نوسانات افزایشی بازار ارز تهران بار دیگر بینتیجه ماند. با رشد سطح ریسکهای سیاسی در رابطه با مناقشات نظامی منطقه، نرخ ارز در بازار تهران در روزهای پایانی هفته گذشته دچار نوسانات افزایشی شده بود که این رشد قیمتها با شروع بازار در هفته جدید جبران شد و بازار به تعادل هفته گذشته بازگشت.
در راستای روند افزایشی مذکور قیمت هر برگ دلار آزاد در بازار عصر روز پنجشنبه به رقم 51هزار و 850 تومان رسیده بود و در معاملات فردایی نیز در سطوح قیمتی ابتدای کانال 52 ارائه میشد. این در حالی است که در واپسین معاملات نقدی بازار دیروز حدود 700 تومان ارزان شد و در رقم 51هزار و 150 تومان به فروش رسید. بررسی روند معاملات بازار ارز تهران حاکی از آن است که پیشتر از این نیز معاملهگران شاهد روندهای ناموفق این چنینی بودهاند. به عقیده کارشناسان عدمتغییر در شرایط درگیریهای نظامی منطقه از جمله مهمترین عوامل شکست روند افزایشی اخیر است.
این افراد معتقدند که بازار در روزهای پایانی هفته گذشته به استقبال ریسکهای احتمالی سخنرانی دبیرکل گروه حزب الله رفته بود که پس اتمام این سخنرانی و عدمتغییر رویکرد جدید در مناقشات این ریسکها از میان رفت و رشد قیمت بازار نیز جبران شد. گفتنی است که همزمان با افت قیمت دلار، نرخ سکه طلا نیز در بازار تهران دچار نوسانات کاهشی شد. هر قطعه سکه طلا طرح جدید عصر روز شنبه با 600هزار تومان افت قیمت نسبت به نرخ پیشین در رقم 29 میلیون و 300هزار تومان معامله شد.
بازار ارز تهران از روزهای ابتدایی دهه سوم مهر ماه از شرایط با ثبات خود خارج شد. در حالی که از انتهای تیر نرخ ارزهای شاخص بازار تهران نوسانات جدیدی را آغاز نکرده و در شرایطی با ثبات نسبی به سر میبردند، با شروع درگیریهای نظامی در منطقه، آرامش بازار برهم خورد. دلار در شرایط جدید از سقف مقاومت 50هزار تومانی خود عبور کرده و تا مرز کانال 53هزار تومانی نیز رشد کرد.
اما روندهای افزایشی این ارز هربار با مقاومتی محکم روبهرو شده و با شکست مواجه شدند. بهطور کلی روند نرخ این ارز از روزهای پایانی مهر ماه تاکنون را میتوان روندی الاکلنگی مابین کانالهای قیمتی 50 تا 52هزار تومانی دانست. تحلیلگران بر این باورند که برآیند نوسانات اسکناس آمریکایی در هفتههای اخیر حاکی از نبود پتانسیل جدی برای رشد قیمت و همچنین وجود حمایتی در برابر افت قیمت و بازگشت نرخ به زیر سقف 50هزار تومان است. در نتیجه میتوان گفت که کریدور نوسان دلار در بازار غیررسمی تغییر کرده و رنج جدید بازار را باید در کانالهای 50 و 51 هزار تومانی جست وجو کرد. بهنظر میرسد که بازارساز نیز مخالفتی در برابر تغییر کریدور نوسان دلار ندارد؛ چرا که فشاری از جانب این نهاد در جهت کاهش نرخ مشاهده نمیشود و بانک مرکزی در راستای سیاست ثبات ارزی خود بیشتر به دنبال جلوگیری از نوسان است./ دنیای اقتصاد