رئیس اداره مدارس و مراکز غیردولتی و مشارکت های مردمی اداره کل آموزش و پرورش استان خراسان رضوی: شهریه مدارس غیردولتی نسبت به سال گذشته بین 20 تا 40 درصد افزایش داشته است.
شهریه مدارس غیردولتی باز هم گوی افزایش قیمت را در دستان خود گرفته است و بدون توجه به هزینه های سرسام آور زندگی و شرایط متورم اقتصادی، در سکوی بالاتری نسبت به سال گذشته قرار گرفته است، به طوری که شهریه ثابت این مدارس در مقاطع دوم متوسطه، به تنهایی تا 30 میلیون تومان ناقابل افزایش یافته است. این در حالی است که شهریه متغیر نیز به این میزان افزوده می شود و پرداخت هزینه ها را برای والدین 185 هزار دانش آموز استان که در این مدارس تحصیل می کنند، کمرشکن خواهد کرد. آن طور که مسئولان آموزش و پرورش استان اظهار می کنند، «طی امسال در مدارس غیردولتی استان حداقل 20 و حداکثر 40 درصد افزایش شهریه داشتهایم»؛ افزایشی که فارغ از شهریه متغیر محسوب میشود.
ابلاغ شهریه کلیه مدارس غیردولتی تا 2 روز آینده
غلامرضا نیک پور، رئیس اداره مدارس و مراکز غیردولتی و مشارکت های مردمی اداره کل آموزش و پرورش استان خراسان رضوی در پاسخ به این سوال که آیا شهریه مدارس غیردولتی استان ابلاغ شده است یا خیر؟ می گوید: شهریه حدود بیش از 55 درصد مدارس غیردولتی استان ما از شنبه شب ابلاغ شده و بقیه در حال رسیدگی است و ظرف یک تا دو روز آینده میزان شهریه آنها نیز ابلاغ خواهد شد. وی در پاسخ به این سوال که دلیل ابلاغ نشدن شهریه بقیه مدارس چیست؟ بیان می کند: مدارسی که زودتر کارهای سامانه خود را ارسال کرده اند، شهریه شان زودتر ابلاغ شده است. شهریه در مرحله اول در خود مدرسه و براساس 13 شاخصه بارگذاری می شود و سپس بر اساس دو موضوع، یعنی حق الزحمه ساعتی همکاران ما و میزان اجاره بهای مدرسه که براساس نظر کارشناس رسمی دادگستری است، مشخص می شود.
این دو شاخصه را نواحی به اداره کل اعلام می کنند و اداره کل هم آنها را بررسی و به تهران ارسال می کند و ابلاغ شهریه توسط تهران انجام می شود. نیک پور می افزاید: ما دو نوع شهریه داریم؛ یکی شهریه ثابت و دیگری شهریه فوق برنامه و مکمل. شهریه مکمل بر اساس خدمات خاصی است که مدرسه ارائه می دهد که انجمن اولیای مدرسه باید آن را مصوب کنند، اما شهریه ثابت بر اساس شاخصههایی که عرض کردم (اجاره بها، حق الزحمه ساعتی معلمان و...) به مدرسه ابلاغ می شود. اولیا می توانند به سامانه مدرسه مراجعه کنند و مبلغ شهریه ثابت، آنجا اعلام شده است. نیک پور در پاسخ به این سوال که میزان شهریه مدارس نسبت به سال گذشته چقدر افزایش داشته است؟ می گوید: امسال تاکنون در مدارس استان حداقل 20 و حداکثر 40 درصد افزایش شهریه داشته ایم. شهریه ثابت در استان بین 3 تا 25 میلیون متغیر است که در مقاطع متوسطه دوم این میزان حداکثری ممکن است به 30 میلیون تومان برسد. شهریه ثابت در مدارس به صورت بنر نصب شده است. علاوه بر این، اولیا می توانند به سامانه مدرسه مراجعه و مبلغ شهریه ثابت را مشاهده کنند.
تحصیل بیش از 185 هزار دانش آموز در مدارس غیردولتی
رئیس اداره مدارس و مراکز غیردولتی و مشارکت های مردمی اداره کل آموزش و پرورش استان خراسان رضوی در پاسخ به این سوال که چه تعداد دانش آموز در مدارس غیردولتی مشغول تحصیل هستند؟ بیان میکند: در استان هزار و 436 مدرسه غیردولتی با بیش از 9 هزار و 900 کلاس درس و بیش از 185 هزار دانش آموز داریم. حدود 13 درصد دانش آموزان استان در مدارس غیردولتی هستند. وی خاطر نشان میکند: 45 تا 50 درصد مدارس غیردولتی در مشهد هستند.
شهریه مکمل؛ تا 30 درصد از شهریه ثابت
نیک پور در پاسخ به این سوال که شهروندان در صورت مشاهده تخلف در دریافت شهریه توسط مدارس چگونه می توانند شکایت خود را اعلام کنند؟ بیان می کند: هنگام ثبت نام اگر اولیا مبلغی مازاد بر مبلغ تعریف شده مشاهده کردند، می توانند به سامانه پیامکی 3000610310 مراتب شکایت خود را اعلام کنند. تیم های نظارتی ما حتما از آن مدرسه بازدید خواهند کرد. وی با بیان توصیه هایی برای آگاهی بخشی به مردم در این زمینه ادامه می دهد: میزان شهریه ثابت به صورت بنر در مدارس نصب شده است. اولیا همچنین می توانند به سامانه مشارکتهای ما که نام مدارس درج شده است، مراجعه و میزان شهریه ثابت را رصد کنند. برای شهریه مکمل و فوق برنامه بر اساس شهریه ابلاغی ثابت با توافقی که باید طبق قرارداد بین ولی و مدرسه امضا شود، هزینه دریافت شود.
مدارس غیردولتی با پیشنهاد انجمن اولیا می توانند تا 30 درصد شهریه ثابت را به عنوان شهریه مکمل به شرط برگزاری کلاس ها در ساعات غیرآموزشی با رضایت اولیا دریافت کنند. پیشنهاد هم توسط انجمن اولیای مدرسه برای برگزاری کلاس خاص انجام می شود.
نیک پور در پاسخ به این سوال که در صورتی که والدین تمایل به حضور فرزندان خود در برنامه های مکمل نداشتند، آیا مدارس می توانند آنها را اجبار به این موضوع کنند یا خیر؟ بیان می کند: هیچ جبری برای این کار وجود ندارد و این اجبار تخلف محسوب می شود.
تعیین تکلیف مدارس غیردولتی برای نوبت دوم؛ تا 2 هفته آینده
نیک پور درباره نوبت دوم مدارس غیردولتی گفت: ما در مشهد تعدادی دانش آموز مراجعه کننده به مدرسه غیردولتی داریم که ظرفیت شان بیشتر از ظرفیت شیفت صبح است. برخی از خانواده ها تمایل دارند که فرزندانشان در این مدارس باشند اما ظرفیت نداریم برای همین پیگیر این موضوع هستیم با شهریه ای کمتر از شهریه شیفت صبح آن ها نیز در این مدارس تحصیل کنند. وی اظهارکرد: در سال تحصیلی 1402-1401 نزدیک به 15 هزار دانش آموز در مجموع به مدارس غیردولتی ما اضافه شدند که حدود 5 هزار نفر از این ها باید در شیفت دوم ثبت نام می کردند. راه اندازی شیفت دوم ما در سال گذشته بیشتر برای اتباع خارجی بود. وی افزود: ما به تهران تقاضا دادیم تا امسال هم برای نوبت دوم مجوز کسب کنیم بنابراین ظرف یکی دو هفته آینده به مدارسی که تقاضا داده اند، پاسخ خواهیم داد.