ارزش 45 هزار تومان یارانه، به 7 هزار تومان رسیده

یکشنبه، ۱۴ فروردین ۱۴۰۱ - ۰۸:۳۹:۵۹
کدخبر:۹۴۲۴۹

در حالی کە به اعتقاد مردم ارزش یارانه پرداختی دولت به مردم از یک سطل ماست دو کیلویی کمتر است، ابراهیم رئیسی گفتە است: «اگر ارزش پول ملی بالا نرود هر چه حقوق را افزایش دهیم در عمل نتیجه نخواهد داشت.»

ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور کشورمان در جلسه شورای اداری استان خراسان رضوی با اشارە به کاهش ارزش ریال گفتە "امروز ارزش یارانه به ٧ هزار تومان رسیده است". او در ادامه گفت: «اگر ارزش پول ملی بالا نرود هر چه حقوق را افزایش دهیم در عمل نتیجه نخواهد داشت.»

ابراهیم رئیسی به میزان صادرات نفت ایران هم اشاره کرد و گفت: «کشور در وضعیتی بود که برخی آقایان در جلسات می‌گفتند، اگر کسی بتواند ۲۰۰ هزار بشکه نفت بفروشد او را وزیر نفت می‌کنیم اما امروز شرایط فروش نفت به قبل از تحریم‌ها رسیده و پول فروش نفت نیز به کشور بازمی‌گردد.»

او در مورد مذاکرات بازگشت به برجام هم گفته کە زندگی مردم و اقتصاد ایران را به برجام و مذاکره گره نمی‌زند.

این گفتە‌های آقای رئیسی در حالی است کە به گفته مرکز آمار، نرخ تورم سالانه در اسفند ۱۴۰۰ به بیشتر از ۴۰ درصد رسید.
 

با پول یارانه می‌شود چه کار کرد؟

در سال‌های گذشته اخبار زیادی مبنی بر حذف یارانه پردرآمدها و تخصیص آن به دهک‌های کم درآمد منتشر شدە است اما تا کنون این برنامه‌ها اجرایی نشدەاند.

وزیر رفاه روز ۴ فروردین، از افزایش یارانه‌های سه دهک ابتدایی خبر داد. اما میزان این افزایش مشخص نبود و هیچ جزییات دقیقی نیز در این باره منتشر نشد.

یک روز بعدتر یکی از نمایندگان مجلس از تقسیم‌بندی جدید یارانه بگیرها به ١٠دهک خبر داد. براین اساس قرار است یارانه سه دهک پر درآمد حذف و به جای آن دهک‌های پایین، یارانه سه برابری دریافت کنند.

در حال حاضر هر فرد در هریک از ۷ دهک درآمدی به شکل ثابت ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومان یارانه دریافت می‌کند.

براساس گزارش میدانی، قیمت دو کیلوگرم ماست پر چرب در بازار تهران بالاتر از پنجاه هزار تومان است.

یک خانواده ۴ نفره، ماهانه ۱۸۲ هزار تومان یارانه دریافت می‌کنند. در حالی کە بە گفته رئیس شورای تامین‌کنندگان دام ایران هر کیلو گوشت گوسفند ١٣٠ هزار تومان است.
 

یارانه‌ها و زندگی زیر خط فقر

از طرح هدفمندسازی یارانه‌ها به عنوان بزرگترین طرح تاریخ اقتصادی ایران نام برده می‌شد کە در اواخر دهه ۱۳۸۰ به مرحله اجرا رسید.

وزارت امور اقتصاد و دارایی دولت حسن روحانی در سال ١٣٩٣ با انتشار گزارشی خبر از شکست فاز نخست این طرح و ورود خانوارهای بیشتری به زیر خط فقر داد.

مسئولین دولتی و نهادهای نظارتی و اجرایی در حال حاضر آمارهای متفاوتی از فقر در ایران منتشر می‌کنند.

طبق گزارشی از وزارت کار ایران در سال ١٣٩٩ بیش از یک سوم جمعیت ایران در "فقر مطلق" زندگی کردەاند.

حمیدرضا امام قلی‌تبار، بازرس مجمع عالی نمایندگان کارگران در این بارە گفته بود "نیمی از جمعیت ایران در فقر به سر می‌برند".

همچنین روح‌الله ایزدخواه، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس در دی ماه ١۴٠٠ گفت: «ما الان ۱۰ میلیون خانوار زیر خط فقر داریم.»

او هم چنین با اشاره به نرخ بالای تورم در ایران گفتە بود: «همیشه تورم از یارانه جلو می‌زند و ما نمی‌توانیم با یارانه مستقیم جلوی افسارگسیختگی تورم را بگیریم».