چطور قربانی کلاهبرداری مالی نشویم؟

سه شنبه، ۱ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۰:۰۸:۰۰
کدخبر:۱۱۸۰۲۹

آرمان امروز: مقایسه کردن خود با دیگر سرمایه‌گذاران کار خطرناکی است. حسادت یا احساس عدم کفایت شاید باعث شود عجولانه تصمیم بگیریم، از تصمیم‌های سرمایه‌گذاری دیگران تقلید کنیم؛ کاری که کاملا احساسی است و نه عقلانی.

ما دوست داریم به آن چه آن‌ها به دست آورده‌اند برسیم. میل به دنبال کردن ردپای آن‌ها مانع از این می‌شود که درباره مناسب بودن این سرمایه‌گذاری یا مخاطراتی که دارد به درستی فکر کنیم. متاسفانه همین موضوع کار را برای کلاهبرداران ساده می‌کند تا با استفاده از احساسات ما، وادارمان کنند تصمیم‌هایی بگیریم که پشیمانی به بار می‌آورد. در این مطلب از رده به شما می‌گوییم که چطور قربانی کلاهبرداری‌های مالی نشوید. زمانی که بحث پول در میان باشد، هیچ پرسشی احمقانه نیست. اما خصلت ذاتی‌مان این است که از اعتراف به ندانستن طفره برویم و همین موضوع ما را در دام کلاهبرداران یا پیروی کورکورانه از اینفلوئنسرها می‌اندازد.

در دنیای امور مالی اگر معامله‌ای کاملا سودآور به نظر برسد معمولا مشکلی در کار است. اما گاهی کلاهبرداران متقاعدتان می‌کنند معامله موردنظرتان هیچ اشکالی ندارد و دقیقا همین‌جاست که باید شک کنید. ممکن است وعده بازگشت سرمایه حتمی داده شود، سرمایه‌گذاری‌هایی که ارزش‌شان فقط بالا می‌رود، وعده فرصت کسب درآمد آسان یا خرید کالای ارزشمند به نصف قیمت اصلی. به طور خلاصه، وعده‌هایی چنان خوب که محال به نظر می‌رسند.

اگر چنین حسی دارید احتمالا در معرض کلاهبرداری هستید. اما زمانی که احساسات‌مان تحریک شده‌اند معمولا سخت است که این هشدارها را دریابیم چون کلاهبرداران در تحریک احساسات ما و بازی با حرص، طمع، ترس و ناامیدی ما استاد هستند. داشتن برنامه بلندمدت برای رسیدن به اهداف سرمایه‌گذاری، موثرتر و مفیدتر از این است که صرفا مدام دنبال درآمد بیشتر باشیم.

شاید کنجکاوی گاهی خلاف احساسات‌مان باشد اما عادتی است که شما را از تصمیم‌های بد و هزینه دادن نجات می‌دهد. همه دوست دارند باور کنند رازی برای سریع و آسان ثروتمند شدن وجود دارد. این مسئله همراه با ناامیدی روزافزون ما از شرایط مالی‌مان توضیح می‌دهد چرا انسان‌های خردمند هم به دلیل تصمیم‌های ناشی از هیجانات لحظه‌ای پول‌های کلانی از دست می‌دهند.