بررسی وضعیت بازار آهن امروز پنج‌شنبه

پنجشنبه، ۲۳ تیر ۱۴۰۱ - ۱۱:۲۳:۳۲
کدخبر:۹۷۹۵۴

آهن پرایس: همانطور که پیش‌بینی می‌شد این هفته بازار تا پایان هفته نسبتا آرام بود و نوسانات چندانی در قیمت روز آهن مشاهده نشد، اما روز گذشته بازار میلگرد آجدار و تیرآهن برخلاف فضای کلی بازار آهن و فولاد نوسانات متعددی را تجربه کردند.

بازار ارز نیز تغییر قیمت محسوسی نداشت و همچنان در کانال ۳۱ هزار تومانی در نوسان بود. روز در پایان روز گذشته نرخ دلار با کمی افزایش به نزدیکی کانال ۳۲ هزار تومانی رسید و در بازار آزاد حدود ۳۱ هزار و ۸۲۰ تومان معامله شد.
 

تحلیل روزانه بازار آهن و فولاد

براساس آمارموجود از بازار آهن غالب محصولات فولادی روز گذشته نسبتا بدون نتغییر قیمت عرضه شدند اما قیمت روز میلگرد آجدار نوسانات متعددی را تجربه کرد، به طوری که برخی کارخانه‌ها حدود ۱۰۰ الی ۲۰۰ تومان کاهش داشتند و برخی کارخانه‌ها نیز حدود ۱۰۰ الی ۲۰۰ تومان قیمت‌ها را افزایش دادند و در عین حال بسیاری از مبادی فروش قیمت‌ها را ثابت اعلام کردند. روز گذشته نرخ متوسط میلگرد آجدار در بازه ۱۶ هزار و ۶۰۰ الی ۱۷ هزار و ۷۰۰ تومان نوسان داشت.

قیمت روز نبشی و ناودانی ایرانی در عمده شرکت‌ها ثابت اعلام شد و تنها در چند شرکت نوسان کاهشی مشهود بود، اما نرخ روز پروفیل، قیمت لوله مانیسمان و انواع لوله‌ها روز گذشته در عمده مبادی فروش با کاهش قیمت ۲۰۰ الی ۳۰۰ تومانی عرضه شدند.

همچنین قیمت ورق گالوانیزه، روغنی و رنگی نیز با ۲۰۰ تومان کاهش قیمت اعلام شد اما قیمت ورق سیاه تغییر قیمت نداشت. قیمت روز تیرآهن علاوه بر ثبات در بخشی از بازار با افزایش ۱۰ الی ۳۰ هزار تومانی در شاخه‌های پرفروش همراه بود و تیرآهن کیلویی علاه‌بر افزایش قیمت در برخی مبادی که تا نزدیکی کانال ۲۰ هزار تومانی رسیده بود، در برخی شرکت‌ها ثبات قیمت داشت.

همانطور که از آمار و ارقام موجود برمی‌آید روند کلی بازار با ثبات همراه بود و تنها برخی نوردکاران با هدف تحریک و افزایش تقاضا اقدام به افزایش جزئی قیمت‌ها کردند اما سایر مبادی کماکان بی‌تحرک و آرام بود. با وجود این همانطور که در تحلیل‌های پیشین نیز بیان شد، عامل اثرگذاری که در حال حاضر توانایی تحریک قیمت‌ها در بازار آهن را داشته باشد، مشاهده نمی‌شود و با توجه به تعطیلی که هفته آینده در پیش داریم احتمال دارد اوضاع بازار طبق روال همین هفته باشد و نوسانات چشمگیری رخ ندهد.

بر اساس گزارش‌های موجود از تالار صنعتی بورس کالا، از ۱۰۸ هزار و ۶۶۶ تن محصولات فولادی عرضه شده، حدود ۶۹ هزار و ۹۱۱ تن از آن مورد معامله قرار گرفت. از این میزان حدود ۵۳ هزار و ۸۹۶ تن به میلگرد اختصاص داشت که با نرخ ۱۵ هزار و ۴۷۶ تومانی، حدود ۲/۶ درصد آن معامله شد. از میان کل محصولات عرضه شده غیر از ورق قلع‌اندود که بدون تقاضا بود، مابقی محصولات به تابلوی معاملات راه پیدا کردند.

با توجه به تجربیات موجود به نظر می‌رسد از آنجایی که برخی از خریداران بورسی خود در بازار فروشنده هستند، هر چقدر تقاضا در بورس کالا افزایشی باشد، از فشار تقاضا در بازار آزاد کم شده و به فشار عرضه اضافه می‌شود، در نتیجه می‌توان گفت استقبال از عرضه‌های بورس کالا به سود مصرف‌کنندگان بازار خارج از بورس کالا خواهد بود.
 

ایجاد نهاد نظارت بر بروس کالا

قیمت‌گذاری دستوری محصولات فولادی در بورس و تبعات آن همیشه مورد انتقاد فعالان این حوزه بوده است و با مخالفت‌هایی همراه بوده است، در همین زمینه حسین نایب فعال بازار فولاد اظهار کرد: سیاست‌ها و قیمت‌گذاری دستوری در بورس کالا شیوه‌ای نادرست است به طوری که برخی به عرضه‌های مهندسی شده با قیمت‌های مارجین شده اقدام می‌کنند که فقط در پی تأمین منافع افراد خاصی است.

وی در ادامه گفت: تعیین قیمت درست و عادلانه در زنجیره فولاد امری ضروری است، به همین جهت وزارت صمت می‌تواند نظارت بر قیمت‌ها را خود بر عهده بگیرد.