وضعیت قیمت آهن آلات در بازار

یکشنبه، ۸ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۱:۵۸:۴۷
کدخبر:۹۶۲۰۵

آهن پرایس: بازار آهن آلات روز گذشته در حالی فعالیت خود را آغاز کرد که برخی از مبادی فروش همچنان قیمت محصولات خود را ثابت اعلام کردند درحالی که برخی شرکت‌ها کاهش قیمت داشتند.

اما بازار ارز برخلاف بازار آهن و فولاد دچار نوسانات افزایشی بود، به طوری که روز گذشته قیمت دلار تا نزدیکی کانال قیمتی ۳۱ هزار تومانی نیز رسید و در پایان روز در بازار آزاد به قیمت ۳۰ هزار و ۵۵۰ تومان به فروش رسید.
 

تحلیل روزانه قیمت آهن

دوگانگی موجود در بازار آهن در شرایطی است که قیمت اهن الات را تحت تأثیر خود قرار داده است، روز گذشته قیمت میلگرد آجدار در بخشی از بازار با ثبات قیمت اعلام شد اما بخش زیادی از آهن‌فروشان به کاهش ۳۰ الی ۳۰۰ تومانی این محصول اقدام کردند.

در بخش دیگری از بازار قیمت نبشی و ناودانی نیز در کنار ثبات در برخی مبادی، غالبا با کاهش ۱۰۰ الی ۳۰۰ تومانی همراه بود. در همین حال قیمت پروفیل و قیمت لوله داربستی، گازی و ... تقریبا در همه شرکت‌ها ثبات داشت.

نرخ روز تیرآهن نیز نوسانات چندانی نداشت به طوری که در بخش کیلوفروشی عمدتا ثابت بود و در بخش شاخه‌فروشی در کنار ثبات در برخی شرکت‌ها کاهش ۱۰ الی ۲۰ هزار تومانی نیز مشاهده شد.

قیمت روز ورق سیاه و ورق استیل نیز مانند اکثر محصولات فولادی با کاهش ۵۰ الی ۱۰۰ تومانی همراه بود اما ورق گالوانیزه، روغنی و رنگی و... با تغییر قیمتی نداشتند و با ثبات همراه بودند.

در بررسی علل پراکندگی نوسانات نرخ اهن در بازار می‌توان گفت، یکی از دلایل ثبات قیمت محصولات فولادی عدم تمایل آهن‌فروشان به کاهش قیمت‌هاست و از طرفی دیگر نبود تقاضای مؤثر در بازار تا حدودی به عقب‌نشینی آهن‌فروشان و کاهش جزئی قیمت‌ها در روز گذشته منجر شد.

از سوی دیگر باید در نظر داشت که دو فاکتور مهمی که ملاک تنظیم بازار داخلی است در چه شرایطی است به عنوان نمونه روز گذشته دلار نیمایی همچنان روند نزولی داشت و کف ۲۵ هزار تومانی را واگذار کرد.

شمش ایران نیز که کاماکان روی ۵۵۰ دلار به فروش می‌رسد نشنان از به کف رسیدن قیمت‌های پایه است اما آنچه در بازار داخلی و بورس کالا مشاهده می‌شود خلاف واقع است بنابراین انتظار می‌رود بورس کالا در روزهای آینده با کاهش قیمت همراه باشد.
 

مصرف برق بالا در صنایع فولادی ایران

طبق آمار و اطلاعات موجود در شرایطی که کشور با کمبود برق مواجه است صنایع فولادی ۳۵ درصد برق کشور را به خود اختصاص داده است. به این صورت که برای تولید هر تن فولاد خام در کشور ما ۸۰۰ کیلووات ساعت انرژی معادل انرژی برق استفاده می‌شود.

این درحالی است که همان میزان تولید در کشورهای توسعه‌یافته ۴۹۴ کیلووات ساعت انرژی مصرف می‌شود. با این حساب می‌توان گفت برق مصرفی در داخل کشور ۶۲ درصد از کشورهای توسعه یافته بیشتر است.

برخی کارشناسان صنعت معتقدند عدم توجه به اقتصاد برق و اختصاص برق یارانه‌ای به صنایع فولادی کشور از علل قابل توجه عدم بهره‌وری در صنعت فولاد است که موجب می‌شود تلاش برای بهینه‌سازی انرژی به کندی انجام شود.
 

کاهش واردات شمش در فروردین ماه

آنچه از آمار و ارقام برمی‌آید کشور ما با آغاز سال ۱۴۰۱ با کاهش واردات محصولات فولادی همراه بوده است، به این صورت که واردات آهن اسفنجی در سال‌های اخیر صفر بوده، واردات شمش نیز امسال انجام نشده و سایر محصولات نیز حدود ۳۰ درصد کاهش داشته است.

آمار انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران گویای کاهش ۳۳ درصدی مقاطع طویل و کاهش ۳۶ درصدی مقاطع تخت است، همچنین واردات آهن اسفنجی و شمش نیز به صفر رسیده است. به عبارتی بالاترین میزان واردات نخستین ماه امسال ۳۴ درصد بوده که در مقایسه با واردات این محصولات در ایام مشابه سال گذشته کاهش ۳۶ درصدی داشته است.