همه چیز درباره رشته حسابداری + معرفی، بازار کار و فرصت‌ های شغلی

پنجشنبه، ۱۲ مهر ۱۴۰۳ - ۱۳:۰۹:۱۳
کدخبر:۱۲۵۱۷۱

اطلاع رسانی تبلیغاتی

رشته حسابداری جزو علوم کاربردی بوده که کار آن بررسی اطلاعات مالی شرکت ها و سازمان ها است. این علم اطلاعات دقیقی را در جهت بهینه سازی کسب و کار به مدیران ارائه می دهد. حسابدار موظف است که در تجزیه و تحلیل اعداد و ارقام با دقت عمل کرده و مسئولیت این کار را بر عهده بگیرد. همچنین حسابداران باید در ارائه گزارش های مالی خلاق باشند. در این مقاله به بررسی جامع رشته حسابداری خواهیم پرداخت همراه ما باشید.

رشته حسابداری چیست؟

رشته حسابداری زبانی با عدد و ارقام است که با استفاده از آن، سازمان‌ها و شرکت‌ها سعی دارند تا وضعیت مالی خود را تحلیل و بررسی نمایند. در واقع با استفاده از این رشته می‌توان اطلاعات مالی را جمع آوری و تجزیه و تحلیل نمود و بر اساس آن گزارش‌هایی را تهیه کرد .

تمامی گزارش‌ها و اطلاعات جمع آوری شده از طریق رشته حسابداری، به مدیران سازمان‌های بزرگ و کوچک کمک می‌کند تا بررسی دقیق‌تری در خصوص کسب و کار خود داشته باشند.

حسابدار کیست؟

در واقع حسابدار شخصی است که با استفاده از دانشی که از پیش آموخته، تلاش می‌کند تا اطلاعات مالی مربوط به شرکت‌ها و سازمان‌ها را جمع آوری کرده و آنها را مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار دهد.

سپس حسابدار با استفاده از توانایی‌های خود سعی می‌کند تا اطلاعات مالی جمع آوری شده را به صورت گزارش‌های مالی نظیر ترازنامه، صورت سود و زیان و همچنین صورت وجوه‌ نقد به مدیران شرکت‌ها ارائه کند تا آنها بتوانند در تصمیم گیری‌های خود به طور ویژه از این گزارش‌ها استفاده نمایند.

اهمیت رشته حسابداری در چیست؟

اهمیت رشته حسابداری در این است که به مدیران و صاحبان کسب و کارهای بزرگ و کوچک این امکان را می‌دهد تا در کمترین زمان ممکن بهترین تصمیم‌ ها را بگیرند. در چنین شرایطی، آنها می‌توانند با بررسی ارقام و آمارهای مرتبط با سازمان خود، تصمیمی را بگیرند که به توسعه کسب و کار آنها کمک می‌کند.

در واقع با استفاده از این رشته، هزینه‌های جاری سازمان‌ها تا حد زیادی کنترل شده و در آنها صرفه جویی صورت می‌پذیرد. همچنین با گزارش ‌های حسابداری می‌توان فرصت ‌های جدید برای سرمایه‌گذاری و پیشرفت سازمان مربوطه را پیدا کرد. در چنین شرایطی تصویر شفافی از وضعیت مالی شرکت در اختیار سرمایه‌گذاران و سایر افراد ذینفع قرار خواهد گرفت.

بازار کار رشته حسابداری

بازار کار رشته حسابداری و همچنین مشاغلی که دانش آموختگان این رشته می‌توانند پس از فارغ التحصیلی در آن مشغول به کار شوند بسیار گسترده می‌باشد. همچنین باید اشاره داشته باشیم که به طور معمول افراد می‌توانند پس از فارغ التحصیلی در این رشته از بازار کار قابل قبولی در کشورمان برخوردار شوند.

فارغ التحصیلان رشته حسابداری می‌توانند به عنوان مدیر مالی در شرکت‌ها و سازمان‌ها، بانک‌ها، موسسات حسابرسی و حتی به صورت آزاد، مشغول به کار شوند. بنابراین دانش آموزان و دانشجویان این رشته نباید ترس چندانی از بابت بازار کار داشته باشند.

دروس رشته حسابداری

به طور معمول دانش آموزان و همچنین دانشجویانی که قصد تحصیل در رشته حسابداری را دارند می‌بایست دروس تخصصی در این رشته را پشت سر گذاشته و در آن نمره قبولی را کسب کنند.

از مهمترین دروسی که در رشته حسابداری مورد مطالعه دانشجویان و دانش آموزان قرار خواهد گرفت می‌توانیم به حسابداری مالی، حسابداری صنعتی، حسابداری مدیریتی، مالیات، آمار و احتمالات، اقتصاد و موارد دیگر اشاره داشته باشیم.

در واقع با مطالعه درس حسابداری مالی، تمامی حسابداران می‌کوشند تا با اصول اولیه ثبت و گزارش دادن مالی آشنایی کاملی پیدا کنند. همچنین در حسابداری صنعتی تمامی اصول مهم برای تصمیم گیری در زمینه تولید و صنعت مورد بررسی قرار خواهد گرفت. حسابداری مدیریت نیز به حسابداران می‌آموزد که چگونه از مفاهیم حسابداری برای مدیریت سازمان‌ها و شرکت‌ها استفاده درستی صورت بپذیرد.

گرایش‌ های رشته حسابداری

از مهم‌ ترین گرایش‌ هایی که در حسابداری وجود دارد می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

حسابداری مالی: در این رشته از زیرشاخه‌های حسابداری، سعی بر تهیه گزارش‌های مالی در جهت استفاده خارجی می‌شود.

حسابداری صنعتی: به طور معمول در کارخانجات بزرگ و کوچک از این نوع حسابداری استفاده می‌شود؛ در واقع باید با استفاده از اطلاعات مالی که به دست می‌آید تمامی تصمیم گیری‌های تولید و صنعت تحت تاثیر قرار بگیرد.

حسابداری مدیریت: برای بهبود عملکرد سازمان‌ها از این نوع حسابداری استفاده می‌شود و فرد حسابدار می‌کوشد به گونه‌ای عمل کند تا مدیریت بر سازمان‌های بزرگ و کوچک با کیفیت بالاتری انجام شود.

حسابداری مالیاتی: تمرکز حسابدار در چنین شرایطی بر روی محاسبه مالیات و پرداخت نمودن آن می‌باشد.

حسابداری دولتی: منظور آموختن دانش برای حسابداری در سازمان‌های دولتی می‌باشد.

نرم ‌افزارهای حسابداری

نرم‌ افزار حسابداری در واقع ابزار قدرتمندی است که به حسابداران کمک می‌کند تا امور مالی مربوط به شرکت‌ها و سازمان‌ها را با کیفیت بالاتری انجام دهند. در نظر داشته باشید که این نرم‌ افزارها با انجام طیف گسترده‌ای از فعالیت‌ها مانند ثبت تراکنش‌ها، مدیریت انبار، صدور فاکتور، تهیه گزارش مالی و موارد دیگر، انجام فرایندهای حسابداری را بهبود بخشیده‌اند.

اغلب افراد برای انتخاب بهترین نرم افزار حسابداری ایران سعی می‌کنند تا سرعت و دقت این نرم‌ افزارها را مد نظر قرار داده و آنها را محک بزنند. دقت داشته باشید که با خودکارسازی بسیاری از فرایندهای حسابداری، نیاز به نیروی انسانی کاهش پیدا می‌کند و می‌توانید با استفاده از نرم‌ افزارهای قدرتمندی که در این زمینه وجود دارد در کاهش هزینه‌ها قدم مفیدی بردارید.

اگر از نرم‌افزارهای برتر و قدرتمند استفاده کنید می‌توانید گزارش ‌های مالی را با دقت هرچه تمام‌تر تهیه و ارائه نمایید. همچنین این نرم‌افزارها موقعیتی را در اختیار شما قرار می‌دهند که با استفاده از آنها می‌توانید موجودی انبار را در لحظه بررسی کرده و در خصوص آن تصمیمگیری‌های دقیق انجام دهید.

نرم ‌افزاری برای انتخاب و خرید از سوی شما مناسب است که با سایر سیستم‌ها مانند سیستم فروش و سیستم حقوق قابلیت یکپارچه‌سازی داشته باشد. البته لازم است پیش از هرگونه اقدام برای خرید با انواع نرم افزار های حسابداری آشنایی داشته باشید.

در نظر داشته باشید که نرم افزار های حسابداری معمولا با پیچیدگی های بسیار همراه هستند و برای آموختن نحوه عملکرد آنها لازم است تا به سراغ اساتید و آموزشگاه های مطرح بروید. توصیه ما این است که بهترین آموزشگاه حسابداری در تهران را برای فراگیری مباحث مربوط به رشته حسابداری و نرم افزارهای حسابداری انتخاب کنید.

رشته حسابداری برای چه افرادی مناسب‌تر است؟

در نظر داشته باشید که رشته حسابداری تا حد زیادی با دقت و تحلیلگری و علاقمندی به اعداد و ارقام عجین شده است و اگر احساس می‌کنید از کار کردن با اعداد و ارقام و حسابگری در این زمینه لذت می‌برید، انتخاب رشته حسابداری می تواند برای شما کاملاً مناسب به نظر برسد.

برای آن دسته از افرادی که به دنبال شغلی با ثبات و با درآمد مناسب هستند، درآمد رشته حسابداری قابل قبول است و می‌تواند انتخابی مطلوب به شمار بیاید. دقت و جزئی نگری در حسابداری از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است و حتی یک اشتباه کوچک هم می‌تواند تمامی نتایج به دست آمده را تحت تاثیر قرار دهد.

یک حسابدار خوب و قدرتمند باید بتواند اطلاعات به دست آمده از تجزیه و تحلیل ارقام را مورد بررسی قرار داده و بر اساس آن تصمیم گیری درستی را انجام دهد. از سوی دیگر اگر شما روحیه مسئولیت پذیری نداشته باشید هرگز نخواهید توانست در این رشته به موفقیت چندانی دست پیدا کنید.