اقتصاد اروپا سریع‌تر از پیش‌بینی‌ها احیا خواهد شد

جمعه، ۲۴ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۴:۱۳:۱۰
کدخبر:۸۰۴۵۹

نهاد اقتصادی کمیسیون اروپا در تازه‌ترین گزارش چشم‌انداز خود گفته است که اقتصاد اروپا سریع‌تر از آنچه انتظار می‌رفت خسارات حاصل از بحران همه‌گیری را جبران خواهد کرد.

این نهاد با اشاره به شروع واکسیناسیون عمومی علیه ویروس کرونا و کاهش محدودیت‌های وضع شده در شهرهای اروپایی پیش‌بینی کرده است که بخشی از کشورهای عضو اتحادیه در سال ۲۰۲۱ آسیب‌های وارده از بحران را جبران خواهند کرد، هرچند شماری دیگر از کشورها باید برای احیای کامل تا سال ۲۰۲۲ صبر کنند.

کمیسیون اروپا گفته است اقتصاد منطقه یورو در دو سال ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲ به ترتیب رشدی ۳.۷ و ۳.۹ درصدی را تجربه خواهد کرد. اقتصاد این منطقه در سال ۲۰۲۰ به دلیل وقوع همه‌گیری کرونا دچار سقوطی ۶.۸ درصدی شده بود.

بنابر چشم‌انداز آماری منتشره، کشورهایی نظیر لتونی، لیتوانی، لوکزامبورگ و لهستان در سال جاری میلادی می‌توانند به طور کامل احیا شوند.

فنلاند و سوئد نیز تقریبا به توانایی اقتصادی خود قبل از وقوع کرونا بازخواهند گشت، اما رشد اقتصادی کشورهایی نظیر آلمان، فرانسه، بلژیک، پرتغال، دانمارک، مالت، بلغارستان، مجارستان و رومانی برای جبران همه خسارت‌های وارده از کرونا کافی نیست و آن‌ها باید تا سال آینده (۲۰۲۲) صبر کنند تا شاهد بازیابی کامل اقتصادی خود باشند.

در همین حال کشورهایی مانند اسپانیا، یونان و ایتالیا ممکن است پس از سقوط به ترتیب ۱۱، ۱۰ و ۸.۸ درصدی در سال ۲۰۲۰ حتی بیشتر منتظر بمانند. بنابر تخمین کمیسیون اروپا رشد اقتصادی این کشورها در سال‌های ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲ نمی تواند شوک را کاملا جبران کند.

بنابر برآورد جدید تورم در منطقه یورو از ۰.۳ درصد در سال ۲۰۲۰ به ۱.۴ درصد در سال ۲۰۲۱ افزایش پیدا خواهد کرد ولی در سال ۲۰۲۲ به ۱.۳ درصد خواهد رسید.

ناظران می‌گویند بسته کمکی ۷۵۰ میلیارد یورویی اتحادیه اروپا می‌تواند به رشد سریع‌تر کشورهای عضو کمک کند، هر چند این کمک به دلیل «کمبود جزئیات» در گزارش فعلی لحاظ نشده است.

پائولو جنتیلیونی، کمیسر اقتصادی اروپا، درباره چشم‌انداز اقتصادی پیش‌رو گفت: «اروپا همچنان درگیر بیماری کووید-۱۹ باقی مانده و موج جدید ابتلا و ظهور انواع جدیدتر و مسری‌تر ویروس کرونا کشورها را مجبور به وضع اقدامات مجدد برای مهار بیماری کرده است. با این حال این محدودیت‌ها نسبت به محدودیت‌هایی که در بهار و به هنگام اولین موج همه‌گیری وضع شدند بسیار کمتر و از سوی دیگر دقیق‌تر هستند.»

کمیسیون اروپا انتظار دارد روند واکسیناسیون در این قاره علیرغم شروع ناامیدکننده آن در هفته‌های آینده تسریع شود و در پایان سال بیماری تقریبا به حالت مهارشده درآید.

آقای جنتیلیونی با این حال هشدار داده است وضعیت در حال حاضر همچنان شکننده است و پایداری دستاوردهای اقتصادی حاصل از غلبه بر همه‌گیری هنوز به عوامل زیادی بستگی دارد.