امین اسدی افزود : تشخیص و درمان بیماری تب کریمه کنگو در کشور مهیا است و در هر نقطهای از کشور امکان انتقال نمونه و تشخیص نهایی بیماری وجود دارد.
عضو ستاد ملی پیشگیری از تب کریمه کنگو گفت : این بیماری بین انسان و دام مشترک میباشد و در صورت عدم رعایت نکات بهداشتی، انسان مبتلا خواهد شد.
اسدی افزود : این بیماری با رعایت چند اصول ساده بهداشتی رو به افزایش نخواهد رفت که به شرح ذیل است.
۱- حذف کنه ناقل بیماری از طریق سمپاشی و حمام دادن دام ها و سمپاشی و ضدعفونی نمودن اماکن دامی.
۲- خودداری از له کردن کنه با دست یا روی بدن دام
۳- خودداری از تماس غشاهای مخاطی بدن با ترشحات و خون دام.
۴- خودداری از کشتار دام در محلهای غیر مجاز
۵- تهیه گوشت مورد نیاز از محلهای مطمئن و تحت نظارت دامپزشکی.
۶- نگهداری لاشه تازه دام به صورت کامل به مدت ۲۴ ساعت در یخچال
۷- روشهای حفاظت شخصی در تماس با ترشحات و خون حیوان (پوشیدن دستکش ، لباس بلند ، چکمه ، ماسک و عینک)
۸- اجتناب از خوردن جگر خام ونیم پخته.
۹- ویروس در برابر حرارت حساس است لذا پختن گوشت باعث از بین رفتن ویروس میشود.
۱۰- در صورت ایجاد هرگونه زخم یا جراحت جلدی در حین کشتار و با بروز علائم بیماری، سریعا به مراکز بهداشتی درمانی مراجعه کنند.
اسدی در رابطه با تمهیدات لازم سازمان دامپزشکی به مناسبت عید سعید قربان گفت : سازمان دامپزشکی با استانداری ها ، فرمانداری ها ، شهرداری ها و دفاتر نمایندگی ولی فقیه در سازمان دامپزشکی جلسات متعددی داشته و هماهنگی های لازم جهت برقراری جایگاههای موقت دام و همچنین کشتار با نظارت بهداشتی و شرعی تامین شده است ، لازم به ذکر است تمامی دام های قابل عرضه قبل و پس از ذبح مراحل معاینات دامپزشکی را طی خواهند کرد. همچنین در جایگاه های عرضه دام تمامی توصیههای بهداشتی در خصوص عدم ابتلا به تب کریمه کنگو با بروشورهای بهداشتی و مشاوره های دامپزشکان مستقر به مردم عزیز ارائه خواهد شد.
وی در پایان خاطر نشان کرد: در تمامی جایگاه های عرضه دام زنده اکیپهای سیار دامپزشکی وجود دارد و همینطور در ادارات و شبکههای دامپزشکی اکیپهای ثابت جهت ارائه خدمات وجود دارند.