ترامپ نرخ تعرفه واردات از چین را به 125 درصد افزایش داد

پنجشنبه، ۲۱ فروردین ۱۴۰۴ - ۰۷:۲۴:۰۷
کدخبر:۱۳۱۸۷۲

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا دیروز چهارشنبه اعلام کرد که نرخ تعرفه واردات کالاهای چینی به ایالات متحده را به 125 درصد افزایش داده است. او در پیامی در شبکه اجتماعی تروث سوشیال نوشت که این اقدام «فورا اجرا خواهد شد» و دلیل آن را «بی‌احترام چین به بازارهای جهانی» عنوان کرد.

این تصمیم تنها چند ساعت پس از آن اعلام شد که چین از افزایش تعرفه‌های تلافی‌جویانه بر کالاهای آمریکایی تا سقف ۸۴ درصد خبر داده بود. تعرفه‌های جدید چین از روز پنج‌شنبه اجرایی می‌شوند.

ترامپ همچنین اعلام کرد که برای بیش از ۷۵ کشور که پس از اعلام بسته موسوم به «روز آزادی اقتصادی» با واشنگتن وارد مذاکره شده‌اند، یک تعلیق ۹۰ روزه در تعرفه‌ها در نظر گرفته شده است.

اسکات بسنِت، وزیر خزانه‌داری ایالات متحده، در گفتگو با خبرنگاران اعلام کرد که این تعلیق شامل بسیاری از شرکای بزرگ تجاری ایالات متحده می‌شود. با این حال، به گفته او، تعرفه عمومی ۱۰ درصدی بر تقریبا تمامی واردات جهانی همچنان پابرجا خواهد ماند.

کاخ سفید نیز در بیانیه‌ای توضیح داد که تعلیق ۹۰ روزه شامل تمامی کشورها به جز چین خواهد شد و طی این مدت، تعرفه ۱۰ درصدی عمومی اعمال می‌شود تا مذاکرات تجاری ادامه یابد.

بازارهای جهانی با انتشار این خبر واکنش مثبتی نشان دادند. شاخص داو جونز تنها دقایقی پس از اعلام این تصمیم، با جهشی ۲ هزار واحدی همراه شد.

موج جدید تعرفه‌ها که ترامپ سه‌شنبه شب اعلام کرده بود، بامداد چهارشنبه اجرایی شد. این بسته شامل تعرفه ۱۰۴ درصدی بر کالاهای وارداتی از چین، ۲۰ درصد بر اتحادیه اروپا، ۲۴ درصد بر ژاپن و ۲۵ درصد بر کره جنوبی می‌شود.

مقام‌های دولت آمریکا در تلاش برای آرام‌کردن نگرانی‌ها از سوی رأی‌دهندگان، قانون‌گذاران جمهوری‌خواه و مدیران اجرایی شرکت‌ها، تأکید کرده‌اند که نرخ این تعرفه‌ها قابل مذاکره است، اما این روند ممکن است ماه‌ها به طول انجامد.