هماکنون مخازن سدهای دز در خوزستان، ارس در آذربایجان شرقی، جگین در هرمزگان، سد ایلام در استان ایلام، خیرآباد و پیشین در سیستان وبلوچستان، آزاد و قشلاق در کردستان و رودبار در لرستان بهطور کامل و صددرصدی پُر هستند.
در 232 روز ابتدایی سال آبی جاری (از ابتدای مهرماه 1402 تا بیستودوم اردیبهشت 1403) در مجموع 30 میلیارد و 340 میلیون مترمکعب آب وارد سدهای ایران شده که نسبت به ورودی 31 میلیارد و 120 میلیون مترمکعبی آب به سدها در مدت مشابه سال آبی گذشته، کاهشی 3درصدی داشته است.
همچنین در این مدت، بهمنظور تأمین آب شرب، کشاورزی، صنعت و مباحث زیستمحیطی، 18 میلیارد و 900 میلیون مترمکعب آب از سدهای کشور رهاسازی شده است که نسبت به خروجی 18 میلیارد و 90 میلیون مترمکعبی آب در مدت مشابه سال آبی قبل از سدها، رشدی 5درصدی را نشان میدهد.
در زمان حاضر با وجود 33 میلیارد و 90 میلیون مترمکعب آب ذخیرهشده در سدهای کشور، 67 درصد ظرفیت مخازن سدها پُر و 33 درصد این ظرفیت خالی است.
میزان ذخایر آبی سدها در روز بیستودوم اردیبهشت 1402 بالغ بر 32 میلیارد و 120 میلیون مترمکعب بود، که مقایسه این رقم با حجم فعلی ذخایر آبی سدها، نشاندهنده رشد 3درصدی ذخایر سدها با در مقایسه با روز مشابه سال قبل است.
وضعیت سدهای مهم کشور در تأمین آب شرب و کشاورزی در جدول زیر آورده شده است:
همانطور که در جدول بالا مشخص است، هماکنون مخازن سدهای دز در خوزستان، ارس در آذربایجان شرقی، جگین در هرمزگان، سد ایلام در استان ایلام، خیرآباد و پیشین در سیستانوبلوچستان، آزاد و قشلاق در کردستان و رودبار در لرستان بهطور کامل و صددرصدی پُر هستند.