پالایشگاههای هندی به دنبال انجام این معاملات با گویان، آذربایجان و گابن هستند. به این معنی که آنها از مناطق سنتی صادراتی مانند خاورمیانه دور میشوند، چون این کشور با قیمتهای بالای نفت تقاضا را از بین میبرند.
به گزارش ایران جیب از اس اند پی گلوبال پلاتس، هند به دنبال گسترش منابع واردات نفت خود با امضای قراردادهای مدت با تامین کنندگان کوچکتر در کنار با روسیه است تا وابستگی خود را به بازار نقدی را کاهش دهد.
پالایشگاههای هندی به دنبال انجام این معاملات با گویان، آذربایجان و گابن هستند. به این معنی که آنها از مناطق سنتی صادراتی مانند خاورمیانه دور میشوند، چون این کشور با قیمتهای بالای نفت تقاضا را از بین میبرند.
بر اساس داده های مرکز تحلیل و برنامه ریزی نفت این کشور، قیمتهای بالاتر واردات نفت هند را در ماه می ۹.۱ درصد از آوریل کاهش داده است.
نفت روسیه قیمتها را کاهش میدهد
مقامات دولتی هند و منابعی در پالایشگاههای دولتی اعلام کردند که نفت خام روسیه مشمول هیچ تحریمی نیست و بنابراین پرداخت تحت مکانیسمهای عادی ادامه دارد. یکی از مقامات از پالایشگاههای دولتی پیشرو گفت: «ما در حال بحث درباره گزینه قرارداد با نفت روسیه در ازای یک قرارداد معین بودیم، اما چنین توافقی صورت نگرفت».
با وجود نفت خام روسیه در قیمتهای باتخفیف، فعالان بازار بر این باورند که واردات نفت غیراوپک هند در آینده قابل پیشبینی قوی باقی خواهد ماند و این به نوبه خود به بهبود کلی تقاضای هند برای نفت خام کمک خواهد کرد.
مقامات دولت هند بر این باورند که مهم ترین سوال این است که در صورت حذف حداقل ۷ تا ۹ میلیون بشکه نفت روسیه در روز از بازارهای جهانی به دلیل هرگونه تحریم مستقیم بر تجارت نفت با روسیه، چه کسی این خلاء را پر خواهد کرد.
یک منبع دولتی هند افزود: وقتی قیمتها افزایش مییابد، چارهای جز خرید از هر جایی را دارید، اگر امروز نفت روسیه در بازار موجود نبود، قیمت جهانی نفت خام به ۳۴۰ دلار در هر بشکه میرسید.
یک منبع ارشد در وزارت نفت هند گفت:افزایش قیمت نفت خام به نفع کشورهای مصرف کننده و تولیدکننده نیست، چون این امر منجر به رکود و همچنین کاهش تقاضا میشود. در نتیجه کاهش عرضه فعلی نفت منجر به افزایش نرخ تورم و تأثیر بر تقاضای کلی در اقتصاد میشود.
وی افزود: اما در عین حال، سرمایه گذاران نباید احتمال رکود ناشی از انرژی را که میتواند به رکود چرخهای در ۱۲ ماه آینده منجر شود، نادیده بگیرند.
تصمیم اوپک بیاثر است
به گفته پلاتس آنالیتیکس، تصمیم ائتلاف اوپک پلاس برای افزایش ۶۴۸۰۰۰ بشکهای سهمیه در ماههای جولای و آگوست - حدود ۵۰ درصد بیشتر از آخرین افزایش ماهانه - فضای تنفسی را در آسیا فراهم میکند، که انتظار میرود تقاضا ۲ میلیون بشکه در روز در سه ماهه سوم سال نسبت به سه ماهه دوم افزایش یابد.
با این حال، مقامات دولت هند این سوال را مطرح کردند که آیا تصمیم اخیر اوپک بر تولید تاثیر خواهد گذاشت یا خیر؟ آنها افزودند که بازار جهانی نفت تصمیم اوپک پلاس برای افزایش تولید را دست کم گرفته است، زیرا احساس میکند که این گروه در بهترین حالت میتواند تولید خود را به دلیل عوامل مختلف بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ هزار بشکه در روز افزایش دهد.
مقامات دولتی گفتند که هند قصد دارد از نیمی از ذخایر استراتژیک نفت خود برای مقاصد تجاری استفاده کند و در صورت افزایش قیمت جهانی نفت خام از پر کردن کل ذخایر خودداری کند./ ایلنا