آتش زدن 17 خودروی تسلا در رم

پنجشنبه، ۱۴ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۰:۱۰:۱۵
کدخبر:۱۳۱۶۳۰

وزارت کشور ایتالیا در نامه‌ای به نیروهای پلیس سراسر این کشور دستور داده تا تدابیر امنیتی در نزدیکی نمایندگی‌های شرکت «تسلا» را افزایش دهند.
این تصمیم جدید پس از آن گرفته شد که ۱۷ خودروی برقی ساخت شرکت ایلان ماسک در جریان یک آتش‌سوزی‌ در شهر رم از بین رفتند.

یگان ضدتروریسم پلیس دولتی ایتالیا، در حال بررسی این موضوع است که آیا آتش‌سوزی در نمایندگی تسلا در منطقه «توره آنجلا» واقع در شرق پایتخت، کار آنارشیست‌ها بوده یا خیر.

آتش‌نشانان ساعت‌ها تلاش کردند تا این آتش را که بامداد دوشنبه روی داد، خاموش کنند. تصاویر گرفته‌شده با پهپاد، ردیفی از خودروهای سوخته‌شده را در پارکینگ این نمایندگی نشان می‌دهد. ماسک نیز در شبکه اجتماعی خود، ایکس، این حادثه را «تروریستی» توصیف کرد.

در ایتالیا ۱۳ نمایندگی تسلا وجود دارد که همگی تحت مدیریت شرکت اصلی هستند. بیشتر آن‌ها در رم قرار دارند، اما در شهرهایی مانند فلورانس و میلان نیز نمایندگی‌هایی وجود دارد.

یک منبع در وزارت کشور ایتالیا گفته است که این اطلاعیه با هدف «افزایش آگاهی» درباره احتمال اعتراض‌های «ضد تسلا» منتشر شده است، زیرا در سطح جهانی موجی از خرابکاری در واکنش به فعالیت‌های سیاسی ماسک در آمریکا شکل گرفته است.

این منبع همچنین گفت که در صورت لزوم، نظارت بر نمایندگی‌های تسلا افزایش خواهد یافت.

از زمان روی کار آمدن دونالد ترامپ به عنوان رئیس‌جمهور آمریکا در ماه ژانویه، ماسک که ریاست «وزارتخانه بهره‌وری دولتی» را بر عهده دارد، اقدام به کاهش نیروی کار فدرال کرده است. این اقدام باعث شکل‌گیری جنبشی به نام «تسلا تیک‌داون» شده که ابتدا در آمریکا آغاز شد و سپس به اروپا گسترش یافت.

رفتارهای ایلان ماسک و دخالت‌های او در امور کشورهای اروپایی، تلاش برای پیروزی احزاب راست‌گرا در انتخابات‌های این کشورها همچنین هدایت هدفمند توییتر برای انتشار بیشتر اخبار مربوط به گروه‌های فاشیستی و دست راستی، همگی باعث شده تا میزان خشم عمومی در سراسر جهان نسبت به این میلیاردر جنجالی بالا بگیرد.

اگرچه بیشتر اعتراض‌ها تاکنون مسالمت‌آمیز بوده، اما نمایندگی‌ها و خودروهای تسلا به طور فزاینده‌ای هدف خرابکاری قرار گرفته‌اند.

روز شنبه، در نمایندگی تسلا در اوترسبرگ آلمان، هفت خودرو به آتش کشیده شد و روز دوشنبه نیز دو فروشگاه تسلا در سوئد، یکی در استکهلم و دیگری در شهر مالمو، با رنگ نارنجی مورد حمله قرار گرفتند.

ماسک روابط نزدیکی با رهبران احزاب راست افراطی اروپا از جمله جورجا ملونی، نخست‌وزیر ایتالیا دارد که در مصاحبه‌ای در اوایل ژانویه او را «مردی درخشان» توصیف کرده بود.

ماتئو سالوینی، رهبر حزب راست افراطی «لگا» که یکی از اعضای ائتلاف حاکم ملونی است، پس از حادثه رم، همبستگی خود را با ماسک اعلام کرد.

سالوینی در شبکه توییتر که ماسک آن‌ را به ایکس تغییر نام داده نوشت: «نفرت بیش از حد و غیرموجهی علیه شرکت خودروسازی تسلا وجود دارد. فصل نفرت و درگیری باید هر چه زودتر به پایان برسد. من با ایلان ماسک و همه کارگرانی است که تهدید می‌شوند و مورد حمله قرار گرفته‌اند، ابراز همبستگی می‌کنم.»