اف ۳۵ زامبی تیتر رسانههای جهان شد. جنگندهای که دچار مشکل شد، خلبان با مکانیستم صندلی پران از هواپیما گریخت، اما در حالت خلبان خودکار به پرواز ادامه داد و گم شد. کار به جایی رسید که ارتش آمریکا دست به دامن مردم شد تا این جنگنده گم شده را پیدا کنند. هر چند خیلی زود بقایای این جنگنده در ۱۰۰ کیلومتری پایگاه هوایی پیدا شد، اما پرسشها درباره علت این سقوط عجیب باقی ماند.
اف ۳۵بی نسخه عمودپرواز جنگنده پنهانکار نسل پنجمی کمپانی لاکهید مارتین است که آمده تا جای جتهای مشهور، اما قدیمی هریر انگلیسی را بگیرد. این مدل در کنار مدلهایای و سی ناوگان پرتعداد و گرانقیمت جنگندههای نسل پنجمی آمریکا را در کنار اف ۲۲ تشکیل میدهند.
سابق بر این هم بارها حوادثی برای جنگنده اف ۳۵ در گوشه گوشه جهان روی داده بود، اما این بار شکل حادثه فرق داشت و با وجودی که اطلاعاتی درباره دلیل سقوط ارائه نشده، برخی شایعات درباره هک شدن جنگنده مطرح شده است. یکی از معماهای این سقوط از کار افتادن ترانسپوندر هواپیما بود که اتفاقا کار مکانیابی آن را با مشکل مواجه کرد. هنوز دلیل این رویداد هم مشخص نشده است.
برخی بر این باور هستند که هکرها کنترل این هواپیما را به دست گرفته و قصد داشتهاند تا آن را به مکانی، چون کوبا منتقل کنند. سالها پیش ایران یک پهپاد رادارگریز آمریکایی RQ-۱۷۰ را هک کرد و آن را در سال ۲۰۱۱ به یک پایگاه هوایی ایران پرواز داد.
از آنجا که بسیاری کارشناسان نظامی از جمله ژنرال دیوید گلدفین، رئیس سابق ستاد نیروی هوایی به اف ۳۵ لقب کامپیوتر پرنده دادهاند، نمیتوان از نظریه هک شدن سیستمهای آن به سادگی گذر کرد.
سال ۲۰۱۸ نیز مقالهای در پاپیولار مکانیک با عنوان «برای اف ۳۵ هک شدن خطری بزرگتر از اسلحه دشمن است» به موضوع امکان هک شدن این جنگنده پیشرفته از طریق سیستم اطلاعات لجستیک خودکار (ALIS) پرداخته بود.
همانطور که اشاره شد اطلاعات چندانی درباره سقوط اخیر در دسترس نیست و «هک شدن هواپیما» در حد گمانهزنی آنلاین است. اف ۳۵ و جنگندههای مشابه آن از پیچیدهترین جنگافزارهای جهان به شمار میروند، اما همچون دیگر ساختههای دست بشر قطعا ایرادت و نقاط ضعفی دارند که گاهی مایه دردسرشان استفادهکنندگان خواهد شد.