بهای نفت در بازارهای جهانی

چهارشنبه، ۱۱ خرداد ۱۴۰۱ - ۰۹:۰۱:۱۲
کدخبر:۹۶۳۳۳

قیمت نفت در معاملات امروز چهارشنبه بازار آسیا در پی موافقت سران اتحادیه اروپا برای تحریم تدریجی واردات نفت روسیه و پایان قرنطینه کووید در شانگهای چین، صعود کرد.

بهای معاملات نفت برنت برای تحویل در ماه اوت با ۷۸ سنت معادل ۰.۷ درصد افزایش، به ۱۱۶ دلار و ۳۸ سنت در هر بشکه رسید. بهای قرارداد تحویل ژوییه که روز سه شنبه منقضی شد، با یک درصد افزایش، ۱۲۲ دلار و ۸۴ سنت معامله شد. بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با ۶۳ سنت معادل ۰.۶ درصد افزایش، به ۱۱۵ دلار و ۳۰ سنت در هر بشکه رسید. قرارداد اوت نفت برنت روز گذشته با دو دلار کاهش و نفت آمریکا با 0.4 درصد کاهش، بسته شده بودند.

هر دو شاخص در ماه مه رشد کردند که ششمین رشد ماهانه متوالی قیمتهای نفت بود. قیمتها در مدت شش ماه گذشته بیش از ۷۰ درصد رشد کرده‌اند.

سران اتحادیه اروپا روز دوشنبه با کاهش ۹۰ درصد از واردات نفت از روسیه تا پایان امسال موافقت کردند که شدیدترین تحریم اعمال شده از سوی این بلوک علیه مسکو به تلافی حمله سه ماهه پیش به اوکراین است.

 پس از این که جدیدترین تدابیر توافق شده تصویب شد، تحریمها علیه واردات نفت از روسیه در مدت شش ماه و تحریمها علیه واردات فرآورده‌های نفتی روسیه در مدت هشت ماه به اجرا درخواهد آمد. این تحریم، دریافت نفت از خط لوله را به عنوان امتیازی به مجارستان، معاف کرده است.

تحلیلگران گروه ANZ Research در یادداشتی نوشتند: با این حال آلمان و لهستان تایید کرده اند که از طریق خط لوله یا دریا، نفت از روسیه نخواهند خرید و در مجموع ۹۰ درصد از فروش نفت روسیه به اتحادیه اروپا تا پایان سال میلادی جاری متوقف خواهد شد.

در چین، تدابیر قرنطینه سخت گیرانه شانگهای نیمه شب چهارشنبه پس از دو ماه پایان گرفت و انتظارات برای تقاضای قوی برای سوخت در این کشور را تقویت کرد. عاملی که رشد قیمتها را محدود کرد، انتشار گزارشهایی بود مبنی بر این که بعضی از تولیدکنندگان در حال بررسی توقف مشارکت روسیه در توافق تولید اوپک پلاس هستند.

وال استریت ژورنال به نقل از منابع آگاه گزارش کرد در حالی که هیچ تلاش رسمی برای افزایش تولید نفت اوپک به منظور جبران افت احتمالی تولید روسیه وجود ندارد اما بعضی از کشورهای منطقه خلیج فارس در حال برنامه ریزی برای افزایش تولید در چند ماه آینده هستند.

گزارش ماه جاری اوپک پلاس نشان داد تولید نفت روسیه در آوریل به میزان حدود ۹ درصد نسبت به ماه پیش کاهش پیدا کرده است. استفن اینس، از شرکت مدیریت دارایی SPI در این رابطه گفت: انتظار عرضه بیشتر نفت به بازار حتی پس از کاهش تولید روسیه، ممکن است باعث از دست رفتن رشد قیمتی شود که نفت پس از تصویب تحریمهای اتحادیه اروپا علیه واردات نفت روسیه پیدا کرده بود.

بر اساس گزارش رویترز، اداره اطلاعات انرژی آمریکا در گزارش ماهانه خود اعلام کرد تولید نفت آمریکا در مارس بیش از سه درصد رشد کرد و به بالاترین میزان از نوامبر رسید.