نکات بهداشتی سازمان دامپزشکی در مواجهه با بیماری تب کریمه

چهارشنبه، ۱۵ تیر ۱۴۰۱ - ۱۳:۳۰:۲۱
کدخبر:۹۷۷۱۱

 امین اسدی افزود : تشخیص و درمان بیماری تب کریمه کنگو در کشور مهیا است و در هر نقطه‌ای از کشور امکان انتقال نمونه و تشخیص نهایی بیماری وجود دارد.

عضو ستاد ملی پیشگیری از تب کریمه کنگو گفت : این بیماری بین انسان و دام مشترک می‌باشد و در صورت عدم رعایت نکات بهداشتی، انسان مبتلا خواهد شد.

اسدی افزود : این بیماری با رعایت چند اصول ساده بهداشتی رو به افزایش نخواهد رفت که به شرح ذیل است.

۱- حذف کنه ناقل بیماری از طریق سمپاشی و حمام دادن دام ها و سمپاشی و ضدعفونی نمودن اماکن دامی.

۲- خودداری از له کردن کنه با دست یا روی بدن دام

۳- خودداری از تماس غشاهای مخاطی بدن با ترشحات و خون دام.

۴- خودداری از کشتار دام در محلهای غیر مجاز 

۵- تهیه گوشت مورد نیاز از محلهای مطمئن و تحت نظارت دامپزشکی.

۶- نگهداری لاشه تازه دام به صورت کامل به مدت ۲۴ ساعت در یخچال 

۷- روشهای حفاظت شخصی در تماس با ترشحات و خون حیوان (پوشیدن دستکش ، لباس بلند ، چکمه ، ماسک و عینک)

۸- اجتناب از خوردن جگر خام ونیم پخته.

۹- ویروس در برابر حرارت حساس است لذا پختن گوشت باعث از بین رفتن ویروس میشود.

۱۰- در صورت ایجاد هرگونه زخم یا جراحت جلدی در حین کشتار و با بروز علائم بیماری، سریعا به مراکز بهداشتی درمانی مراجعه کنند.

اسدی در رابطه با تمهیدات لازم سازمان دامپزشکی به مناسبت عید سعید قربان گفت : سازمان دامپزشکی با استانداری ها ، فرمانداری ها ، شهرداری ها و دفاتر نمایندگی ولی فقیه در سازمان دامپزشکی جلسات متعددی داشته و هماهنگی های لازم جهت برقراری جایگاه‌های موقت دام و همچنین کشتار با نظارت بهداشتی و شرعی تامین شده است ، لازم به ذکر است تمامی دام های قابل عرضه قبل و پس از ذبح مراحل معاینات دامپزشکی را طی خواهند کرد. همچنین در جایگاه های عرضه دام تمامی توصیه‌های بهداشتی در خصوص عدم ابتلا به تب کریمه کنگو با بروشورهای بهداشتی و مشاوره های دامپزشکان مستقر به مردم عزیز ارائه خواهد شد.

وی در پایان خاطر نشان کرد: در تمامی جایگاه های عرضه دام زنده اکیپ‌های سیار دامپزشکی وجود دارد و همین‌طور در ادارات و شبکه‌های دامپزشکی اکیپ‌های ثابت جهت ارائه خدمات وجود دارند‌‌.