احتمال تعطیلی مرغداران خرد پس از حذف ارز ترجیحی

سه شنبه، ۹ فروردین ۱۴۰۱ - ۰۹:۱۷:۱۸
کدخبر:۹۴۱۹۵

مدیر عامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی گفت: حذف دفعی ارز ترجیحی باعث تعطیلی بخش قابل توجهی از واحدهای مرغداری خرد خواهد شد، از این‌رو تولیدکنندگان از دولت انتظار دارند که این نگرانی را درک و متناسب با آن برنامه‌ریزی کند.

حبیب اسدالله ‌نژاد در گفت‌وگو با ایلنا، با اشاره به تاثیرات حذف ارز ترجیحی بر تولید مرغ گوشتی، گفت: اگر ارز ترجیحی به‌صورت آنی و یکباره برای واردات نهاده‌های دامی حذف شود بدون تردید شاهد افزایش شدید قیمت تمام شده و عرضه مرغ در بازار خواهیم بود. اما باید به این نکته توجه کرد که افزایش قیمت به عوامل مختلفی مانند قیمت جهانی، نرخ ارز و قیمت مولفه‌های تولید بستگی دارد.

وی با بیان اینکه در آغاز حذف ارز ترجیحی  قیمت مرغ متناسب با افزایش قیمت مولفه‌های تولید در بازار  افزایش پیدا نخواهد کرد، افزود: تولیدکنندگان دغدغه‌های دولت را در بحث ارز ترجیحی درک می‌کنند اما انتظار دارند برای کاهش تبعات حذف  آن این ارز به ‌صورت تدریجی و در چند مرحله  حذف شود و متناسب با اثرات اصلاح نظام یارانه‌ای در مراحل مختلف قیمت مرغ در بازار افزایش پیدا کند به گونه‌ای که  پس از رسیدن قیمت مرغ در بازار به حاشیه سود برای تولید کننده، در مرحله بعد شروع شود تا هم شوک قیمتی در بازار کاهش پیدا کنند و هم مرغداران گرفتار زیان سنگین و غیر قابل جبران نشوند.

 این فعال اقتصادی با بیان اینکه حذف دفعی ارز ترجیحی باعث تعطیلی بخش قابل توجهی از واحدهای مرغداری خرد خواهد شد، گفت: انتظار این است که دولت این نگرانی را درک و متناسب با آن برنامه‌ریزی کند.

وی با اشاره با بالا بودن پتانسیل تولید در کشور، خاطر نشان کرد: مزیت صادراتی گوشت مرغ دور از انتظار نیست و می‌توانیم سالانه بیش از 1 میلیون تن مرغ صادر کنیم. و از سوی دیگر علاوه بر سرمایه‌گذاری قابل توجهی که در صنعت مرغ‌داری کشور شده است، حجم اشتغالی که در این صنعت ایجاد کرده چشم گیر و قابل توجه هست از این‌رو دولت قطعا با درایت به موضوعات توجه کند.

مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی با اشاره به دغدغه رهبری در زمینه رفع موانع تولید، تصریح کرد: راه رشد و تعالی کشور از طریق تولید امکان‌پذیر است به نظر می‌رسد حمایت از تولید تنها راه شکستن تحریم‌های خارجی است. تولیدکنندگان از وزیر کشاورزی انتظار دارند که نسخه آنی حذف ترجیحی برای صنعت نپیچند چراکه بدون تردید بسیاری از واحدهای تولیدی خرد از چرخه تولید حذف خواهند شد و پیشنهاد ما شروع حذف تدریجی ارز ترجیحی و یا معادل ریالی آن از آغاز سال ۱۴٠۱ است.