این بار نوبت خیار شد!

سه شنبه، ۲۰ آذر ۱۴۰۳ - ۱۷:۲۴:۵۴
کدخبر:۱۲۷۸۷۲

پس از گرانی قیمت‌ مواد غذایی، گوشت، مرغ، لبنیات و نان، اکنون قرعه گرانی به نام خیار افتاد. این محصول که پرمصرف‌ترین و محبوب‌ترین اقلام سفره خانوار ایرانی به شمار می‌رود با ورود به فصل سرد و کاهش دما در معرض آسیب قرار گرفته که این امر  منجر به کمبود عرضه و افزایش قیمت آن در بازار شد. 

 تجارت نیوز نوشت: آخرین داده‌های مرکز آمار نشان می‌دهد که میانگین قیمت خیار در مناطق شهری از ۴۲ هزار تومان عبور کرده است. رقمی که به معنای رشد ۹۷ درصدی نرخ این محصول در طول یک سال گذشته است.


رئیس اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی، در گفت‌وگو با تجارت‌نیوز به وضعیت گذشته کشت خیار پرداخت و گفت: در سال‌های گذشته، خیار کمتری تولید می‌شد که بیشتر هم به مناطق جنوبی کشور اختصاص داشت. در آن زمان، کشاورزان عمدتاً خیار را بوته‌ای کشت می‌کردند و کشت گلخانه‌ای چندان رواج نداشت. این روش‌های سنتی، تولید محدودتر و وابستگی بیشتری به شرایط طبیعی داشت.

اسدا... کارگر با تأکید بر نقش فناوری‌های نوین در کشت گلخانه‌ای گفت: امروزه کشت گلخانه‌ای به دلیل افزایش آگاهی کشاورزان و پیشرفت تکنولوژی به گزینه‌ای محبوب تبدیل شده است. خیار هم‌اکنون به صورت گلخانه‌ای تولید می‌شود. این روش نه‌تنها باعث افزایش تنوع و کیفیت محصول شده، بلکه بهره‌وری کشاورزان را نیز بهبود بخشیده است.


 او با اشاره به اینکه کشت آزاد دلیل اصلی گرانی خیار است توضیح داد: از آنجایی که هوای گرم برای رشد خیار مناسب‌تر است در تابستان، کشاورزان می‌توانند سه بار در هفته محصول برداشت کنند، اما در زمستان به دلیل سرما و شرایط نامساعد جوی، این تعداد کاهش پیدا می‌کند یعنی کشت آزاد خیار در زمستان بازدهی مناسبی ندارد و با کشت گلخانه‌ای می‌توان از کمبود عرضه و ازبین رفتن خیار جلوگیری کرد.

بر اساس این گزارش، با تسهیلات و فناوری‌های نوین برای مقابله با چالش‌های ناشی از برودت هوا که به میوه‌ها، سبزیجات و سایر مواد غذایی آسیب می‌زند، ضروری است دولت با ارائه آن به کشاورزان، کشت گلخانه‌ای در فصول سرد را گسترش دهد.

 استفاده از روش‌های قدیمی و سنتی در کشاورزی نه تنها منجر به کمبود محصولات در بازار می‌شود، بلکه خسارات قابل توجهی را نیز به تولیدکنندگان تحمیل می‌کند.