دبی، هوشمندترین شهر جهان می‌شود

جمعه، ۱۰ تیر ۱۴۰۱ - ۰۸:۵۹:۴۱
کدخبر:۹۷۵۰۰

ربات‌ها به سرعت بخشی از زندگی ما می‌شوند و دوبی با استفاده از جایگاه خود به عنوان شهری با نگاهی همیشگی به آینده‌ای مدرن در راه تبدیل شدن به یکی از هوشمندترین شهرهای دنیاست. شهری که در آن ربات‌ها به صورت فزاینده‌ای در حال ایفای نقش‌های حساسی از تولید و جراحی تا امنیت و حمل و نقل بسته های پستی هستند

خلیفه القامه، رئیس آزمایشگاه آینده دوبی در بنیاد آینده دوبی به یورونیوز می‌گوید: « ما ۲۰ سال است با سرمایه گذاری در خدمات دیجیتال با هدف فراهم کردن راحتی بیشتر برای شهروندان، این گذار تکنولوژیک را آغاز کرده‌ایم. و به خاطر دراختیار داشتن همین زیرساخت‌هاست که اکنون می توانیم از وجود ربات‌ها در شرکت‌ها و جامعه و بالا رفتن بهره‌وری توسط آنها استفاده کنیم. »

تاثیر بر صنعت

پزشکی و مراقبت های بهداشتی یکی از اصلی ترین بخش‌هایی است که ربات‌ها را به کار می‌گیرد. دکتر یاسر سعیدی، اورولوژیست و جراح رباتیک در دانشگاه دوبی اولین شهروند امارات است که در استفاده از ربات‌ها در عمل جراحی آموزش دیده، او درحال حاضر از چهارمین نسل سیستم رباتیکی که توسط ناسا توسعه داده شده، استفاده می‌کند. داوینچی ۱۱، پیشرفته ترین سیستم موجود است.

دکتر یاسر معتقد است علاوه بر مزیت‌هایی مانند به حداقل رساندن جراحی های ناموفق و افزایش دقت در جراحی، تکنولوژی به جراحان کمک می کند با استفاده از بازوهای رباتیک عملیات پیچیده‌تری را انجام دهند. او به یورونیوز می‌گوید: «اکنون به وسیله جراحی رباتیک، جراحی لاپروسکوپی توسعه یافته‌است و نتایج بسیار بهتر از جراحی سنتی هستند. ازدست‌دادن خون کمترو بهبودی سریع‌تر از برتری‌های این روش است. به همین خاطر است که بیشتر جراحان ترجیح می‌دهند از جراحی رباتیک استفاده کنند. »

دی جی ورلد، شرکتی است که روی فناوری‌های هوش مصنوعی و دیجیتالی سازی کار می‌کند و راه حلهای رباتیک، اتوماسیون صنعتی و حمل و نقل پیشرفته ارائه می کند. این شرکت در حرکت صنعت به سمت خودکارسازی سرمایه‌گذاری کرده است و کامیون‌ها و وسایل نقلیه کوچک تحویل پستی خودران و بازوهای روباتیک را توسعه داده‌است. سگ رباتیک بوستون داینامیک، وظایف بازرسی شامل بررسی صحنه جرم و جمع‌آوری اطلاعات از مناطق پر خطر را انجام می دهد.

ماتیاس کراوس، مدیر شرکت دی‌ جی ورلد می‌گوید: «افزایش محسوسی در علاقه‌مندی به ربات‌ها مخصوصا در مورد سگ‌های رباتیک بوستون داینامیک به وجود آمده‌است. ما شاهد این هستیم که مقام‌های هسته‌ای درحال بررسی موارد استفاده از ربات‌ها هستند. می بینیم که پلیس به صورت فزاینده‌ای در حال بررسی موارد استفاده از ربات‌ها مانند بازرسی از صحنه‌های جرم و شمار دیگری از استفاده‌ها و ایده‌هاست. شرکت دوبی کاستوم هم با ما تماس گرفت و به دنبال سیستم نظارت پیشرفته و مداوم بود. پس همان طور که مشاهده می کنید، کاربری‌‌های این‌چنینی بسیاری از جانب مشتریان درخواست می شود. »
 

شهر هوشیار

سینگولاریوس که متعلق به هلدینگ آریوس است، علم رباتیک و هوش مصنوعی را به مرحله جدیدی وارد می کند که گامی فراتر از یک شهر هوشمند است. این گروه که در ساخت اولین شهر هوشیار در امارات فعالیت می‌کند، معتقد است که روند ساخت جوامع را بازتعریف خواهد کرد.

کریس رابرت، رئیس هیات مدیره سینگولاریوس و مدیرعامل گروه التیزام می‌گوید: «ما می‌خواهیم درآینده شهرهای جدیدی را که به جای ساختمان‌های گنگ سنتی بیشتر برپایه هوش مصنوعی باشند طراحی کنیم و بسازیم. شهر هوشیار، شهری است که به وسیله هوش مصنوعی خودش فکر می‌کند. این چیزی است که در سبک زندگی، نحوه نگهداری و مدیریت شهرهای آینده تاثیر چشمگیری خواهد داشت. »

دکتر بن گورتزل، دانشمند برجسته و مدیرعامل سینگولاریتی‌نت و محقق ارشد سینگولاریوس کسی است که در ساخت ربات انسان نمای اجتماعی سوفیا، ربات موسیقی دسدمونا و ربات مراقبت‌های پزشکی گریس نقش داشته است. او همچنین روی نقشه اصلی پروژه شهر هوشیار سینگولاریوس کار می کند. این دانشمند در گفتگو با یورونیوز می‌گوید: «در اکثر شهرهای هوشمند شما مجموعه‌ای ناهمگون از وسایل هوشمند دارید که کارهای خاصی انجام می‌دهند ولی آنها در یک سیستم یکپارچه شناختی کلی کار نمی‌کنند. و این هدف اصلی شهر هوشیار است. درواقع به جای وسایل هوشمند جداگانه، شهری هوشیار در خدمت اهالی است. »
 

هوش مصنوعی عمومی و آینده

دکتر بن همچنین انتظار دارد در سه تا چهار سال آینده، هوش مصنوعی عمومی با توانایی‌هایی انسان گونه، از حالت آزمایشی به گسترش جهانی برسد. او می‌گوید: «فکر می‌کنم دراختیار داشتن ربات‌های انسان‌نما در زندگی روزمره‌مان، به ما فرصت می‌دهد تا با سیستم هوش مصنوعی ارتباط بهتری برقرار کنیم و راهی طبیعی‌تر از در اختیار داشتن رابط‌های کاربری مختلف مثل تلفن‌های هوشمند یا حرف زدن با الکسا و نظیر آن است. »