سقوط 47 هزار واحدی شاخص بورس

شنبه، ۲۱ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۳:۵۲:۴۰
کدخبر:۱۱۰۹۵۸

بورس اوراق بهادار تهران امروز در اولین روز کاری هفته روند کاهشی به خود گرفت و اکثر نمادهایی که قبلا شاخص‌ساز بودند قرمز شدند. شاخص کل با کاهش 47 هزار و 313 واحدی به میزان 2.3 درصد افت کرد و در نقطه یک میلیون و 989 هزار و 672 واحد قرار گرفت.

همچنین شاخص هموزن امروز با از دست دادن 19 هزار و 295 واحد به رقم 693 هزار و 857 واحد رسید. ارزش روز بازار که ناشی از ارزش 600 شرکت بورسی است، به بیش از 7 میلیون و 20 هزار میلیارد تومان رسید.

معامله‌گران امروز بیش از 6.7 میلیارد سهام و اوراق مالی در قالب 357 هزار فقره معامله و به ارزش 4 هزار و 523 میلیارد تومان داد و ستد کردند.

همه شاخص‌های بورس امروز به رنگ قرمز درآمدند، به گونه‌ای که شاخص کل و شاخص قیمت با معیار وزنی ارزشی 2.32 درصد افت کردند. این دو شاخص با معیار هموزن 2.71 درصد کاهش یافتند. شاخص آزاد شناور 2.41 درصد کاهش یافت، شاخص بازار اول بورس 2.72 درصد و شاخص بازار دوم بورس 1.89 درصد کاهش یافت.

نمادهایی که قبلا شاخص‌ساز بودند امروز بیشترین اثر کاهشی در شاخص بورس را داشتند که از جمله می‌توان به ملی مس، فولاد مبارکه، پتروشیمی خلیج‌فارس، شستا، هلدینگ نفت و گاز و پتروشیمی تأمین، پالایش نفت بندرعباس و پالایش نفت اصفهان می‌توان اشاره کرد.

در فرابورس ایران هم شاخص کل امروز با 657 واحد کاهش به رقم 25 هزار و 772 واحد رسید. ارزش بازار اول و دوم فرابورس به بیش از یک میلیون و 408 هزار میلیارد تومان رسید.

ارزش بازار پایه فرابورس 463 هزار میلیارد تومان شد. معامله‌گران امروز بیش از 4 میلیارد سهام و اوراق مالی در قالب 244 هزار فقره معامله و به ارزش 5 هزار و 319 میلیارد تومان داد و ستد کردند.

امروز شاخص‌های مالی سپهر صادرات، آریا ساسول، ایران‌خودرو دیزل، پتروشیمی تندگویان، جهان فولاد سیرجان، انتخاب الکترونیک و فولاد هرمزگان به ترتیب بیشترین اثر کاهشی در شاخص فرابورس را داشتند.

امروز شاخص کل و شاخص قیمت فرابورس نسبت به روز قبل 2.49 درصد افت کردند. این دو شاخص با معیار هموزن 3.41 درصد کاهش یافتند، شاخص بازار اول فرابورس 3.21 درصد کاهش یافت، شاخص بازار دوم فرابورس 2.16 درصد افت کرد.

به گزارش فارس، به گفته کارشناسان با توجه به خبرهای مبنی بر آزاد شدن پول‌های بلوکه شده ایران در کره که چشم‌انداز کاهشی در نرخ دلار ایجاد کرده باعث کاهش شاخص بورس شده است، البته تصمیم‌گیری‌های دولت در قیمت‌گذاری خوراک صنایع و پتروشیمی‌ها هم بی‌تأثیر نیست به هر حال سرمایه‌گذاری در بورس همزاد ریسک و نوسان است، اما با توجه به ریزش‌های پیاپی و عدم رشد مناسب بورس به گفته اکثر کارشناسان سهام ارزنده در بازار فراوان است و  اتفاقا کسانی که چشم‌انداز بلندمدت دارند می‌توانند از محل پس‌اندازهای خود به خرید سهام ارزنده اقدام کنند.

اگر سرمایه‌های سرگردان مردم که امکان حضور مستقیم در سرمایه‌گذاری ندارد وارد بازار سرمایه شود می‌توان امیدوار بود این سرمایه‌ها در راستای افزایش تولید و رشد اقتصاد به کار گرفته شود و دولت باید از سرمایه‌گذاری در بورس حمایت کند.

از طرفی بازار سرمایه باید به مکانی برای تأمین مالی اقتصاد و شرکت‌های بزرگ تبدیل شود و فشار فقط به بازار بانک برای تأمین مالی وارد نشود. بلکه بورس هم مکانی برای تأمین مالی در اقتصاد تبدیل شود.