ایران مالک بزرگترین میدان گازی جهان و دارای دومین ذخایر بزرگ گاز جهان است و از قضا چهارمین تولیدکننده بزرگ گاز جهان است اما در حال حاضر قادر نیست حدود یک سوم تقاضای داخلی گاز را پاسخ دهد!
روزنامه شرق نوشت: کارشناسان میگویند که گازکشی بالای ۹۵ درصد منازل شهرها و روستاهای ایران اشتباهی مهلک بوده است؛ چرا که نیاز منازل به گاز تنها برای وسایل گرمایشی و اجاق است که این نیاز میتوانست با وسایل برقی پاسخ داده شود.
در فصول سرد چیزی نزدیک به ۷۰ درصد گاز تولیدی در منازل استفاده میشود و گاز صرف تولید ثروت و GDP با این اشتباه مهلک ایران بیشترین خط لوله انتقال گاز به منازل در جهان را دارد و این به معنی آن است که گویا شهرها و روستاهای کشور مینگذاری شده و با هر خطری قابلیت انفجارهای بزرگ و خسارات سنگین دارد.
گذشته از این، به ازای هر یک تن مصرف گاز چهار تن اکسیژن نابودمیشود. این در حالی است که تنها حدود ۲۱ درصد جو سیاره زمین از اکسیژن تشکیل شده است و این حجم مصرف گاز به معنی تولید کربن بیشتر و گرمایش زمین و آلودگی بالاتر محیط زیست در ایران است.
گذشته از این، گازکشی سراسری منازل کشور پس از انقلاب، هزینه سنگینی بالغ بر ۲۰ تا ۳۰ میلیارد دلار بر جای گذاشته است. این موضوع به جز خسارات سنگین و عدم النفعی است که قطع گاز به صنایع کشور وارد میکند.
اصلاح این روال بسیار هزینهبردار و دشوار است اما متولیان به جای اینکه از این اشتباه مهلک حرف بزنند مدام توپ قصور مصرف بالای گاز را به زمین مردم میاندازند.