افزایش درآمدهای مالیاتی دولت از یکسو و افزایش تمایل عمومی برای سرمایه گذاری در بازارهای سرمایه گذاری باعث شده است تا دولت درصدد تعریف دو پایه مالیاتی جدید باشد. مالیات بر عایدی سرمایه و مالیات بر مجموع درآمد سالانه از جمله این مالیاتها هستند.
در ادامه تمرکز دولت بر افزایش درآمدهای مالیاتی قرار است برای مردم دو پایه مالیاتی جدید تعریف شود، ماجرای این مالیاتهای جدید چیست و شامل چه کسانی میشود؟
از نظر دولت طی سه سال گذشته سازمان امورمالیاتی، کارنامه قابل قبولی در وصول مالیات از شهروندانش داشتهاست، نگاهی به آمارهای رسمی نشان میدهد که این سازمان توانستهاست بیش از میزان پیش بینی شدهدر قوانین بودجه کسب درآمد کند.
به موازات این موفقیت، نوسانات تورمی چند سال اخیر و ترس از بیارزش شدن داراییهای موجود هم باعث شدهاست تا مردم بیشتری به خریدهای سرمایهای و غیر مصرفی از بازارهای مختلف روی بیاورند.
نتیجه این شرایط دولت را به فکر تعریف پایههای مالیاتی جدیدی انداخته است که مالیات برعایدی سرمایه و مالیات بر مجموع درآمد از جمله آنها هستند.
مالیات برعایدی سرمایه به کجا رسید؟
مالیات برعایدی سرمایه هرچند هنوز قانون مدون و مشخصی ندارد اما زمزمههای تصویب آن از دولت گذشته شنیده شد.
هدف از تعریف این پایه مالیاتی جدید، گرفتن مالیات از شهروندانی است که از بازارهای چهارگانه طلا، ارز، ملک و خودرو خرید سرمایهای و غیر مصرفی میکنند.
داوود منظور رئیس سازمان امور مالیاتی در این باره میگوید: این کلیات مالیات بر عایدی سرمایه در شرف تبدیل مطرح شدن در صحن علنی مجلس و تبدیل شدن به قانون است.
وی ادامه میدهد: بعد از تصویب، سازمان امور مالیاتی به کمک ابزارهایی نظارتی که در اختیار دارد بر فعالیتهای سوداگرانه در بازارهای چهارگانه سرمایه گذاری نظارت خواهد کرد و از طریق اطلاعات متقن خرید و فروش برای خریداران غیر مصرفی پرونده مالیاتی تشکیل خواهد داد.
منظور افزود: البته اجرای این قانون نیازمند ایجاد بسترهای فنی است که به موجب آن در زمان انجام معامله میان دو خریدار صورت حساب الکترونیکی نظیر آنچه در سامانههای فروشگاهی وجود دارد صادر شود.
منتظر مالیات بر مجموع درآمد باشید
پایه مالیاتی دیگری که احتمال دارد در آینده برای عموم شهروندان تعریف شود، مالیات بر مجموع درآمد سالیانه است. مالیاتی مشابه آنچه در کشورهای توسعه یافته برقرار است،
داوود منظور رئیس سازمان امور مالیاتی در این باره میگوید: تمام شهروندان صرفه نظر از اینکه مزدبگیر هستند و یا صاحب کسب کارند، در انتهای هر سال مجموع درآمد و هزینههای اعضای خانواده خود را به دولت اعلام خواهند کرد و در نهایت با توجه معافیتهای پیش بینی شده برای شهروندانی که مودی شناخته شوند مالیات تعیین خواهد شد.
وی ادامه میدهد: در حال حاضر لایحه مربوطه از طریق سازمان امور مالیاتی به کمیسیون اقتصادی دولت ارسال شده است که در صورت تصویب برای تبدیل شدن به قانون به مجلس فرستاده خواهد شد./ تجارت نیوز