با افزایش قیمت تن ماهی، این کالا از سبد خرید بخشی از جامعه حذف شده است. نایب رئیس سندیکای کنسروسازی دلیل این امر را گرانی مواد اولیه تولید تن ماهی اعلام کرده است. برخی از کارخانههای تولید نیز تعطیل شدهاند.
نایب رئیس سندیکای کنسروسازی از افزایش قیمت تن ماهی در ایران خبر داده و با اشاره به کاهش مصرف خریداران گفته است: «در حالی که تن ماهی غذای کارگری و دانشجویی بود، در حال حاضر خیلی از مردم به خاطر قیمت بالا، این کالا را از سبد خرید خود حذف کردهاند.»
گفته میشود، در حال حاضر هر قوطی ۱۸۰ گرمی تن ماهی در روغن زیتون با قیمت ۹۴ هزار و ۵۰۰ تومان و برند معروف دیگری با قیمت ۱۰۵ هزار تومان بهفروش میرسد.
مرکز آمار نیز اعلام کرده است که قیمت مصرفکننده کنسروهای ۱۸۰ گرمی تن ماهی در حد فاصل مهر ۱۴۰۱ تا مهر سال جاری حدود ۱۱۰ درصد جهش داشته و از ۳۴ هزار و ۳۲۰ تومان به ۷۲ هزار و ۴۰ تومان رسیده است.
در سالهای اخیر قیمت مواد غذایی و کالاهای ضروری مورد نیاز مردم به شدت افزایش یافته است. برای مثال میانگین قیمت برخی اقلام لبنیاتی در مناطق مختلف ایران در طول یک سال اخیر ۷۰ تا ۸۰ درصد رشد داشته است.
محمد مختاریانی، نایب رئیس سندیکای کنسروسازی در مورد علت گرانی تن ماهی به همشهری آنلاین گفته است: «در حال حاضر تن ماهی قیمتگذاری و نرخ مصوب ندارد و تولیدکنندگان به روال معمول یعنی بر اساس قیمت خرید مواد اولیه با لحاظ میزان سود قانونی، قیمت محصولات خود را تعیین میکنند.»
نایب رئیس سندیکای کنسروسازی گفته است که به دنبال این افزایش قیمت، آمار فروش کاهش یافته و شماری از کارخانهها و برندهای تولید تن ماهی نیز تعطیل شدهاند.
او همچنین با ابراز امیدواری از اینکه با آغاز فصل صید ممکن است قیمت ماهی پایین بیاید و بر قیمت کنسرو ماهی تاثیر بگذارد، افزود: «از آنجا که در حال حاضر ۸۰ درصد نیاز این صنعت از داخل تامین میشود و ماهی خارجی هم ارزانتر است، شاید اگر واردات انجام شود، بتوان قیمت تن ماهی را کنترل کرد.»