فائزه هاشمی: شورای امنیت پلاکارد طلاب را به عنوان سرنخ پی گیری کند

سه شنبه، ۳۰ مرداد ۱۳۹۷ - ۰۷:۴۰:۲۷
کدخبر:۵۲۴۳۵

فائزه هاشمی، نماینده سابق مجلس و مدیرمسول روزنامه توقیف شده «زن» خواستار پی گیری مرگ مبهم اکبر هاشمی رفسنجانی و پلاکارد تجمع طلاب در مدرسه فیضیه قم، از سوی دستگاه‌های امنیتی و شورای عالی امنیت ملی شد.

او در گفتگو با یورونیوز گفت که علیرغم پی گیری های شورای عالی امنیت ملی، ابهام او و خانواده اش درباره مرگ اکبر هاشمی رفسنجانی رفع نشده است.

اکبر هاشمی رفسنجانی از بنیانگذاران جمهوری اسلامی و از مقام‌های ارشد و بانفوذ حکومت ایران در چهار دهه اخیر بود که نوزدهم دی ماه ۱۳۹۵ در ۸۲ سالگی در بیمارستان تجریش تهران در حالی درگذشت که ابهام هایی در مورد علت مرگ او از سوی اعضای خانواده او و همچنین برخی رسانه ها مطرح شده است. وزیر بهداشت ایران به‌صورت رسمی علت مرگ اکبر هاشمی رفسنجانی را «عارضه قلبی و تنفسی» اعلام کرده بود.

فائزه هاشمی، دختر اکبر هاشمی رفسنجانی در این گفتگوی اختصاصی یادآور شد: «علیرغم بررسی های شورای عالی امنیت ملی، ابهامات ما رفع نشده بود و با پلاکاردی که در تجمع طلاب در دست گرفته بودند و با توجه به اینکه روی دسته پلاکاردها نوشته شده بود که این پلاکارد را باید برگردانید - یعنی نگاه امنیتی وجود داشته که این پلاکاردها دست هرکسی نیفتد- وظیفه نهادهای امنیتی، شورای امنیت و نهادهای مرتبط با رسیدگی به فوت بابا است که این مساله را پی گیری کنند و شاید بتوان این پلاکارد را سرنخی حساب کرد که می تواند به جای خاصی برسد و بررسی ها را معنادار بکند.»

روز پنجشنبه ۲۵ مرداد، تعدادی از طلاب در مدرسه فیضیه قم تجمعی با عنوان «مطالبه عدالت اقتصادی» برگزار کردند که حسین طیبی‌فر، فرمانده تیپ ویژه حوزویان موسوم به تیپ «امام صادق» سپاه پاسداران بود از سخنرانان این تجمع بود. تصاویر منتشر شده ازاین تجمع در رسانه های ایران، پلاکاردی را در دست طلبه ای نشان می دهد که بر روی آن این شعار نوشته شده «ای آن که مذاکره شعارت- استخر فرح در انتظارت» شعار و پلاکاردی که به شدت خبرساز شد و علی مطهری، نائب رئیس مجلس ایران با انتشار یادداشتی اعلام کرد: «مفهوم این شعار این است که آقای رئیس‌جمهور، ما همانطور که سر آقای هاشمی را زیر آب کردیم سر تو را هم زیر آب خواهیم کرد. وزارت اطلاعات باید این موضوع را پیگیری و نتیجه را به اطلاع ملت برساند. شاید ماجرای فوت ناگهانی و غیرقابل باور رئیس فقید مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز روشن شود.»

فائزه هاشمی، فعال سیاسی و دختر اکبر هاشمی رفسنجانی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: «شاید فکر نمی کردند که از دسته پلاکاردها عکس گرفته و منتشر شود. در دنیای امروز که هیچ چیزی مخفی نمی ماند گاف داده اند و از دست شان در رفته است. البته قطعی نمی شود حرف زد و افراد غیرمسول که حرف متفاوت می زنند، زیاد هستند. اما نهادهای امنیتی به خصوص شورای عالی امنیت ملی که با مساله فوت بابا مرتبط بودند و این موضوع را بررسی می کردند نباید این موضوع را فقط یک سهل انگاری یا اشتباه از سوی برخی ببینند بلکه باید به عنوان یک سرنخ به این پلاکارد نگاه کنند و موضوع را دنبال و به نتیجه برسانند.»

خانم هاشمی در این ارتباط گفت: «تصور خود من این است که نمی تواند تصادفی بوده باشد و حتما یک چیزی پشت پرده است که چنین مساله ای روی داده است. انتظار ما این است که این اتفاق بیفتد و شورای امنیت بررسی کند.»

پیش از این اما شورای عالی امنیت ملی ایران، مرگ اکبر هاشمی رفسنجانی را بررسی کرده بود. فائزه هاشمی در آذر ماه گذشته در مصاحبه با سایت اعتماد آنلاین گفت: «به ما اعلام کردند که بررسی نشان می دهد که در بدن پدر ۱۰ برابر حد مجاز رادیواکتیو بوده البته به ما اعلام کردند که دلیل فوت این نبوده است.»

او اما روز یکشنبه، ۲۸ مرداد ماه به یورونیوز گفت: «در شورای امنیت به ما گفتند که رادیو اکتیو زیاد در بدن بابا است ولی رادیواکتیو دلیل مرگ نیست و دلیل مرگ را سکته ارزیابی کردند. ما دنبال این هستیم که ببینیم چرا رادیواکتیو در بدن ایشان بوده است. البته کارشناسان و متخصصان به ما گفتند که رادیواکتیو ردگم کنی بوده چون رادیواکتیو در بدن خیلی ها است.»

فائزه هاشمی گفت: «ما خواستار رسیدگی رسمی شده ایم ولی اینکه شکایت بکنیم نه. در ذهن ما شخصی به طور خاصی متهم نیست که از او شکایت کنیم ولی خواستار رسیدگی شده ایم و پیرو آن شورای امنیت رسیدگی کرد و آن نتیجه را داد و آقای روحانی روی این گزارش شورای امنیت نوشته بود که باید عمیق تر بررسی کنید اما بعد از آن ما نتیجه ای نگرفتیم و هیچ چیزی به ما نگفته اند. مستقل پی گیری کردن ما هم معنی ندارد چون موضوع امنیتی است. ما در ایران کارآگاه خصوصی به آن معنی که نداریم. اگر هم باشند و پی گیری کنند باز می رسند به نهادهای امنیتی. موضوعی عادی که نیست. اگر قتل باشد، قتل معمولی نیست که یک آدمی همین طوری آمده و آقای هاشمی را ترور کرده باشد. باز برمیگردد به نهادهای امنیتی و مستقل نمی توانیم پی گیری کنیم. درنهایت باز باید برویم سراغ وزارت اطلاعات و شورای امنیت که آنها پی گیری کنند. ما ابزاری برای پی گیری نداریم. به هرحال حدس و گمان است و آنها باید پاسخ دهند.»


فائزه هاشمی: شاید بدشان نمی آید که دیگران هم حساب کار خودشان را بکنند

فائزه هاشمی در پاسخ به این سوال که اگر علت مرگ پدرتان، قتل باشد آیا این قتل متوجه بخشی از حکومت است و چرا حکومت به ابهامات پاسخ نمی دهد؟ گفت: «آقای هاشمی شخصیتی نبود که یک آدم معمولی بخواهد او را ترور کند. موضوع امنیتی است. ما می گوییم ابهام. مردم هم می گویند ابهام. عده ای هم می گویند شهید هاشمی. یعنی چیزی که در ذهن مردم هم مرگ طبیعی تصور نشده است. باید پاسخ دهند این ابهام چرا وجود دارد و چرا شفاف سازی نمی کنند که این ابهام از بین برود؟»

او در پاسخ به این سوال که به چه دلیلی بخشی از حاکمیت تمایل دارد ابهام وجود داشته باشد؟ به یورونیوز گفت: «شاید بدشان نمی آید که دیگران هم حساب کار خودشان را بکنند.»

براساس گزارش هایی که منتشر شد وضعیت اکبر هاشمی رفسنجانی هنگام شنا در استخری در شمال تهران رو به وخامت نهاده و تا انتقال به بیمارستان علائم حیاتی خود را از دست داده است. استخری که در پلاکارد تجمع طلاب به عنوان "استخر فرح" مطرح شده است. فائزه هاشمی اما به یورونیوز گفت: «استخر فرح نبود. ساختمانی بوده که در اختیار مجمع تشخیص مصلحت نظام بوده در نزدیکی کاخ سعدآباد، پایین پشت هتل حافظیه. استخر فرح عنوان کرده اند که ذهن عوام را بتوانند بیشتر تحت تاثیر قرار دهند و بهره برداری های دیگر بکنند.»

سعید قاسمی یکی از فرماندهان سپاه ایران اولین بار از مرگ اکبر هاشمی رفسنجانی در استخر فرح خبر داده و این عنوان را به کار برده بود.

فائزه هاشمی همچنین در ارتباط با پلاکارد مورد اشاره و تجمع طلاب در مدرسه فیضیه قم به یورونیوز گفت: «این دست کارها، حرکت های تندروانه ای است که مدت هاست شروع شده و به شدت هم ادامه دارد. در حرکت های افراطی، عقلانیت جایگاهی ندارد و این پلاکارد به هرحال یک جور تهدید بود. مثل بر هم زدن برنامه ها، دستگیری ها، دادگاههای فرمایشی و به زندان انداختن منتقدین. گروههای آتش به اختیار و تجمعاتی که به ظاهر می گویند مردمی است اما من معتقد هستم که اینها ساماندهی می شوند و اینطور نیست که واقعا مردمی باشد. چرا مردمی های منتقد نظام نمی توانند اینطور فعال باشند. تجمع کنند و پلاکارد در دست بگیرند؟ اینها هدایت شده هستند و حرکت های افراطی که با تهدید و از طریق زور و قلدری می خواهند افکار خود را پیاده کنند و اجازه تغییر ندهند. وقتی در مقابل منطق کم می آورند به این حرکت ها دست می زنند.»