کند شدن رشد اقتصاد چین قیمت نفت را در معاملات امروز پایین آورده است. نفت 7 درصد طی یک هفته گذشته کاهش قیمت داشت.
قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با 1 دلار و 39 سنت معادل 1.87درصد کاهش به 73 دلار و 6 سنت رسید. نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا هم با 1 دلار و 45 سنت معادل 2.05 درصد کاهش 69 دلار و 22 سنت معامله میشود.
نفت برنت بیش از 7 درصد و نفت آمریکا حدود 8 درصد از ارزش خود را طی یک هفته گذشته از دست داده و بیشترین کاهش قیمت هفتگی را از دوم سپتامبر تجربه کردند، یعنی زمانی که اوپک و آژانس بینالمللی انرژی پیشبینی خود از تقاضای جهانی برای نفت در 2024 و 2025 را پایین آوردند.
اقتصاد چین به عنوان بزرگترین واردکننده نفت دنیا، در سه ماهه سوم سال جاری میلادی با آهستهترین سرعت از اوایل 2023 رشد کرده، اما مصرف و تولید صنعتی فراتر از پیشبینیها بوده است.
تولید پالایشگاهی در چین برای ششمین ماه پیاپی پایین آمده چون حاشیههای پایین سوددهی و مصرف کم سوخت فراوری آن را محدود کرده است.
برخی تحلیلگران عوامل بسیار از جمله ضعف اقتصاد و تغییر به سمت خودروهای برقی را از عوامل کاهش تقاضا در چین میدانند. فروش خودروهای برقی در این کشور 42 درصد در ماه اوت رشد کرده و به بالاترین رقم یعنی بیش از یک میلیون خودرو رسیده است.
در این بین، بانک مرکزی چین طبق طرح جدید خود 800 میلیارد یوان معادل 112.38 میلیارد دلار از طریق ابزارهای سیاست پولی جدید به بازار سهام تزریق میکند.
رئیس جمهور آمریکا در روز جمعه گفت فرصتی وجود دارد تا رژیم صهیونیستی و ایران به درگیری در خاورمیانه پایان دهند.
از طرف دیگر، حزبالله لبنان پس از شهادت یحیی سنوار رهبر حماس اعلام کرده درگیری با رژیم صهیونیستی وارد مرحله جدیدی شده و تشدید میشود.
در آمریکا تولید نفت به یک رکورد جدید رسیده است. طبق گزارش اداره اطلاعات انرژی آمریکا، تولید در این کشور 100 هزار بشکه در روز در هفته منتهی به 11 اکتبر افزایش یافته و به 13.5 میلیون بشکه در روز رسیده است. رکورد قبلی دو ماه پیش و برابر با 13.4 میلیون بشکه در روز بود.
این اداره همچنین اعلام کرد ذخایر نفت خام، بنزین و میعانات گازی آمریکا طی یک هفته گذشته کاهش یافته است.
خرده فروشی در آمریکا بیش از حد انتظار در سپتامبر افزایش یافته و سرمایهگذاران 92 احتمال میدهند فدرال رزرو نرخ بهره را در اجلاس ماه نوامبر پایین بیاورد.