بارش‌ها در 29 استان کشور، منفی شد

دوشنبه، ۲۰ آذر ۱۴۰۲ - ۰۸:۱۰:۱۴
کدخبر:۱۱۵۴۶۹

بررسی داده‌های مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی نشان می‌دهد بارش‌ها در 29 استان کشور نسبت به دوره بلندمدت منفی شده است.

بیشترین کاهش بارش در استان قزوین با 69 درصد ثبت شده است. پس از این استان قم قرار دارد که بارش‌ها در آن نسبت به دوره بلندمدت 65.2 درصد منفی شده است. بارش‌ها در استان خراسان جنوبی 63.8 درصد، لرستان 61.9 درصد و در مرکزی نیز 60.6 درصد رشد منفی داشته است. در استان‌های گیلان و مازندران کاهش بارش‌ها به ترتیب 46.8 و 5 درصد کاهش یافته است. در مجموع بارش‌ها در کشور نسبت به دوره بلندمدت 39.2 درصد کاهش یافته است.

درحالی مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی از کاهش حدود 40 درصدی بارش‌ها در کشور خبر داده که رئیس سازمان هواشناسی از پاییز پربارش خبر داده بود.

سحر تاجبخش مسلمان در واکنش به پیش‌بینی اشتباه بارش‌ها در پاییز امسال گفته است:‌ بر اساس یک سری شواهد و مدل‌ها اظهارنظر می‌کنیم، صحبت‌های ما پیش‌بینی است، پیش‌گویی نیست، یعنی آنچه را که روی نقشه‌ها و مدل‌ها می‌بینیم، اعلام می‌کنیم.

وی یادآور شد: در آخرین شورای آبی عالی نیز که با حضور رئیس‌جمهور برگزار شد، اعلام کردم که براساس تمام مدل‌های تولیدی داخلی و مدل‌های کشورهای دیگر، شواهد افزایش بارش‌ها را نشان می‌داد که در مهرماه بارش‌های بالای نرمال در کشور داشته باشیم اما در آبان ماه هم اتفاق نیفتاد.

وی با اذعان به اینکه بارش‌ها در آبان ماه زیر نرمال بود، افزود: امروز تمام صحبت‌ها بر پایه احتمالات است، ما 50 تا 70 درصد احتمال می‌دهیم‌ که بارش‌ها بالای نرمال باشد و در معنای بدبینانه ممکن است که 30 تا 50 درصد پیش‌بینی‌ها نیز اتفاق نیفتد.

راه‌اندازی مرتفع‌ترین ایستگاه هواشناسی کشور

روز گذشته مازیار غلامی، مدیرکل هواشناسی استان تهران از راه‌اندازی مرتفع‌ترین ایستگاه هواشناسی کشور در ارتفاع ۳۷۵۰ متری از سطح دریا در ارتفاعات توچال تهران خبر داد.

وی افزود: ایستگاه خودکار هواشناسی توچال قادر است کمیت‌های هواشناسی شامل دما، رطوبت، سمت و سرعت باد و فشار هوا را به‌صورت خودکار اندازه‌گیری، ثبت و گزارش کند. این ایستگاه از جدیدترین انواع ایستگاه‌های خودکار هواشناسی است که اساساً برای شرایط آب و هوایی با تغییرات شدید نظیر نواحی کوهستانی طراحی شده‌است. با داده‌های این ایستگاه شناخت دقیق‌تری از اوضاع جوی منطقه حاصل می‌شود و می‌توان از آنها در زمینه‌های مختلفی نظیر پایش، پیش‌بینی، هشدارها، مخاطرات هواشناسی، ارائه خدمات به ورزشکاران و گردشگران کوهستان، مدیریت بحران و فعالیت‌های امدادی هلال‌احمر استفاده‌کرد.