جزئیات واگذاری سبد کالا به 7.5 میلیون نفر

چهارشنبه، ۴ تیر ۱۳۹۳ - ۰۷:۵۲:۲۶
کدخبر:۵۵۱۶

 در این دستورالعمل اقلام بسته حمایت غذایی برای مرحله اول اجرای طرح گوشت قرمز، گوشت مرغ، تخم مرغ، برنج، ماکارونی، حبوبات، لبنیات، روغن مایع، رب و خرما اعلام شده است ولی دریافت کنندگان بسته حمایت غذایی می توانند به جای دریافت کالا با کسر 20 درصد از ارزش ریالی بسته حمایت غذایی، پول نقد دریافت کنند.

هیئت وزیران در جلسه 93.03.11 به پیشنهاد وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی و به استناد اصل 138 قانون اساسی و در اجرای بند 9 ماده 3 آئین نامه اجرایی تبصره 21 قانون بودجه سال 1393 کل کشور دستورالعمل اجرایی حمایت غذایی را تصویب کرده بود.

بر اساس این دستورالعمل، بسته حمایت غذایی در سال 1393 به مستمری بگیران و پشت نوبتی های سازمان های حمایتی (کمیته امداد امام خمینی وسازمان بهزیستی) تعلق می گیرد که با ضوابط تعیین شده از طرف وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی (مانند نوع خدمات دریافتی از سازمان های حمایتی، رتبه بندی استحقاق افراد و خانوارها بر اساس شاخص های موجود در سازمان ها) حائز شرایط برای دریافت بسته حمایت غذایی تشخیص داده می شوند.

بر اساس این مصوبه افراد تحت پوشش در مرحله اول طرح حمایت غذایی به شرح زیر تعیین شده اند:

a82tcjzqxttjys9zr6.png

 

زمان بندی شناسایی افراد مشمول

همچنین وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی موظف شد ظرف یکماه برنامه شناسایی افراد مشمول در مراحل بعدی توزیع بسته حمایت غذایی را به ستاد هدفمندی یارانه ها ارائه کند.

سازمان هدفمندی یارانه ها، مرکز آمار ایران و سازمان فناوری اطلاعات ایران هم موظف شدند با هماهنگی وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی، ظرف یکماه برای شناسایی اقتصادی خانوارها با استفاده از بانک اطلاعاتی موجود (از جمله اطلاعات درآمدی خانوارها در بازه های کمتراز شش میلیون ریال و بین شش تا ده میلیون ریال) اقدام کنند.

شیوه توزیع سبد غذایی

ساز و کار تامین و چگونگی توزیع بسته حمایت غذایی هم با مسئولیت و نظارت وزارت تعاون کار ورفاه اجتماعی و همکاری وزارتخانه های مربوط از طریق عاملین توزیع منتخب، فروشگاه های زنجیره ای و اتحادیه های تعاونی با گستره توزیع سراسری مناسب صورت می گیرد.

وظیفه بانک مرکزی

برای دریافت اقلام بسته حمایت غذایی هم از کارت های متصل به حساب های بانکی که نزد سازمان هدفمندی یارانه ها موجود است استفاده خواهد شد. اعتبار کارت های بانکی نیز باید به گونه ای تعریف شود که محدودیتی برای مشمولان در انتخاب فروشگاه توزیع کننده مجاز وجود نداشته باشد.

بانک مرکزی هم با همکاری شبکه بانکی ونظارت سازمان فناوری اطلاعات ایران موظف شد نسبت به کد گذاری کالا طبق فهرست اعلام شده از سوی وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی روی کارت های بانکی اقدام کند.

اعتبار ریالی بسته های غذایی

در این دستورالعمل اعتبار ریالی برای خانوار تکنفره در هر مرحله از توزیع بسته حمایت غذایی، سیصد هزار ریال، خانوار دو نفره ششصد هزار ریال و خانوارهای بیش از دو نفر به ازای هر نفر اضافی یکصد هزار ریال و در هر خانوار حداکثر یک میلیون و دویست هزار ریال تعیین شده است

بر اساس این دستورالعمل معاونت برنامه ریزی ونظارت راهبردی رئیس جمهوری مطابق اعلام وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و بر اساس مصوبات ستاد هدفمندی یارانه ها اعتبار مورد نیاز بسته حمایت غذایی را اختصاص خواهد داد.

محدوده زمانی دریافت بسته غذایی

همچنین محدوده زمانی دریافت بسته غذایی، حداکثر 4 ماه پس از اعلام هر مرحله است. در این دستورالعمل وظیفه هرگونه اطلاع رسانی در خصوص بسته حمایت غذایی صرفا به عهده وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی گذاشته شده است.

دستگاه های اجرایی نیز موظفند اطلاعات مورد نیاز برای شناسایی و اقدام هدفمند بسته حمایت غذایی را در اختیار وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی قرار دهند.

توزیع شیر رایگان در مدارس

همچنین در راستای اجرای سیاست دولت در توزیع شیر رایگان در مدارس، درطول سال تحصیلی 1394-1393 برای دانش آموزان مقطع ابتدایی و دوره اول متوسطه، حداقل 70 نوبت شیر با تخصیص حداقل مبلغ 3 هزار میلیارد ریال از محل منابع حمایت غذایی تامین شود.

همچنین دستورالعمل اجرایی این ماده به پیشنهاد مشترک معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهوری و وزارت آموزش و پرورش به تصویب ستاد هدفمندی یارانه ها خواهد رسید.

مصوبه دستورالعمل اجرایی حمایت غذایی از سوی معاون اول رئیس جمهور در تاریخ 93.03.24 ابلاغ شده است.