آژانس پناهندگی اتحادیه اروپا روز جمعه اعلام کرد که درخواستهای پناهندگی به 27 کشور عضو این اتحادیه به همراه سوئیس و نروژ، در ماه نوامبر ۲۰۲۱ میلادی دو برابر شده و به رکورد ماه سپتامبر که بالاترین رقم از سال ۲۰۱۶ میلادی بود، بسیار نزدیک شده است.
بنا بر گزارش این آژانس، شمار متقاضیان پناهندگی در این ماه، در مجموع ۷۱ هزار و ۴۰۰ نفر بوده است که یک رشد ۹ درصدی را در مقایسه با ماه اکتبر نشان میدهد و با رقم ۷۱ هزار و ۹۳۰ تقاضای ثبت شده در ماه سپتامبر نیز فاصله کمی دارد.
افغانها و سوریها دو گروه اصلی متقاضیان پناهندگی
بنا بر این گزارش درخواستهای پناهندگان افغانستان، جایی که کنترل کشور از ماه اوت به دست طالبان افتاده، همچنان بالاترین آمار را به خود اختصاص داده است (حدود ۱۳۰۰۰ نفر) و پس از آن سوریها با ۱۱ هزار و ۵۰۰ درخواست در جایگاه دوم قرار دارند.
در میان افغانها نیز، کودکان بدون همراه حدود نیمی از کل متقاضیان (۳۲۰۰ درخواست) را تشکیل میدهند. این رقم در اکتبر امسال ۳۳۰۰ درخواست بود که بار دیگر بالاترین میزان از سال ۲۰۱۵ محسوب میشود.
سومین گروه بزرگ متقاضیان پناهندگی را اتباع عراقی تشکیل میدهند. در این ماه ۴۳۰۰ درخواست از سوی آنها به ثبت رسیده که ۳۰ درصد افزایش در مقایسه با ماه اکتبر نشان میدهد و گفته میشود که افزایش شمار آنها با هجوم مهاجران از مسیر بلاروس مرتبط است.
پس از این سه گروه، پناهجویان ونزوئلایی با ۳۳۰۰ درخواست، پاکستانیها با ۲۸۰۰ و کلمبیاییها با ۲۵۰۰ درخواست در رتبههای بعدی قرار دارند و شمارشان رو به افزایش است.
در مقابل، نرخ پذیرش درخواست مهاجران (شامل اعطای وضعیت پناهندگی یا انواع وضعیتهای تحت حمایت) از سوی اتحادیه اروپا در ماه نوامبر ۴۰ درصد و در ماه سپتامبر ۴۱ درصد بوده است که بالاترین نرخها در ۱۹ ماه گذشته محسوب میشوند.
این نرخ برای افغانها و سوریها به میزان قابل توجهی افزایش یافته و به ترتیب ۹۲ درصد و ۹۱ درصد بوده است.