اطلاع رسانی تبلیغاتی
گاه به دلیل پیچیدگی های قانونی و تعدد زمینه در فعالیت های جرم انگاری شده، افراد در تشخیص و تبیین جرایم سردرگم می شوند. یکی از نمونه های آن تفاوت بین جرایم اقتصادی و جرایم علیه اموال می باشد و این سوال برای افراد مطرح می شود که تفاوت جرایم اقتصادی با جرایم علیه اموال چیست؟ در این مقاله ما قصد داریم به تفاوت بین این دو پرداخته و حول موضوع جرایم اقتصادی صحبت کنیم و به تمامی ابعاد آن بپردازیم، لذا به این جهت لازم است ابتدا شما را با کلیت آن آشنا کرده و حکم جرایم اقتصادی را از لحاظ قانونی و شرعی شرح دهیم و در نهایت وکلایی که توانایی وکالت پرونده های سنگین مالی دارند را از دیگر وکلا بازشناسیم تا در صورت گرفتار شدن در چنین شرایطی از افراد مسلط به قوانین کمک بگیریم. در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.
جرایم اقتصادی به چه مواردی گفته می شود؟
تا به امروز قانون تعریف مشخصی برای این موارد ارائه نداده است و چهارچوب تعیین شده ای برای تشخیص این دست از جرایم وجود ندارد ولی طی مواردی که در جامعه پیش آمده و با برخورد قانونی مواجه شده میتوان گفت مواردی جزء جرایم اقتصادی تلقی می شوند که در نظام اقتصادی کشور خلل وارد کند و تاثیر چشم گیری بر روند نظام اقتصادی ارگان ها، سازمان و اداره جات داشته باشد؛ که در ادامه به انواع آن و شرح کامل موارد خواهیم پرداخت.
4 مورد از جرایم اقتصادی را بشناسید!
در توضیح انواع جرایم اقتصادی در سطح کشور می توان به مواردی همچون خروج میراث فرهنگی، پولشویی، جعل اسکناس، نتورک مارکتینگ، جرایم پرداخت مالیات، قاچاق کالا، رشوه، احتکار، اختلاس، جرایم بورسی، گران فروشی، ربا، رانت و کلاهبرداری اشاره کرد. با توجه به این مسئله که به دلیل ازدیاد جمعیت در کلان شهر ها احتمال وقوع جرایم رو به افزایش می باشد، از همین رو ما به شما پیشنهاد می دهیم که از بهترین وکیل جرایم اقتصادی در تهران که در این زمینه بسیار ماهرانه عمل کرده اند غافل نشوید. در اینجا ما به شرح مختصر 4 مورد از مهم ترین جرایم اقتصادی میپردازیم:
رانت: رانت به مالی گفته می شود که فرد بدون انجام کار و یا تلاشی کسب کرده باشد. رانت خوار فردی است که یا خود دارای جایگاه سیاسی و اقتصادی می باشد یا با افراد صاحب نفوذ ارتباط نزدیک دارد و از این طریق به اموال کلانی دسترسی پیدا کرده و بدون اینکه فعالیت مفیدی در جهت نیازهای کشور انجام دهد به کسب ثروت می پردازد. رانت خوار ها اکثر مواقع علاوه بر دسترسی به ثروت کلان کشور، حتی اقدام به کارهای مضر در جهت اقتصاد کشور نیز می کنند برای مثال با نفوذی که برای خود دست و پا کرده اند ارز های ارزان قیمت دریافت کرده و به قاچاق کالا و غیره می پردازند و شرایط اقتصادی کشور را دچار بحران کرده و فساد در اقتصاد ایجاد می کنند.
رشوه: جالب است بدانید رشوه، این عبارت پیش پا افتاده که بارها شنیده ایم و به نظر افراد گاها مسئله ای ساده جلوه می کند، رایج ترین نوع جرایم اقتصادی است که مهم ترین نقش را در فساد کسب و کارها ایفا می کند. برای کاستن از بار منفی آن اصطلاحات مختلفی نیز مطرح می کنند مثل شیرینی، انعام، حق السکوت و حتی حق العمل! رشوه پولی است که فرد به فرد، یا فرد به ارگان و اداره ای برای ناحق کردن یک حق و یا حق انگاری یک باطل می دهد. در نتیجه این عوامل مردم اعتماد خود را نسبت به نظام اجرایی از دست می دهند، رقابت سالم بین افراد از بین می رود و ماموران تنها در قبال دریافت پاداش حاضر به انجام وظیفه خود می شوند. با توجه به مشکلات اقتصادی زیاد در جوامع می توانید برای کسب مشاوره به بهترین وکیل جرایم اقتصادی در کرج مراجعه کنید.
کلاهبرداری: در این نوع از فساد اقتصادی شخص کلاهبردار از طریق صحنه سازی و حیله ای که ترتیب داده، اموال مردم را با رضایت خودشان از دست آن ها می گیرند و حتی گاها با اعمال نقشه های دقیق و شوم کلاهبرداران، افراد عادی با خواهش و تمنا اموال خود برای کسب منفعت و سود بیشتر در اختیار کلاهبرداران قرار می دهند. کلاهبرداران در بیشتر مواقع افراد دارای نفوذ و مقام اجتماعی قابل قبولی هستند و از این طریق به راحتی می توانند اعتماد قشر عادی جامعه را کسب کنند.
اختلاس: اختلاس یکی از برجسته ترین جرایم و فساد اقتصادی به شمار می رود که از نوع خیانت در امانت تلقی می شود و بر سلامت نظام اداری تاثیر منفی می گذارد. اختلاس در زمره جرایمی همانند رشوه، مال نامشروع، تبانی و ... قرار می گیرد و افراد برای حفظ سلامت نظام اداری موظف به گزارش اسرع وقت آن می باشند.
دیدگاه فقه در مورد جرایم اقتصادی
از نگاه فقه جرایم اقتصادی با توجه به مضمون آیات و روایات به دلایل کسب مال از طریق نامشروع، عدم رعایت عدالت در آن، وجود حیله و نیرنگ، اسراف و تبذیر و مال حرام هر ثروتی که از این طریق بدست آید حرام تلقی شده و مشروعیت ندارد. که آیات و روایات زیر را می توان به عنوان بخش کوچکی از تصدیق این موضوع معرفی کرد:
خداوند در آیه 29 سوره نساء می فرمایند:
ای کسانی که ایمان آورده اید، اموالتان را در بینتان به باطل نخورید.
طبق فرموده دیگر خداوند در آیه 161 سوره نساء:
و هم بدین جهت که ربا میگرفتند، در صورتی که از ربا خوردن نهی شده بودند، و هم از آن رو که اموال مردم را به باطل میخوردند. و ما برای کافران آنها عذابی دردناک مهیا ساختهایم.
و همچنین در آیه 34 سوره توبه می فرمایند:
ای اهل ایمان، بسیاری از علماء و راهبان (یهود و نصاری) اموال مردم را به باطل طعمه خود میکنند و (خلق را) از راه خدا منع میکنند و کسانی که طلا و نقره را گنجینه و ذخیره میکنند و در راه خدا انفاق نمیکنند آنها را به عذابی دردناک بشارت ده.
حضرت علی (ع) می فرمایند: دادن مال در غیر حقش تبذیر و اسراف است. در توضیح این روایت میتوان گفت اسراف مصرف بیش از حد است و تبذیر مصرف در مواردی است که مناسب نیست.
تفاوت جرایم اقتصادی با جرایم علیه اموال
جرایم اقتصادی همان طور که در بالا به صورت مفصل شرح دادیم مرتبط با موضوعاتی است که در نظام اقتصادی کشور خلل وارد کرده و اقتصادی ارگان ها را به فساد می کشد و اکثرا در مورد پایمال کردن حق قشر وسیعی از مردم صدق می کند مثل اختلاس، رانت، قاچاق کالا، احتکار، خروج میراث فرهنگی و امثالهم که در آن حقی از مردم کشور ضایع می شود. ولی در جرایم علیه اموال، حقوق مربوط به مالکیت افراد نقض می شود مثل سرقت و کلاهبرداری و یا خیانت در امانت. در جرایم اقتصادی ضرر مالی متوجه قشر گسترده ای از جامعه می گردد ولی در جرایم علیه اموال تنها حقوق یک شخص یا تعداد معین و محدودی مطرح است.
بهترین وکیل های جرایم اقتصادی کیست؟
همان طور که مستحضر هستید وکلای فعال در عرصه حقوقی و قضایی هرکدام در حوزه ای خاص تبحر و مهارت دارند و باتوجه به سال های فعالیت و پرونده هایی که به نتیجه رسانده اند، هرکدام دارای تخصصی خاص می باشند. پرونده های حوزه ی جرایم اقتصادی نیز به دلیل سنگین بودن تبعات و قوانین مربوط به آن، نیازمند وکلایی می باشند که دارای سوابق طولانی و تجربیات ارزنده بوده و با تسلطی که بر موضوع و ماده و تبصره های آن دارند پرونده را در کوتاه ترین زمان به نتیجه رسانده و در وقت و هزینه ی موکل صرفه جویی به عمل آورد.
بی شک تشخیص فوری بهترین وکیل در حوزه جرایم اقتصادی بدون تحقیق و بررسی محقق نمی شود. شما نیز می توانید در صورت نیاز به وکلای متخصص و تایید شده در تمامی حوزه ها، به سایت برترین وکیل مراجعه کنید و با دسترسی آسان و مطمئن، وکیل مدنظر خود را انتخاب کرده و از تجربیات و دیدگاه های موکلین قبلی بهره ببرید.
سخن پایانی
تلاش ما در این مقاله بر این بود که حول محور جرایم اقتصادی صحبت کرده و نمونه های بارز آن را نام برده و شرح دهیم و تفاوت جرایم اقتصادی را با جرایم علیه اموال بررسی و تبعات جرایم اقتصادی در جامعه و سازمان ها را شرح دهیم. و در مرحله بعد سوال مطرح شده ی تفاوت جرایم اقتصادی با جرایم علیه اموال چیست؟ را به ساده ترین زبان پاسخ دادیم. در ادامه یادآور شدیم که هر وکیلی توانایی وکالت در چنین پرونده های حساسی را ندارد و شما برای گزینش بهترین وکیل جرایم اقتصادی می توانید به مراجع شناخته شده ای همچون برترین وکیل مراجعه کنید. از اینکه تا پایان مقاله با ما همراه بودید کمال تشکر را داریم.