روغن خوراکی به وفور در بازار موجود است

جمعه، ۱۳ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۸:۲۵:۳۴
کدخبر:۹۳۴۹۰

دبیرکل اتحادیه بنکداران مواد غذایی کشور گفت: اکنون روغن خوراکی مورد نیاز در بازار موجود است و نگرانی بابت کمبود این محصول وجود ندارد.

«قاسمعلی حسنی» در گفت‌وگو با ایرنا در خصوص وضعیت بازار روغن خوراکی و ادعای برخی مبنی بر کاهش این محصول، افزود: روغن خوراکی با نرخ‌های آزاد در بازار به وفور موجود است و کمبودی در این زمینه نداریم.

وی اظهار داشت: همچنین روغن با نرخ‌های مصوب نیز در بازار در حال عرضه است و نگرانی در این خصوص وجود ندارد.
 

گرانفروشی در روغن‌های ۱۶ کیلویی 

دبیرکل اتحادیه بنکداران مواد غذایی کشور گفت: اکنون در روغن های ۱۶ کیلوگرمی شاهد گرانفروشی هستیم به طوری که قیمت مصرف کننده ۲۵۸ هزار تومان قید شده است اما اکنون با قیمت آزاد ۳۵۸ هزار تومان در بازار به فروش می رسد.

وی با بیان اینکه روغن ۱۶ کیلویی سرخ کردنی به مصارف صنعتی ، کارخانجات و مراکز بزرگ دانشگاهی، نظامی و بیمارستانی می‌رسد، افزود: گرانفروشی ۱۰۰ هزار تومانی از درج قیمت محصول تا عرضه در بازار غیرمنصفانه است که انتظار می رود  برای این موضوع تدبیری اندیشیده شود.

به گزارش ایرنا، به‌تازگی برخی رسانه‌ها شایعاتی مبنی بر کاهش ذخایر روغن و کمبود روغن خوراکی و صنعتی در ماه های آتی منتشر کردند که در این زمینه، «امیرهوشنگ بیرشک» دبیر انجمن صنفی صنایع روغن نباتی کشور با تاکید بر اینکه تاکنون کمبودی در روغن خانوار نداشته ایم، اعلام کرد: مطابق آمار در ۱۰ ماهه امسال یک میلیون و ۸۵۰ هزارتن روغن خوراکی در کشور تولید شده که از این میزان روغن تولیدی، یک میلیون و ۱۰۰ هزار تن مربوط به مصارف خانوار و ۷۰۰ هزارتن مربوط به بخش صنف و صنعت می رسد.

به گفته وی، در ۶ ماهه نخست امسال بیشترین ارز برای واردات به بخش دولتی پرداخت شده است، همچنین  ۸۵ درصد نیاز کشور به روغن از محل واردات تامین می‌شود، فقط در برخی روغن‌ها همچون پالم به دلیل تحریم‌ها علیه ایران و مشکلات ارزی و نقل و انتقال وجه دچار مشکلاتی در واردات هستیم که امیدواریم با تدبیر دولت سیزدهم هرچه سریعتر این مشکل برطرف شود.

وی اعلام‌کرد: تاکنون هیچ مجوزی برای افزایش قیمت روغن نباتی صادر نشده است و در صورت هرگونه گران‌فروشی با متخلفان برخورد قانونی انجام می‌شود.

براساس دستورالعمل‌ها و مقررات کشور، فقط ۳۰ درصد روغن مصرفی کشور پالم است، در صورتی که امکان واردات ۵۵۰ تا ۶۰۰ هزار تن روغن پالم به کشور وجود دارد.

همچنین ۲۵ کارخانه روغن‌کشی با ظرفیت پنج میلیون و ۴۰۰ هزار تن و  ۵۸ کارخانه تصفیه روغن با ظرفیت پنج میلیون و ۸۰۰ هزار تن تولید در سال در کشور فعالند.