روغننباتی جهان در اواخر کار دولت دهم به بهانه خصوصیسازی بنابر اصل 44 قانون اساسی و بدون حضور سازمان خصوصیسازی به بیژن اسماعیلی سپرده شد تا دور جدیدی از حیات خود را آغاز کند، اما این واگذاری هرگز کمکی به اقتصاد استان یا کارگران این شرکت نبود.
به گزارش ایران جیب از فرهیختگان، در جریان بازدید رئیسجمهور از کارخانه روغننباتی جهان، برخی کارگران روغننباتی جهان که نگران ازدست دادن شغل خود هم بودند، این پیام را به رئیسی منتقل کردند که خط تولیدی که بازدید از آن صورت میگیرد، تنها یک خط تولید کارخانه با ظرفیت 10 درصدی کارخانه است که ازسوی صاحبان کارخانه و در آستانه ورود رئیسجمهوری راهاندازی شده است.
قبل از آنکه توضیح دهیم برای روغننباتی جهان و دیگر شرکتها چه اتفاقی افتاد تا به اینجا رسیدند؛ شاید بهتر باشد از کسی سخن بگوییم که دهها شرکت را به این حال و روز انداخت.
روغننباتی جهان در اواخر کار دولت دهم به بهانه خصوصیسازی بنابر اصل ۴۴ قانون اساسی و بدون حضور سازمان خصوصیسازی به بیژن اسماعیلی سپرده شد تا دور جدیدی از حیات خود را آغاز کند، اما این واگذاری هرگز کمکی به اقتصاد استان یا کارگران این شرکت نبود، بلکه دور جدیدی از تعدیلها و اعتصابات و بیکاری را برای کارگران این شرکت به دنبال داشت.
بررسی ها نشان میدهد حضور اسماعیلی در دیگر شرکتها نیز نتیجهبخش نبوده بهطوریکه دقیقا از ابتدای نیمه دوم سال ۸۹ و همزمان با ورود رسمی اسماعیلی در ترکیب اصلی هیاتمدیره کف (داروگر) همچنان ادامه مییابد. ابهام در معاملات درونگروهی سهام و جابهجایی وجوه پولی و جایگزین کردن آن با برخی داراییها، مهمترین ایرادات سازمان بورس به مدیریت جدید بود. این اقدامات عجیب اسماعیلی در سالهای بعد نیز ادامه داشت و حالا بسیاری از فعالان این حوزه، همچنان واگذاری شرکت داروگر به این شخص را عجیب و اقدامات مدیریت جدید را یکی از عوامل سقوط داروگر میدانند.
بهطور کلی سهدلیل سوءمدیریت، بدهی به نظام بانکی و بحرانهای اقتصادی در سقوط این شرکت نقش داشتهاند که بهزعم کارشناسان مورد اول و دوم مهمتر از مورد آخری است. در هر زمانی رسانهها بهسراغ هلدینگ داروگر رفتهاند، بیژن اسماعیلی به هیچ رسانهای پاسخگو نبوده و همواره هر آنچه که مطرح شده را تکذیب کرده است.
خلاصه اینکه روغننباتی جهان تنها قربانی واگذاری هلدینگ داروگر به بیژن اسماعیلی نبوده است.