ارسلان مالکی معاون وزیر راه و شهرسازی و رئیس سازمان ملی زمین و مسکن، در دومین نشست تخصصی مباحث مرتبط با دستورالعملها و پیمان و رسیدگی در حوزه فنی و مهندسی گفت: حجم تفویض اختیارات برای تسریع در پیشبرد طرح نهضت ملی مسکن توسط هیأت مدیره سازمان ملی زمین و مسکن بیسابقه بوده است.
مالکی با اشاره به اینکه طرح نهضت ملی مسکن اولویت کشور است، افزود: هم مقامات و هم مردم از ما انتظار دارند که هرچه سریعتر این سیاست را که منجر به تولید مسکن میشود پیش ببریم چون چشم امید مردم به فعالیتهای ماست.
معاون وزیر راه و شهرسازی با تأکید بر اینکه حل مشکل مسکن مردم از طریق طرح نهضت ملی مسکن از اولویتهای اصلی دولت است، اظهار کرد: شخص رئیسجمهور هر ۲۰ روز یکبار در جلسات شورایعالی مسکن حضور مییابد و وزیر راه و شهرسازی هم هر روز روند پیشرفت کار را پیگیری میکند.
وی اضافه کرد: سازمان ملی زمین و مسکن هم با همه قدرت و امکانات برای انجام وظایفی که برعهده دارد ایستاده است.
مالکی ادامه داد: به ثمر رساندن این طرح بیش از هر چیز دیگری به همدلی و کمک به یکدیگر نیاز دارد و باید بدانیم نمیتوان در این مسیر بخشی فکر کرد.
وی تأکید کرد: انعقاد قراردادها و انجام صحیح مناقصه پایه اصلی کار است و اگر این موارد درست انجام شود از پیش آمدن بسیاری از مشکلات در ادامه کار جلوگیری خواهد شد.
مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن، همفکری در نشستهای تخصصی را یکی از اهداف اصلی برگزاری این نشستها عنوان کرد و افزود: سعی کنید از تجربیات هم استفاده کنید و با هم مشورت کنید و در صورتی که رویه نادرستی در کار وجود دارد با همفکری یکدیگر آن را اصلاح کنید.
تعامل دستگاهها با یکدیگر، رعایت سلامت کاری و پیشگیری از ایجاد فساد اداری، پیگیری مستمر و تسریع در انجام امور از دیگر مواردی بود که مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن در صحبتهایش به آنها اشاره کرد. وی با بیان اینکه به انجام رساندن طرح نهضت ملی مسکن نیاز به یک کار جهادی دارد، گفت: حجم کاری که براساس اساسنامه سازمان برعهده ما گذاشته شده است با روشهای معمول گذشته به انجام نخواهد رسید و باید در نشستهای آموزشی این چنین با همفکری هم بهدنبال ایجاد راههایی باشیم که بتوانیم پروژهها را به بهترین نحو و با سرعت و کیفیت مناسب به اتمام برسانیم.
مالکی با بیان اینکه باید از تجربیات مسکن مهر استفاده کنیم، افزود: باید در دستورالعملهای ابلاغی مشکلات سابق را برطرف کنیم تا بعد در اجرا دچار مشکلات فنی و حقوقی نشویم. وی خواستار اجرای صحیح و کیفیت کار در اجرای پروژهها شد و اظهار کرد: در بررسی صورت وضعیت و کارکرد نهایی پیمانکاران باید محاسبه تمامی هزینهها انجام شود و قیمت قطعی پروژه به متقاضی اعلام شود تا از ایجاد بار مالی بعد از تحویل واحد به متقاضی برای دولت جلوگیری شود. وی با اعلام اینکه تاکنون ۲۸ هزار هکتار زمین با کاربری مسکونی برای ساخت مسکن در استانها ابلاغ شده است، گفت: هماینک در حال انعقاد قراردادهای آمادهسازی این اراضی هستیم.