چرا صادرات روسیه با وجود تحریم‌ها روندی صعودی دارد؟

پنجشنبه، ۳ شهریور ۱۴۰۱ - ۱۱:۰۰:۵۵
کدخبر:۹۹۵۰۹

صادرات اتحادیه اروپا به روسیه در چهار ماه نخست تهاجم نظامی مسکو به اوکراین 48 درصد افت کرد ولی در همین مدت صادرات روسیه به 27 کشور عضو اتحادیه به دلیل رشد قیمت انر‌ژی حدود 68 درصد افزایش یافت.

 تازه‌ترین گزارش اداره آمار کمیسیون اتحادیه اروپا (یورواستات) نشان می‌دهد که مجموع صادرات ۲۷ عضو اتحادیه به روسیه در فاصله مارس تا ژوئن گذشته که با چهار ماه نخست تهاجم نظامی مسکو به خاک اوکراین مصادف بود، ۱۵.۳۲ میلیارد یورو بوده است. این رقم در مدت مشابه سال ۲۰۲۱ نزدیک به ۳۰.۵ میلیارد یورو بوده است. 

بدین ترتیب، صادرات اعضای اتحادیه اروپا به روسیه تحت تاثیر تحریم‌های اقتصادی بروکسل علیه مسکو، تقریبا نصف شده است.

 اما در مقابل، صادرات روسیه به اتحادیه اروپا در چهار ماه منتهی به ژوئن گذشته به نزدیکی ۸۰ میلیارد یورو رسیده که ۶۸ درصد بیش از رقم ۴۷.۴۵ میلیارد یوریی ثبت شده در فاصله مارس تا ژوئن ۲۰۲۱ است. 

چرا صادرات روسیه با وجود تحریم‌ها روندی صعودی دارد؟
البته بهای هر متر مکعب گاز طبیعی از حدود ۲۱ سنت در مارس ۲۰۲۱ به ۱.۲ یورو در ژوئن ۲۰۲۲ افزایش یافته و بیش از ۵.۶ برابر شده است. 

بنابراین، اگر صادرات گاز روسیه به اروپا کاهش نمی‌یافت و در عین حال، طرح کاهش مصرف گاز و عقد قرارداد با سایر تامین کننده‌های جهانی گاز از سوی اتحادیه اروپا اجرا نمی‌شد، رقم واردات کشورهای عضو اتحادیه اروپا از روسیه با افزایش به مراتب بیشتری مواجه می‌شد و این کشور می‌توانست جایگزین آمریکا به عنوان دوم صادر کننده کالا به اتحادیه اروپا شود. 

چرا صادرات روسیه با وجود تحریم‌ها روندی صعودی دارد؟

روسیه از شرکای تجاری مهم اتحادیه اروپا به شمار می‌رود. به طوری که در سال ۲۰۲۱، این کشور پس از چین و ایالات متحده آمریکا، سومین تامین کننده کالاهای وارداتی اتحادیه بود. همچنین، روسیه پس از آمریکا، بریتانیا، چین و سوئیس پنجمین مقصد مهم کالاهای صادراتی اعضای اتحادیه بود.

روسیه در سال گذشته میلادی در مجموع ۱۵۸.۷ میلیارد یورو انواع کالا به اتحادیه اروپا صادر و در مقابل، ۸۹.۳ میلیارد یورو کالا از این اتحادیه وارد کرد.