گروهی از سرمایه‌گذاران توییتر از ایلان ماسک شکایت کردند

شنبه، ۷ خرداد ۱۴۰۱ - ۰۹:۳۰:۰۰
کدخبر:۹۶۱۵۶

گروهی از سرمایه‌گذاران توییتر از ایلان ماسک و این شبکه اجتماعی که آقای ماسک می‌خواست بخرد، شکایت کرده‌اند.

موارد زمینه‌ای طرح این شکایت، نحوه مدیریت این معامله بوده که ارزش آن ۴۴ میلیارد دلار اعلام شده است.

در متن شکایت‌نامه گفته شده ایلان ماسک- مالک شرکت خودروسازی تسلا و ثروتمندترین مرد جهان- قوانین مرتبط با شرکت‌های سهامی کالیفرنیا را در موارد متعددی نقض کرده است.

بر همین اساس ایلان ماسک متهم به "اقدام نادرست" شده؛ چرا که بر اساس این شکایت "اطلاعیه‌های غلط" و "منحصر کردن بازار" باعث آشفتگی در دفتر مرکزی توییتر در سانفرانسیسکو شده است.

این شکایت هفته جاری توسط ویلیام هرسنیاک در دادگاهی در شمال کالیفرنیا ارائه شد؛ این شاکی می‌گوید به نیابت از خود و گروهی از افراد که در وضعیت مشابهی هستند این پرونده را گشوده است.

بر اساس شکایتی که مطرح شده ایلان ماسک از طریق تاخیر در اعلام میزان سهام خود در توییتر و برنامه عضویت در هیئت مدیره توییتر به سود رسیده است.

همچنین گفته شده توییت‌های منتشر شده توسط آقای ماسک- که در این شبکه اجتماعی هم بسیار فعال است و ۹۵ میلیون دنبال کننده دارد- "گمراه کننده" بوده است.

اخیرا آقای ماسک اعلام کرده بود خریداری این شبکه اجتماعی به دلیل شک و شبهه درباره حساب‌های جعلی فعال در توییتر در هاله‌ای از ابهام قرار دارد.

در این شکایت آمده که آقای ماسک از حساب‌های جعلی در توییتر آگاه بود و انتشار این پیام در ۱۳ مه تلاش برای "منحصر کردن بازار" محسوب می‌شود؛ ولی چهار روز بعد از انتشار این پیام، او گفت این معامله پیش نخواهد رفت.

فرانک بوتینی، یکی از وکلای سرمایه‌گذاران شاکی به بی‌بی‌سی گفته که شکایتی که در سانفرانسیسکو مطرح شده با هدف مسئول دانستن آقای ماسک در "نقض قانون" است.

وکلای آقای ماسک و شرکت خودروسازی تسلا هنوز در این باره به بی‌بی‌سی پاسخ نداده‌اند و توییتر هم از ارائه پاسخ به بی‌بی‌سی خودداری کرده است.

از زمانی که موضوع خریداری توییتر مطرح شده، آقای ماسک چندین بار در پیام‌هایی که منتشر کرده درباره حساب‌های کاربری جعلی در این شبکه اجتماعی اظهار نگرانی کرده است؛ او همچنین اشاره کرده بود که ممکن است بخواهد رقم خریداری توافق شده (۴۴ میلیارد دلار) را کم کند.

او در ماه جاری (مه) در یک کنفرانس فن‌آوری گفته بود خرید این شبکه اجتماعی با قیمتی کمتر می‌تواند از "گزینه‌ها" باشد.

در ماه جاری همچنین یک صندوق بازنشستگی در ایالت فلوریدا آقای ماسک را به چالش کشید؛ این صندوق گفته بود او نمی‌تواند بر اساس برنامه‌ریزی زمانی انجام شده توییتر را طی ماه‌های آینده بخرد.
 

توییت‌های جریان‌ساز ایلان ماسک

آقای ماسک ماه پیش موضوع خرید توئیتر به مبلغ ۴۴ میلیارد دلار را مطرح کرد ولی این اولین بار نبود که پس از اظهارات او جریانی به راه می‌افتد.

به عنوان مثال حمایت او از بیت‌کوین در توییتر و خرید ۱/۵ میلیارد دلار این رمزارز توسط شرکت تسلا، باعث تقویت بیت‌کوین شده بود.

اظهارات او البته برای شرکت تسلا بی‌هزینه هم نبوده است.

نوامبر سال گذشته،و پس از آنکه آقای ماسک در یک نظرسنجی توییتری پرسیده بود آیا باید بخشی از سهام خود را در شرکت تسلا بفروشد یا نه- سهام تسلا تقریباً ۵ درصد سقوط کرد.

۵۸ درصد از شرکت کنندگان در این نظرسنجی به این سئوال رای مثبت داده بودند.

از جمله وعده‌های ثروتمندترین مرد جهان و مالک شرکت خودروسازی تسلا لغو ممنوعیت فعالیت دونالد ترامپ، رئیس جمهوری سابق آمریکا در توییتر بود.

در دی ماه سال ۱۳۹۹ و پس از اعلام نتایج انتخابات ریاست جمهوری آمریکا که به پیروزی جو بایدن انجامید، آقای ترامپ نتایج انتخابات را نپذیرفت و از طرفدارانش خواست به واشنگتن بروند و برای نپذیرفتن نتیجه انتخابات ماه نوامبر و باقی ماندن قدرت در دست خودش به اعضای کنگره فشار بیاورند.

اما موضوع به اینجا ختم نشد؛ طرفداران آقای ترامپ وارد ساختمان کنگره شدند.

در ژانویه ۲۰۲۱ و پس از حمله به ساختمان کنگره آمریکا توییتر حساب کاربری آقای ترامپ را به دلیل خطر گسترش خشونت‌ها، به طور دائمی مسدود کرد.

آقای ماسک گفته این ممنوعیت، رئیس جمهوری سابق آمریکا را ساکت نکرده بلکه او را به سمت شبکه اجتماعی خود سوق داده و صدای او را در میان گروه‌های راست‌گرا "بلندتر کرده است."