3 رویکرد در مورد آینده قیمت دلار

دوشنبه، ۳ دی ۱۴۰۳ - ۰۷:۴۵:۰۹
کدخبر:۱۲۸۳۲۳

روز یکشنبه بازار ارز و سکه با گپ منفی و در زیر مرز حمایت بازگشایی کردند و در ادامه روز به سمت نرخ‌های روز شنبه برگشتند. با این حرکت بازارها مرز حمایت روز شنبه به مرز مقاومت تبدیل شد.

سه رویکرد درمورد حرکت نرخ روز یکشنبه در بازار وجود داشت. در رویکرد اول برخی معتقدند روند روز یکشنبه پولبک افزایش قیمت دلار بوده و اگر به بالای مرز مقاومت برود دوباره بازار نوسانی می‌شود. در روز یکشنبه رویکرد اول در اقلیت قرار داشت چرا که اکثر معامله‌گران منتظر روز دوشنبه هستند تا ببینند سرانجام تزریق بازارساز در بازار چه خواهد بود.

از انتهای هفته گذشته کانال‌های نزدیک به بانک مرکزی هشدار داده بودند که در روز دوشنبه بازارساز دست به تزریق دلار، درهم و تتر خواهد زد. البته بودند کسانی که معتقد بودند در روزی که همه منتظر تزریق هستند امکان رکب وجود دارد.

در رویکرد دوم معامله‌گران معتقدند روند روز یکشنبه پولبک کاهشی به خط روند شکسته شده بوده و بازار بعد از تکمیل آن می‌تواند در جهت نزول حرکت کند. از منظر آن‌ها کف قیمت دلار پایینتر خواهد بود پس خریدار بازار نباشید.

در رویکرد سوم با تجربه‌های بازار معتقدند با روند بازار نجنگید و در سطوح فعلی نظاره‌گر باشید تا تکلیف روند روشن شود.

در روز یکشنبه شاهد دو سیگنال متناقض به بازار بودیم. سیگنال اول و مثبت از سمت خبر پیشنهاد مذاکره ترامپ به جمهوری اسلامی بود که حتی قیمت‌ها را شل کرد. اما در مقابل شایعه افزایش قیمت بنزین در بازار موج می‌زد و سیگنال منفی تلقی شد.

صحبت‌های حمید رسایی چهره اصولگرای مجلس در مورد افزایش قیمت دلار هم جالب توجه بازار بود. این نماینده مجلس گفته سیاست اشتباه گرانسازی دلار تا چه زمانی ادامه دارد؟ مدافعان سیاست افزایش قیمت دلار پاسخگو باشند.

در این باره گفته می‌شد در روز سه‌شنبه قرار است رئیس کل بانک مرکزی و وزیر اقتصاد در مجلس برای موضوع افزایش قیمت دلار حضور پیدا کنند.

رسایی جدل لفظی هم با قالیباف داشته و گفته ۲۰ دقیقه وقت در جلسه غیرعلنی امروز مجلس برای پرواز دلار کافی نیست.

قالیباف هم جواب داده ۴۰ دقیقه بود نه ۲۰ دقیقه.

در مجموع بازار یکشنبه آرام بود و برخلاف خبرها و حواشی‌ها روز رنجی را سپری کرد.

در بازار یکشنبه قیمت دلار هرات در 75 هزار و 500 تومان شروع به کار کرد و با بازگشایی قیمت درهم در گپ منفی تا مرز حمایت 75 هزار و 200 تومان در میانه روز رسید. قیمت دلار هرات در نیمه دوم با نوسان قیمت درهم همراه شد و تا 75 هزار و 650 تومان بالا رفت که مرز محدوده مقاومتی مهم این بازار است.

به عقیده معامله‌گران تا زمانی‌که قیمت دلار هرات زیر این مرز قرار دارد بالایی‌ها فرصت فروش است. نکته بازار ارز هرات وضعیت اجاره در این بازار بود که قیمت دلار فردایی بیش از 500 تومان از قیمت دلار نقدی ارزانتر بود.

قیمت دلار تهران با گپ منفی در کانال پایینتر و در 75 هزار و 650 تومان آغاز به کار کرد و در ادامه با نوسان درهم به کانال روز شنبه برگشت. قیمت دلار تهران در نهایت در 76 هزار تومان بسته شد.

در مجموع قیمت دلار تهران و هرات زیر نرخ روز گذشته بسته شدند اما قیمت درهم برخلاف این دو با نوسان روز یکشنبه به بالای نرخ شنبه رفت. قیمت درهم امارات با گپ منفی 130 تومانی در 20 هزار و 750 تومان بازگشایی کرد و تا میانه روز در همین حوالی نوسان داد. قیمت درهم در نیمه دوم با نوسان تا 20 هزار و 920 تومان بالا رفت. حباب دلاری درهم امارات هم با این نوسان بازار دبی افزایشی بود و به 828 تومان رسید.

در بازار طلا و سکه، قیمت‌ها نوسان کمتری نسبت به بازار ارز داشتند. قیمت سکه روز یکشنبه را با گپ منفی 200 هزار تومانی در 53 میلیون و 300 هزار تومان آغاز به کار کرد و در نیمه اول در همین حوالی نوسان داد. در نیمه دوم قیمت سکه با افزایش 300 هزار تومانی در 53 میلیون و 600 هزار تومان بسته شد. حباب سکه با افزایش یک درصدی به 14 درصد برگشت که نشان می‌دهد قیمت بازاری سکه 6 میلیون و 650 هزار تومان گرانتر از ارزش ذاتی آن دارد معامله می‌شود.

قیمت طلای آبشده در کف کانال 21 میلیون نوسان داد و همچنان در این کانال استقرار دارد. قیمت طلای آبشده نه جان افزایش داشت که به پله اول برگردد و نه قدرت اینکه این کانال را از دست بدهد و در نهایت در 21 میلیون و 77 هزار تومان بسته شد. حباب طلای آبشده هم مثل حباب سکه افزایشی بود و به بالای یک درصد برگشت.

نکته اول بازار یکشنبه کاهش شکاف بین دلار نیما و دلار بازار ارز آزاد بود. قیمت دلار نیما با افزایش در روز یکشنبه به حوالی 63 هزار و 300 تومان رسید و شکاف بازار ارز آزاد و دلار نیما به 16 درصد رسید که کمترین شکاف در امسال بوده است.

نکته دوم بازار نامه رد و بدل شده بین مرکز مبادله و بانک مرکزی بود که در آن نوشته شده بانک مرکزی و مرکز مبادله در قبال تخلف بانک عامل در تحویل سکه به خریدار هیچگونه مسئولیتی ندارد./ اکوایران