مسکو موشک‌های با قابلیت هسته‌ای در اختیار بلاروس می‌گذارد

یکشنبه، ۵ تیر ۱۴۰۱ - ۱۱:۱۷:۳۸
کدخبر:۹۷۲۹۴

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه روز شنبه در جریان ملاقات با الکساندر لوکاشنکو در سن پترزبورگ این موضوع را با همتای بلاروس خود در میان گذاشت.

رئیس جمهوری روسیه در این خصوص تصریح کرد: «در ماه‌های آینده سامانه‌های تاکتیکی اسکندر-ام را که قادر به استفاده از نمونه‌های متعارف یا هسته‌ای موشک‌های بالستیک یا کروز هستند، به بلاروس منتقل خواهیم کرد.»

این وعده در حالی از سوی رئیس کرملین به الکساندر لوکاشنکو داده شده که همزمان روز شنبه خبرهایی مبنی از حمله موشکی نیروهای روسیه از قلمرو بلاروس به سوی یک منطقه مرزی در شمال اوکراین منتشر شده بود.

آقای لوکاشنکو پیش‌تر در سال گذشته تاکید کرده بود که کشورش خواهان دریافت سامانه متحرک موشک‌های بالستیک اسکندر با برد ۵۰۰ کیلومتر و قابلیت حمل کلاهک های متعارف یا هسته ای است.

رئیس جمهوری بلاروس همچنین فوریه سال جاری میلادی چند روز پیش از آغاز تهاجم نظامی مسکو به اوکراین اعلام کرده بود که بلاروس در صورت تهدید غرب، آماده میزبانی میزبانی «تسلیحات اتمی» روسیه خواهد بود.

لوکاشنکو: لیتوانی با محاصره کالینینگراد اعلام جنگ کرده است
الکساندر لوکاشنکو همچنین در جریان این دیدار اقدام لیتوانی برای جلوگیری از انتقال برخی کالا‌ها از روسیه به کالینینگراد را که به بهانه تحریم‌های غرب علیه مسکو صورت گرفته، نوعی «اعلام جنگ غیر رسمی» از سوی این کشور توصیف کرد.

وی در ادامه ضمن پیشنهاد به رئیس جمهوری روسیه برای بحث و گفتگو در خصوص مسائل دفاعی گفت: «شرایط و سیاستی که همسایگانمان در پیش گرفته‌اند ما را بسیار تحت فشار قرار داده است. به طور کلی، همانطور که می دانید، لهستان و لیتوانی در راس این کارزار قرار گرفته‌اند. سیاستی که این دو کشور دنبال می‌کنند در مسیر تقابل و رویارویی است.»

وی سپس با اشاره به حضور «مزدوران لهستانی» در میان نیروهایی نظامی اوکراین که به ‌کی‌یف برای مقابله با تهاجم نظامی روسیه کمک می‌کنند، خطاب به ولادیمیر پوتین گفت: « شما هم در این میان سهم خود را (از این سیاست) دریافت کرده‌اید. من درک نمی‌کنم که چرا آنها خواهان درگیری هستند. واضح است که آنها به این سمت سوق داده شده‌اند، اما این سیاستی که در پیش گرفته شده منزجر کننده و خشونت آمیز است.»

آقای لوکانشکو سپس افزود: «لیتوانی نیز به شیوه‌ای مشابه عمل می کند. خبرهایی که از قصد آنها برای جلوگیری از ترانزیت کالا از روسیه به کالینینگراد از طریق بلاروس با هدف منزوی کردن کالینینگراد منتشر شده مساوی با اعلان جنگ است.چنین اقداماتی در شرایط مدرن غیرقابل تحمل است.»

این سخنان در حالی ایراد می‌شود که لیتوانی پیش‌تر اعلام کرده بود بر اساس تحریم‌های اتحادیه اروپا بنا دارد انتقال برخی کالاها از جمله زغال‌سنگ، فلزات، مصالح ساختمانی و کالاهای مرتبط به فناوری‌های پیشرفته را به کالینینگراد از طریق خط آهنی که از این کشور می‌گذرد مموع کند.

شورای امنیت روسیه بلافاصله پس از اعلام تصمیم لیتوانی هشدار داده بود مسکو در صورت عملی شدن این تصمیم واکنش‌های سختی نشان خواهد داد که تبعات آن برای مردم لیتوانی بسیار دشوار خواهد بود.

کالینینگراد بخشی از قلمرو روسيه و جدا از خاک اصلی این کشور است که میان لهستان و لیتوانی در ساحل دریای بالتیک در شمال اروپا واقع شده است.