صدور پروانه ساختمان یک ماهه شد

سه شنبه، ۸ شهریور ۱۴۰۱ - ۱۸:۵۲:۴۶
کدخبر:۹۹۶۸۶

بنا به گفته مدیرعامل بانک مسکن، فرآیند صدور پروانه ساختمان توسط شهرداری‌ها از هشت ماه به یک ماه کاهش یافته است.

به گزارش ایسنا، کاهش صدور پروانه ساختمان به عنوان یکی از مهم‌ترین خواسته‌های فعالان صنعت ساختمان همواره مورد تاکید رییس‌جمهوری قرار داشته است. در چهار جلسه شورای عالی مسکن، آیت‌الله رئیسی دستوراتی بر رفع موانع صدور پروانه صادر کرد.

اواخر اردیبهشت ماه بود که علیرضا زاکانی ـ شهردار تهران به ایسنا خبر داد که در تلاش هستیم میانگین صدور پروانه را که از ۱۰ ماه تا بیش از یک سال طول می‌کشد را به دو ماه برسانیم و ان‌شاءالله تا آخر خرداد ماه این مهم محقق می‌شود.

امروز هم محمود شایان ـ مدیرعامل بانک مسکن در جریان بازدید از پروژه ۴۹۸ واحدی نهضت ملی مسکن در شهر جدید پرند گفته است: مدت زمان صدور پروانه ساختمانی از ۸ ماه به یک ماه کاهش یافته است.

او هم‌چنین یکی از راهکارها برای کاهش دوره مشارکت در ساخت را صنعتی‌سازی عنوان کرد و گفت: بانک مسکن با یک شرکت صنعتی‌سازی قرارداد بسته است. ۲۰ هزار واحد را بخش خصوصی به صورت صنعتی ظرف شش ماه احداث می کنند. اگر این رقم موفقیت آمیز باشد طول دوره مشارکت کاهش یافته و در نتیجه رقم اقساط تسهیلات ساخت مسکن کاهش خواهد یافت. در حال حاضر سقف دوران مشارکت ۳ سال است.

شایان هم‌چنین اعلام کرد: از دیگر اقدامات شورای عالی مسکن برای کاهش زمان ساخت و رفع موانع نهضت ملی مسکن انتقال ارزش‌گذاری واحدها از کانون کارشناسان رسمی دادگستری به کارشناسان داخلی بانک مسکن بود که زمان قابل توجهی از روند پروژه را کاهش داد.

سهم بانک‌ها در پرداخت تسهیلات به بخش مسکن به ۲۰ درصد افزایش می‌یابد

وی در خصوص تسهیلات ۳۶۰ هزار میلیارد تومانی نهضت ملی مسکن ادامه داد: این تسهیلات از سوی بانک مرکزی به ۲۷ بانک ابلاغ شده اما بیشترین تسهیلات را بانک مسکن پرداخت کرده است ولی بر اساس قانون جهش تولید مسکن باید سهم تسهیلات تولید مسکن از کل تسهیلات بانکی ۲۰ درصد باشد. در این سهم تا قبل از دولت سیزدهم ۵ درصد بود ولی در یک ساله دولت سیزدهم به ۷ درصد رسیده است.

بررسی طرح فروش متری مسکن در شورای فقهی بورس

مدیرعامل بانک مسکن درباره خرید متری مسکن گفت: طرح فروش متری مسکن در شورای فقهی سازمان بورس مراحل پایانی خود را طی می کند و در صورت تصویب در این شورا، متقاضی می تواند طی چند سال مسکن خریداری کند.

شایان با بیان اینکه سقف وام ساخت مسکن از محل اوراق تسهیلات را برای سازندگانی که از فناوری نوین استفاده کنند به ۶۰۰ میلیون تومان افزایش یافته  درباره بازگشت اقساط مسکن مهر ادامه داد: بانک مسکن و بانک مرکزی قراردادی داشتند که اصل و سود خط اعتباری ۵۵ هزار میلیارد تومان مسکن مهر ظرف ۱۵ سال به بانک مرکزی برگردد. اما در قانون جهش تولید مسکن مصوب شهریور ۱۴۰۰ آمد که خط اعتباری مسکن مهر به عنوان بدهی دولت به بانک تخصصی بخش مسکن در نظر گرفته شود و اصل و سود اقساط مسکن مهر به صندوق ملی مسکن بیاید. 

واریز ۲ هزارمیلیارد تومان از بانک مسکن به صندوق ملی مسکن

شایان هم‌چنین گفت: هفته گذشته ۲ هزار میلیارد تومان از بانک مسکن به صندوق ملی مسکن واریز شد و تا پایان سال ۳ هزار میلیارد تومان دیگر به این صندوق منتقل می شود.