انقلاب در صنعت ساختمان با ورق گالوانیزه!

شنبه، ۱۶ دی ۱۴۰۲ - ۱۲:۰۹:۴۷
کدخبر:۱۱۶۴۱۸

استفاده از ورق فلزی به طور کلی در پروژه‌های ساخت و ساز تجاری و مسکونی بسیار رایج است. دوام ورق‌های فولادی باعث شده که پس از گذشت یک قرن، همچنان محبوبیت بالایی داشته باشند. استفاده از این محصولات نه تنها محدود به سازه‌های بزرگ نیست، بلکه برای موارد ویژه‌ای مانند کابینت‌سازی، حصار کشی، ناودان، لوله، کابل‌های برق، سایبان، بالکن، چهار چوب ساختمانی، نرده، نردبان، راه پله‌های اضطراری، مبلمان خیابان، تجهیزات زمین بازی کودکان و غیره به کار گرفته می‌شوند.

این قطعات در قرن اخیر، انقلابی جدید در صنعت ساختمان به وجود آورده و در واقع یکی از دلایل پیشرفت نسبت به صدها سال پیش و مهمترین ابداعات دنیای مدرن محسوب می‌شود.

ورق گالوانیزه چیست؟

فرایند گالوانیزاسیون یا گالوانیزه کردن اولین بار توسط یک دانشمند ایتالیایی اختراع شد. او در زمان کار با قطعات فولادی و سایر فلزات متوجه شد که با استفاده از فلز روی می‌توان یک لایه محافظ روی ورق فولادی ایجاد کرد.

 

امروزه از روش‌های مختلفی برای تولید ورق گالوانیزه استفاده می‌شود اما مهمترین این روش‌ها، غوطه‌وری گرم است. در این روش، ابتدا قطعات فولادی شسته و تمیز شده تا آلودگی‌های آن‌ کاملا از بین برود. سپس قطعات در کوره حرارتی قرار می‌گیرند تا برای پوشش دهی آماده شده و سپس با استفاده از فرایندهای الکتروشیمیایی، پوشش‌های نازکی بر روی قطعات ایجاد می‌شود. در مرحله آخر پس از کنترل کیفیت ورق‌ها، آن‌ها به صورت مختلف بسته‌بندی شده و بسته به صنعت مورد نظر به کار گرفته می‌شوند.

استفاده از ورق گالوانیزه در صنعت ساختمان سازی چه فوایدی دارد؟

ورق‌های فولادی گالوانیزه شده به دلیل خصوصیات فیزیکی و شیمیایی منحصر به فردی که دارند، در صنعت ساختمان‌سازی بسیار مورد توجه قرار گرفته‌اند. در ادامه به برخی از مزایای این محصولات در صنعت ساخت و ساز خواهیم پرداخت:

●مقاومت در برابر زنگ زدگی

لایه فلز روی موجود در سطح این قطعات سبب شده تا آن‌ها در برابر زنگ زدگی و خوردگی مقاوم شوند. همچنین این ورق‌ها یک پوشش متخلخل بر روی سطح خود دارند که باعث می‌شود آب به راحتی درون آن جذب نشود. این ویژگی باعث شده که ورق‌های فولادی برای استفاده در شرایط آب و هوای خشک یا مرطوب و حتی در معرض عوامل آلودگی محیطی مناسب باشد.

●استحکام بالا

با توجه به وجود لایه فلز روی، این ورق دارای استحکام و قدرت بیشتری نسبت به ورق فولادی عادی است و این ویژگی باعث می‌شود که ورق‌های گالوانیزه در برابر ضربه، فشار و تنش‌های مکانیکی، مقاومت بیشتری از خود نشان دهند.

●عمر طولانی

با توجه به مقاومت بالا در برابر زنگ زدگی و خوردگی که در بالا به آن اشاره کردیم، این قطعات دارای عمر طولانی‌تری نسبت به سایر ورق‌ها بوده و این ویژگی منجر به صرفه‌جویی در هزینه‌های نگهداری و تعمیرات خواهد شد.

●زیبایی و ظاهر جذاب

محصولات فعلی، علاوه بر داشتن پوشش روی بر سطح خود، به صورت رنگارنگ و با فرم‌های متنوع نیز عرضه می‌شوند. به عنوان مثال، ورق‌های فولادی گالوانیزه شده با طرح سفال کاربردهای ویژه‌ای در صنعت ساخت و ساز دارند و می‌توانند در طراحی داخلی و خارجی ساختمان‌ها مورد استفاده قرار گیرند. همچنین، تنوع رنگ‌ها باعث خواهد شد این ورق‌ها در نماها و داخل ساختمان‌ها به کار گرفته شوند و هماهنگی زیبایی ایجاد کنند.

●وزن سبک

این قطعات فولادی علاوه بر مزایای فیزیکی و شیمیایی که دارند نسبت به سایر ورق‌های فلزی، دارای وزن سبک‌تری نیز هستند. این ویژگی باعث سهولت در حمل و نصب آن‌ها خواهد شد.

کاربردهای ورق‌های گالوانیزه در صنعت ساختمان سازی چیست؟

ورق‌های فولادی گالوانیزه شده در صنعت ساختمان سازی کاربردهای متنوعی دارند. در ادامه به بیان چندین کاربرد مهم و معمول آن پرداخته‌ایم:

سقف و دیوارهای خارجی

در ساختمان‌ها از این قطعات به عنوان سقف و دیوارهای خارجی استفاده می‌شود. این ورق به دلیل مقاومت بالا در برابر زنگ زدگی و خوردگی، باعث خواهد شد رطوبت وارد ساختمان نشده و از آسیب جدی به ساختمان جلوگیری شود.

●درب و پنجره

این ورق ها در ساخت درب و پنجره‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند. به دلیل مقاومت بالا در برابر ضربه و فشار، این محصول می‌تواند به عنوان یک پوشش محافظ برای درب و پنجره‌ها عمل کند.

●سیستم‌های حفاظتی

به دلیل سرعت نصب بالا و همچنین مقاومت بالای آن در برابر خوردگی و زنگ زدگی می‌توان از این ورق‌ها به عنوان قطعات سیستم‌های حفاظتی مانند نرده‌ها نیز استفاده کرد.

●سیستم‌های سقفی و کف

این قطعات همچنین در سیستم‌های سقفی و کف ساختمان‌ها استفاده می‌شوند. این محصولات با مقاومت بالا در برابر عوامل جوی و ضربه، سطحی محکم و مستحکم را برای ساختمان فراهم می‌کنند.

سخن آخر

پیش‌تر به بیان ورق‌های گالوانیزه و همچنین کاربرد و مزایای آن در صنعت ساختمان سازی پرداختیم. همانطور که گفته شد با گذشت سال‌ها و پیشرفت این قطعات، مهندسان و ساختمان سازان از این محصول در پیش‌برد پروژه‌های خود استفاده می‌کنند.

اگر شما نیز تمایل به خرید و استفاده از این محصولات را دارید، پیشنهاد می‌کنیم این قطعات فولادی را از جایی بسیار معتبر خریداری کنید. پیوان یکی از تامین کنندگان مهم این  قطعات و ورق‌های فولادی به شمار می‌رود و شما با مراجعه به وبسایت آن با آدرس https://pivan.co/ می‌توانید قیمت محصول مورد نظر خود را استعلام گرفته و سپس با خیال راحت ثبت سفارش کنید.