آشنایی با سریع‌ ترین هواپیماهای جنگنده‌ جهان + تصاویر

جمعه، ۱۵ بهمن ۱۴۰۰ - ۰۹:۳۸:۴۰
کدخبر:۹۲۴۹۰

هواپیماهای جنگی سریع‌ترین و در عین‌حال گران‌ترین هواپیماها هستند. سرعت این هواپیماها می‌توانند در نبرد هوایی تعیین کننده باشند. در این گزارش تصویری با سریع‌ترین جنگنده‌های جهان آشنا شوید:
 

 

F-104 Starfighter

"اف ۱۰۴ استارفایتر" یک جنگنده رهگیر تک موتوره مافوق صوت بود که توسط شرکت لاکهید بین سال‌های ۱۹۵۶ تا ۱۹۷۵ به تعداد ۲هزار و ۵۷۸ فروند تولید شده بود. قیمت هر یک فروند از این هواپیما معادل یک میلیون و ۴۲۰ هزار دلار و حداکثر سرعت این جنگنده ۲ هزار و ۴۵۹ کیلومتر بر ساعت بود.
 

F-104 Starfighter

MiG 25 Foxbat

میگ ۲۵ میکویان – گورویچ که ناتو نام "فاکس بت" را بر روی آن گذاشته در آغاز دهه ۶۰ قرن گذشته میلادی ساخته شد که دارای حداکثر سرعت ۲/ ۳ ماخ (۳ هزار ۹۰ کیلومتر بر ساعت) است. میگ-۲۵ در اصل برای رهگیری بمب‌افکن بی-۷۰ آمریکا ساخته شد که هیچگاه تکمیل نشد. از این جنگنده یک هزار ۱۹۰ فروند ساخته شد.

MiG 25 Foxbat

Eurofighter Typhoon

"یورفایتر تایفون" در پی پروژه مشترک پنج کشور اروپایی بریتانیا، آلمان، ایتالیا، اسپانیا و فرانسه که در سال ۲۰۰۳ برای مقابله با میگ ۲۹ و سوخو ۲۷ روسی ساخته شد. سرعت این هواپیما بیش از ۲ ماخ (۲ هزار و ۴۹۵ کیلومتر بر ساعت) است. برد این هواپیما ۲ هزار ۹۰۰ کیلومتر است و از ۵۷۱ فروند ساخته شده که در اختیار کشورهایی چون عربستان، عمان، قطر و کویت نیز قرار گرفته است.

Eurofighter Typhoon

Northrup F-5

"نورثروپ اف ۵" از سال ۱۹۵۹ اولین پرواز خود را انجام داد و از سال ۱۹۶۲ وارد نیروی هوای آمریکا شد. حداکثر سرعت این هواپیما ۶/ ۱ ماخ (معادل یک هزار و ۷۰۰ کیلومتر بر ساعت) است. تا سال ۱۹۸۷ که تولید آن به پایان رسید ۲ هزار و ۲۴۶ فروند از آن ساخته شد. در ایران سه فروند (F5A) وجود دارد که مخفیانه ساخته شده و در دهه ۶۰ میلادی به ایران تحویل داده شده است.

Northrup F-5

North American X-15

"نورث امریکن ایکس-۱۵" در واقع یک موشک بالدار است که توسط ناسا و نیروی هوایی آمریکا به عنوان بخشی از سری هواپیماهای ایکس ساخته شده که از موتور راکت استفاده می‌کرد و در مجموع ۱۹۹ پرواز آزمایشی انجام داد. در ابتدای دهه شصت ایکس-۱۵ رکورد بیشترین سرعت و ارتفاع را ثبت کرد و رکورد رسمی سریع‌ترین هواپیمای سرنشین‌دار با حداکثر سرعت ۷۲۷۴ کیلومتر بر ساعت (۵.۹ ماخ) در اختیار گرفت.

North American X-15

Boeing X-51 Scramjet

"بوئینگ ایکس ۵۱" یک هواپیمای مافوق صوت بدون سرنشین است که توسط یک هواپیمای حامل به هوا حمل و سپس پروازش را آغاز می‌کند. سرعت آن ۶ ماخ (۶ هزار ۴۰۰ کیلومتر بر ساعت) است و می‌تواند در ارتفاع ۲۱ کیلومتری پرواز کند. اولین پرواز آزمایشی آن در سال ۲۰۱۰ صورت گرفت.

Boeing X-51 Scramjet

Chengdu J-7/F-7

"جنگدو جی ۷" با نام صادراتی اف ۷ یک هواپیمای ساخت چین است که بر اساس میگ ۲۱ در دهه شصت میلادی قرن گذشته ساخته شد و مدل‌های گوناگونی از آن تاکنون حتی صادر نیز شده‌اند. جنگدو جی ۷ با سرعت ۲ ماخ (۲ هزار و ۱۲۰ کیلومتر بر ساعت) پرواز می‌کند. از این هواپیما تاکنون بیش از ۲ هزار ۴۰۰ فروند ساخته شده است. (عکس از جنگدو جی ۱۰)

Chengdu J-7/F-7

Boeing X-43

بوئینگ برای برنامه "هایپر ایکس" ناسا سه فروند هواپیمای بدون سرنشین ایکس ۴۳ را تولید کرد. نمونه اول در پرواز آزمایشی در ژوئن سال ۲۰۰۱ در اقیانوس آرام سقوط کرد. در ماه مارس سال ۲۰۰۴ پرواز نمونه دوم با سرعت ۸۳/ ۶ ماخ و ارتفاع ۲۴ کیلومتری موفقیت آمیز بود. در سومین آزمایش این هواپیما به مدت ۱۲ ثانیه با سرعت ۶۶/ ۹ ماخ (۱۰ هزار ۶۱۷ کیلومتر بر ساعت) در ارتفاع ۳۴ کیلومتری پرواز کرد.

Boeing X-43

Dassault Mirage 2000D/N

"میراژ ۲ هزار" ساخت کارخانه فرانسوی داسو در اواخر دهه هفتاد برای نیروی هوایی این کشور طراحی شد و تاکنون شش صد و یازده فروند از آن تولید شده است. حداکثر سرعت میراژ ۲۵/ ۲ ماخ (۲ هزار و ۳۹۰ کیلومتر بر ساعت) است.

Dassault Mirage 2000D/N

North American F-100 Super Sabre

"نورث آمریکن اف ۱۰۰ سوپر سیبر" جنگنده مافوق صوتی بود که از سال ۱۹۵۴ تا ۱۹۷۱ به خدمت ارتش آمریکا درآمد و تا دهه ۸۰ میلادی قرن گذشته نیز در خدمت ارتش‌های ترکیه و دانمارک بود. از این هواپیما ۲ هزار و ۲۹۴ فروند ساخته شد و سرعت آن به ۳/ ۱ ماخ (یک هزار ۳۹۰ کیلومتر بر ساعت) می‌رسید.

North American F-100 Super Sabre

F-16 Fighting Falcon

"اف-۱۶ فایتینگ فالکن" جنگنده تک موتوره مافوق صوت ساخت شرکت جنرال داینامیکس است که در دهه ۷۰ میلادی قرن گذشته طراحی شد. سرعت آن ۲/ ۱ ماخ (یک هزار ۴۷۲ کیلومتر بر ساعت) بود. ارتش دوران پهلوی ایران ۱۶۰ فروند از این هواپیما را سفارش داده بود که با وقوع انقلاب اسلامی این قرارداد از سوی آمریکا لغو شد. از این هواپیما ۴ هزار و ۶۰۴ فروند تا سال ۲۰۱۸ ساخته شده است.
 

F-16 Fighting Falcon