عراق بدهی خود را با کدام ارز پرداخت می کند؟

دوشنبه، ۱۲ تیر ۱۴۰۲ - ۲۲:۴۶:۴۲
کدخبر:۱۰۹۵۲۵

رایزن بازرگانی ایران در عراق گفت: با توجه به فشار خزانه داری آمریکا، عراق نمی‌تواند از ارز رسمی خود برای انتقال پول به ایران استفاده کند بنابراین مجبور به استفاده از ارز آزاد است که تفاوت ۱۰ درصدی با ارز رسمی دارد و به ضرر تاجران ایرانی است.


به گزارش تسنیم  عبدالامیر ربیهاوی رایزن بازرگانی ایران در عراق امروز در نشست اتاق مشترک ایران و عراق اظهار داشت: تجارت با عراق به صورت سنتی امکان پذیر است به طوری که برای تبادل پول با این کشور باید  از طریق صرافی ها یا وجه نقد انجام شود.


وی با اشاره به تعدد مراکز تصمیم گیری عراق مانند ایران گفت: در ایران در اغلب وزارتخانه ها دفتر عراق داریم که هر کدام برای خود تصمیم می گیرد. بنابراین تمرکز تصمیم گیری در ایران وجود ندارد و جزیره ای عمل می شود. این مساله موجب می شود بعضا تصمیمات به صورت متناقض باشد.

وی ادامه داد: اگر تنها در استان نینوا که عمدتا شیعه هستند کار کنیم 5 میلیون مصرف کننده وجود دارد که از هیئت‌های  تجاری ایرانی نیز استقبال خوبی می کنند.

وی تصریح کرد: این کشور بهترین کشور برای حضور و سرمایه گذاری و صادرات کالا در منطقه است علاوه بر آن میتوان  از این کشور برای صادرات مجدد هم استفاده کرد. یا از مزیت ترانزیتی این کشور به اروپا یا شمال آفریقا بهره جست.

ربیهاوی گفت: خزانه داری آمریکا به بانک مرکزی عراق فشار آورد که از ارزهای خود برای مقاصد دیگر همچون برای کشورهای تحریمی و یا پولشویی استفاده می‌کنید.

وی با بیان اینکه روزانه 250 میلیون دلار توسط بانک مرکزی عراق میان بانکهای این کشور توزیع می شود گفت:با توجه به فشار خزانه داری آمریکا،  عراق  نمی‌تواند از ارز رسمی خود  برای انتقال پول به ایران استفاده کند بنابراین مجبور به استفاده از ارز آزاد است که تفاوت 10 درصدی با ارز رسمی دارد و به ضرر تاجران ایرانی است.

این مقام مسئول در ادامه اظهار داشت: از سویی دیگر عراق خود پیشنهاد داده که تمام تعاملات مالی ما در عراق باید با دینار باشد حتی فروشگا های ترک نیز در این کشور با دینار خرید و فروش میکنند که با توجه به تحریم ها این موضوع به نفع ایران است.

وی افزود: بر همین اساس پیشنهاد ما به بانک مرکزی ایران این بود که تجار ما به جای دلار با دینار معامله کنند.

وی ادامه داد: پول های ایران در بانک تی بی ای عراق تحت عنوان مطالبات گازی و برقی بلوکه شده است، برای کالاهای غیرتحریمی استفاده می شود که شامل 7 قلم کالا و تجهیزات صنعتی غیرتحریمی و دارو وغذا می شود.

ربیهاوی با بیان اینکه تجار ایرانی باید به عراقی ها بقبولانند که کالاهای صادراتی ایران به عراق کالاهای غیرتحریمی است گفت:  4500 قلم کالا به عراق صادر می کنیم که از این طریق حدود 10 درصد از نیاز عراق تامین می شود‌. باید یک تلنگر به عراق بزنیم که بفهمند در تعامل تجاری با عراق موضوع قیمت برای ما خیلی مهم است تا از این طریق آن اختلاف 10 درصدی -قیمت ارز رسمی و آزاد- را به ما برگردانند.

ربیهاوی در بخش دیگری با بیان اینکه از زمان ورود گردشگران درمانی به ایران دلال ها ورود می کنند و هزینه درمان را تا چند برابر افزایش می دهند گفت: گردشگری سلامت در عراق به خوبی جا افتاده اما در حال حاضر کار در دست دلالان است. دعوایی بین وزارت بهداشت و گردشگری وجود دارد که این مشکلات باید حل شود.

وی همچین گفت: مقرر شده 5 شهرک صنعتی در مرزهای ایران و عراق ایجاد شود.