بر اساس گزارش رسانههای آلمان، شرکت خودروسازی فولکسواگن از سالها پیش هدف جاسوسی سایبری و سرقت اطلاعات قرار گرفته است. گفته شده است که این حملات ظاهرا توسط عاملانی در چین صورت گرفته است.
طبق بیش از ۴۰ سند داخلی که هفتهنامه اشپیگل و شبکه دوم تلویزیون آلمان (ZDF) موفق به رؤیت آنها شدهاند، هکرهایی که احتمالا ملیت چینی دارند از سالها پیش شرکت اتومبیلسازی فولکسواگن آلمان را مورد حملات جاسوسی قرار دادهاند.
هدف آشکار این حمله نیز سرقت دانش فنی فولکسواگن بوده که در آن زمان بزرگترین شرکت خودروسازی غرب به حساب میآمده است.
اسناد به رؤیترسیده ظاهرا از یک حمله سایبری گسترده علیه فولکسواگن که تا کنون ناشناخته بوده است، حکایت دارند.
مبدا احتمالا چینی این حملات ظاهرا توسط پروتکلهای مربوط به آدرسهای اینترنتی آن، مشخص شده است.
گفته شده است که هکرها فولکسواگن را در اوایل سال ۲۰۱۰ هدف قرار دادهاند و سپس در سالهای ۲۰۱۱ و ۲۰۱۲ نیز دادههای حساس این شرکت را دزدیدهاند.
گزارش مذکور همچنین حاکی از آن است که هکرها در سال ۲۰۱۳ به اختیارات ویژه مدیریتی شبکه سامانه رایانهای فولکسواگن دست یافتهاند و در ژوئن ۲۰۱۴ نیز مجددا دادهها و اطلاعات این شرکت به سرقت رفته است.
بر اساس تحقیقات داخلی فولکسواگن، تمام حملات سایبری مذکور از سوی یک گروه صورت گرفته و تغییر نکرده است.
گفته شده است که حجم دادههای به سرقت رفته بالغ بر نزدیک به ۱۹ هزار فایل و مربوط به نرمافزارهای هدایتکننده جزئیات فنی در زمینه تولیدات خودرو بوده است.
شرکت فولکسواگن این حادثه را تایید کرده و گفته است که وقوع آن به حدود ده سال پیش برمیگردد. فولکس واگن همچنین گفته است که قبل و بعد از وقوع این حملات، امنیت داخلی فناوری اطلاعات در شرکت را به طور گستردهای تقویت کرده است.
سفارت چین در برلین نیز در پاسخ به پرسشهای رسانهها در این زمینه گفته است: «این موارد، شایعات و دروغهایی هستند که توسط شهروندان ایالات متحده آمریکا و سایر کشورهای غربی پخش شدهاند. ما این اتهامات را قاطعانه رد میکنیم.»