اطلاع رسانی تبلیغاتی
تورم یک پدیده اقتصادی است که میتوان تاثیر آن را بر کیفیت زندگی انسانها بهوضوح مشاهده کرد. دقیقا همان زمانیکه به جای خرید مواد غذایی همیشگی، ناچار میشوید به همان قیمت، مواد غذایی با کیفیت پایینتر را خریداری کنید؛ این موضوع نمونه بارز کاهش ارزش پول و تحمل فشار مالی به دلیل تورم است. در کشورهایی که نرخ تورم بالایی دارند، مردم از طریق روشهایی مثل سرمایه گذاری در بورس، سعی بر حفظ ارزش پول خود دارند. اما چگونه میتوان در این مسیر موفق عمل کرد؟
تورم چیست؟
در یک تعریف ساده، میتوان تورم را افزایش عمومی سطح قیمتها دانست. در کشوری که با تورم بالا دسته و پنجه نرم میکند، قیمت اقلام مختلف در طول زمان و بهصورت تدریجی افزایش پیدا میکند. نمونه این افزایش قیمت را میتوان در زندگی روزمره مشاهده کرد؛ زمانیکه شما مجبور میشوید هزینه بیشتری را بابت استفاده از سیستم حمل و نقل پرداخت کنید یا برای خرید مایحتاج اولیه خود به مبلغ بیشتری نیاز دارید، همه و همه نشانههایی از افزایش تورم در سطح جامعه شماست.
دولت هر ساله برای سنجش میزان تورم، نرخ تورم را محاسبه کرده و به مردم اعلام میکند؛ بهاینترتیب افراد میتوانند برای درآمد و هزینه خود برنامهریزی دقیقتری داشته باشند.
چگونه از دارایی خود در برابر تورم محافظ کنیم؟
اگر نسبت به تورم بیتفاوت باشیم، دیر یا زود یک آسیب جدی از افزایش نرخ این شاخص اقتصادی به سرمایه ما وارد خواهد شد. برای اینکه با این مفهوم بیشتر آشنا شوید، تصور کنید نرخ تورم در سال 1402 حدود 70 درصد است. این بدان معناست که متوسط افزایش قیمت اقلام مختلف نسبت به مدت مشابه سال قبل، 70 درصد بیشتر شده است. پس اگر شما یک قلم جنس را به مبلغ 100 هزار تومان خریداری میکردید، اکنون لازم است تا حدود 170 هزار تومان بابت خرید آن هزینه کنید. این در حالی است که میزان افزایش حقوق سالانه حدود 21 درصد بوده است و عملا در حالت عادی 49 درصد از تورم عقب خواهید ماند!
برای اینکه بتوانید شکاف درآمدی حاصل از افزایش تورم را کاهش دهید، موضوع سرمایهگذاری اهمیت بالایی پیدا میکند.
انتخاب درست داشته باشید
اگر قصد دارید از سرمایه خود در مقابل تورم محافظت کنید، امتحان کردن روشهای مختلف سرمایهگذاری میتواند انتخاب خوبی برای شما باشد. با توجه به میزان بازدهی بازارهای مختلفی نظیر بازار مسکن، نرخ ارز، طلا و…، متوجه میشویم که بازدهی سرمایه گذاری در بورس نسبت به سایر بازارها بالاتر بوده و سود بیشتری را عاید سرمایهگذاران کرده است.
برای سرمایهگذاری در این بازار، میتوانید از روش مستقیم و غیر مستقیم معاملات استفاده کنید. در روش مستقیم سرمایه گذاری در بورس، شما از طریق خرید و فروش مستقیم سهام ریسک سرمایهگذاری بیشتری را نسبت به روش غیرمستقیم متحمل میشوید. اگر فرد ریسکپذیری نیستید و در معاملات خود محتاطتر عمل میکنید، بهتر است روش غیر مستقیم سرمایهگذاری در بورس را انتخاب کرده و بدون نیاز به داشتن دانش بورسی و صرف زمانی کافی برای تحلیل بازار، بازدهی خوبی را از این طریق دریافت کنید.
خرید واحدهای صندوق درآمد ثابت، صندوق سهامی، صندوق اهرمی و… همگی از جمله روشهای مختلف سرمایهگذاری غیر مستقیم محسوب میشوند.
براساس ویژگیهای خود تصمیم بگیرید
قبل از هرگونه فعالیت در بازار سرمایه، باید به نوع شخصیت سرمایهگذاری خود توجه داشته باشید. اگر برخلاف تیپ شخصیت خود اقدام به سرمایهگذاری کرده باشید، به احتمال زیاد دچار آشفتگی شده و نتیجه خوبی را کسب نخواهید کرد. بهعنوان مثال، چنانچه فرد محتاطی هستید، صندوقهای درآمد ثابت میتوانند انتخاب بسیار مناسبی برای شما بوده و بر اساس میزان ریسکپذیری شما، بازدهی خوبی را برایتان به همراه داشته باشند.
در حال حاضر، صندوق «لبخند» فارابی بهعنوان یک صندوق سرمایهگذاری مطمئن با مدیریت یک تیم خبره از تحلیلگران مالی، میتواند بازدهی سالانه بیش از 27 درصدی را برای شما بهدنبال داشته باشد. این نماد همیشه سبز در معاملات بورسی، همان نقطه امن سرمایهگذاری شماست.
صندوق اهرمی، انتخابی مناسب برای شما
همانطور که به آن اشاره کردیم، صندوقهای اهرمی نیز نوعی از صندوقهای بورسی هستند که بنابر ویژگیهای خاص خود، برای هر دو گروه ریسکپذیر و محتاط در معاملات مناسب هستند. نکته مثبتی که در مورد این صندوقها وجود دارد، این است که به دلیل خاصیت اهرمی آنها، بدون نیاز به دریافت اعتبار معاملاتی میتوانید بازدهی بیشتری را نسبت به اصل سرمایه خود کسب کنید.
صندوق اهرمی «جهش» فارابی که اخیرا مرحله اول پذیره نویسی آن انجام شده است، با داشتن دو نوع واحد ممتاز و عادی، برای تمام سرمایهگذاران گزینه مناسبی است. واحدهای عادی این صندوق مشابه با صندوق درآمد ثابت عمل کرده و بازدهی ثابت سالانه 24 تا 30 درصدی را برای خریداران خود به همراه خواهد داشت. در مقابل واحدهای عادی، واحدهای ممتاز برای افراد ریسکپذیر مناسب بوده و سقف و کفی برای بازدهی آن مشخص نمیشود؛ اما با توجه به سابقه درخشان مدیریت دارایی فارابی و ثبت بازدهی 24 هزار درصدی، میتوان بازدهی بالایی را برای این صندوق متصور بود.