استقبال مجلس از تغییر ساعت رسمی در کشور

چهارشنبه، ۲۷ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۰:۱۲:۲۸
کدخبر:۱۳۲۰۹۱

تغییر ساعت رسمی کشور که تا سال 1402 اجرا می‌شد با مصوبه مجلس منتفی شد. بر این اساس ساعت رسمی که پیش از این برای کاهش مصرف انرژی و استفاده از نور طبیعی هر سال در ساعت ۲۴ اول فروردین ماه یک ساعت به جلو و در ساعت ۲۴ سی‌ام شهریور یک ساعت به عقب کشیده می‌شد، بدون تغییر باقی ماند. البته اگرچه تغییر ساعت رسمی در سال گذشته اجرا نشد، اما ساعت کاری کارکنان دولت تغییر پیدا کرد؛ سیاستی که به نظر می‌رسد در سال جاری نیز اعمال شود. در همین راستا دولت لایحه دو‌فوریتی برای تغییر ساعت کاری را تنظیم و در هیات دولت به تصویب رسانده است. ایده‌ای که نمایندگان در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد» موافقت خود را با آن اعلام کردند.

رمضانعلی سنگدوینی، نایب‌رئیس کمیسیون انرژی مجلس در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد»، با تاکید بر لزوم تغییر ساعت کاری برای صرفه‌جویی در مصرف انرژی، گفت: ساعت رسمی کشور نباید تغییر کند و اگر دولت می‌خواهد ساعت کاری کارمندانش را تغییر دهد باید بخشنامه کند. چرا باید برنامه و ساعت کشور را بر هم بزنیم؟

او به تاثیر تغییر ساعت کاری ادارات در صرفه‌جویی انرژی اشاره کرد و ادامه داد: تغییر ساعت اداری کارکنان دولت در کاهش ناترازی انرژی تاثیرگذار است. نایب‌رئیس کمیسیون انرژی مجلس خاطرنشان کرد: هنوز لایحه‌ای برای تغییر ساعت کاری از سوی دولت به مجلس نیامده است، اما ما با تغییر ساعت کاری موافقیم.

رضا سپهوند، عضو کمیسیون انرژی مجلس نیز در خصوص تغییر ساعت کاری کارکنان دولت، اظهار کرد: تغییر ساعت کاری اداری به ساعت ۶ تا ۱۳ قطعا به صرفه‌جویی در مصرف برق در ادارات کمک می‌کند. البته تغییر ساعت رسمی نیز باید مطابق با تغییر ساعت کاری اتفاق بیفتد. در غیر این‌صورت مردم در انجام امور اداری‌شان دچار مشکل می‌شوند.

او تاکید کرد: پیش‌بینی می‌شود که با تغییر ساعت کاری حدود هزار مگاوات در مصرف برق صرفه‌جویی می‌شود که به میزان تولید برق چند نیروگاه است. تغییر ساعت کاری ادارات کمک می‌کند که خاموشی‌ها در بخش خانگی و بخش صنعت و کشاورزی کمتر شود. هر چه بتوانیم در معابر عمومی و برق خانگی صرفه‌جویی داشته باشیم صنعت و تولید ما پویاتر خواهد شد. نباید کاری کنیم که مانند سال گذشته به صنعت و کشاورزی آسیب وارد شود.

پیمان فلسفی، نایب‌رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس نیز‌ تصریح کرد: بنده با تغییر ساعت رسمی کشور مخالفم و معتقدم که جابه‌جایی ساعت، برنامه‌ریزی برای مردم را دچار اشکال می‌کند. اما دولت می‌تواند ساعت کاری نهادهای دولتی و دستگاه‌های اجرایی را با طولانی‌تر شدن روز تغییر دهد تا بتواند استفاده بهتری از روشنایی و طول روز شود.

او ادامه داد: اگرچه اختیار تغییر ساعت رسمی به دولت داده شده، اما توصیه من به دولت این است که به‌جای تغییر ساعت رسمی، تغییر ساعت شروع به کار اداره‌جات، مدارس، بانک‌ها و مراکز تجاری را تنظیم کند و این کاری است که در تمام دنیا اتفاق می‌افتد و این کار ترافیک را هم تنظیم می‌کند.

عبدالوحید فیاضی، عضو کمیسیون آموزش مجلس نیز خاطرنشان کرد: تغییر ساعت کاری بهتر از تغییر ساعت رسمی کشور است. بر این اساس می‌توان ساعت کاری را متناسب با هر دستگاه و هر شغلی تعریف کرد. البته باید دید نظر کمیسیون اجتماعی در خصوص تغییر ساعت چیست. او افزود: سال گذشته تغییر ساعت کاری اجرا شد و جواب داد. یک راه جبران ناترازی انرژی تغییر ساعت کاری ادارات است. بنابراین امیدوارم تغییر ساعت کاری اتفاق بیفتد.

علیرضا زندیان، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس‌ اما معتقد به ثبات ساعت کاری است. او گفت: منطقی است برای ساعت کاری کارکنان دولت زمانی‌که روزها طولانی می‌شود، راهکاری پیدا کنیم. اما این راهکار باید به نحوی باشد که در ایام سردسیر نیز شاهد تغییر ساعت کاری نباشیم و ساعت کاری به صورت ثابت در کل سال باشد. بر این اساس مجلس باید به این موضوع ورود کند.

او یادآور شد: با تغییر ساعت کاری در ادارات دولتی می‌توانیم شاهد صرفه‌جویی در مصرف برق باشیم. اما باید روی فرهنگ کار، وجدان کار و هوشمندسازی سیستم اداری‌مان کار کنیم. از سوی دیگر باید شرایطی را مهیا کرد که مجبور نباشیم برای صرفه‌جویی در مصرف برق ادارات را تعطیل کنیم.