خودروسازان کره‌ جنوبی نباید در اولویت واردات باشند

چهارشنبه، ۹ شهریور ۱۴۰۱ - ۱۰:۴۰:۳۶
کدخبر:۹۹۷۰۹

رئیس کمیسیون صنایع مجلس گفت: شرکت های خودروسازی کره جنوبی با توجه به همراهی کامل این کشور با سیاست های ضدایرانی آمریکا به ویژه در دوره ریاست جمهوری ترامپ، نباید در مسئله واردات خودرو در اولویت قرار گیرند.

مصطفی طاهری رئیس کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با تسنیم، با اشاره به برخی مفاد آیین نامه اجرایی واردات خودرو که اخیراً توسط وزارت صمت منتشر شد، گفت: یکی از مزیت های این آیین نامه این است که اگر واردکنندگان خودرو علاوه بر توجه به اقتصادی بودن خودروی وارداتی، تکنولوژی ساخت آن را نیز وارد کشور کنند، امتیازات ویژه ای به او داده می شود.

وی افزود: همچنین این امتیاز برای واردکنندگان در نظر گرفته شده که در صورت واردات تکنولوژی ساخت خودرو به کشور از حمایت های ویژه دولتی  همچون کاهش عوارض گمرکی واردات، پرداخت تسهیلات بانکی و تسهیل فروش خودروهای وارداتی توسط شرکت های مذکور با در نظر گرفتن تسهیلات بانکی ویژه به خریداران خودروهای این شرکت ها، برخوردار شوند. 

رئیس کمیسیون صنایع مجلس، عنوان کرد: مجلس در مورد نام شرکت های خودروسازی، ملاحظه خاصی ندارد ولی قطعا شرکت های خودروسازی کره جنوبی با توجه به همراهی کامل این کشور با سیاست های ضدایرانی آمریکا به ویژه در دوره ریاست جمهوری ترامپ، نباید در مسئله واردات خودرو در اولویت اول قرار گیرند. 

طاهری با اشاره به گرفتن تضمین هایی از خودروسازان خارجی برای جلوگیری از خلف وعده آنها گفت: پارامتر مهمی که باید در واردات خودرو در نظر گرفته شود، مقاوم کردن واردات و صادرات و توجه به این مسئله است که نباید واردات ما از یک شرکت خاص باشد که آسیب پذیری ما را بالا ببرد. به طور مثال  واردات خودرو را منوط به فروش نفت کنیم و بگوییم هر کشوری که قصد صادرات خودرو به ایران را دارد باید در قبال آن از ایران نفت و فرآورده های آنها را بخرد.