معامله‌گران ارز در انتظار نوسان‌ بزرگ دلار

دوشنبه، ۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۷:۰۷:۰۷
کدخبر:۱۰۸۲۴۲

دلار هرات روز یکشنبه با نرخ 51 هزار و 900 تومان شروع به کار کرد و با خبر ورود سلطان عمان کاهشی شد و در بالای مرز حمایت 51 هزار و 400 تومان نوسان داد. بازار از انتهای هفته گذشته با این خبر مرز حمایتی مهم 52 هزار و 200 تومان را از دست داده بود. معامله‌گران با شروع این هفته معتقد بودند که بازار کاهشی می‌شود، اما تنش مرزی بین جمهوری اسلامی و طالبان باعث شد تا نرخ دلار هرات برخلاف سایر بازارها افزایشی شود و به بالای 51 هزار و 900 تومان برسد.

صبح یکشنبه معامله‌گران معتقد بودند تا مرز 51 هزار و 700 تومان از دست نرود نمی‌شود گفت که بازار وارد نزول می‌شود. این درحالی بود که بازار تحت تاثیر جو خبری، کاملا شل بود و کمتر کسی در نرخ اعلامی خریدار می‌شد.

بازار از منظر فنی نزدیک دو ماه است بین 51 تا 52 هزار چارت‌سازی می‌کند و همین موضوع باعث شده تا بیشتر نقاط این دو عدد، ناحیه‌های مهمی شود. برای همین می‌بینیم که به هر عددی می‌رسد یک واکنش به آن می‌دهد؛ 52 هزار، 51 هزار و 900، 51 هزار و 700 ، نقطه بعدی 51 هزار و 400 و در انتها 51 هزار و 200 تومان مهم است. اگر این نقاط از دست بروند نرخ وارد دامنه 50 هزار می‌شود و می‌تواند نسبت به مرز حمایت 50 هزار و 700 تومان واکنش نشان بدهد.

بازار وارد جو خبری شده و اکثر معامله‌گران می‌گویند که در این اوضاع کمتر کسی به چارت نگاه دارد. با این جو خبری یکسری‌ها هم با شانتاژ، خبر فیک می‌دادند، مثلا از صبح و قبل از رسیدن سلطان عمان به تهران، خبر پخش زنده کنفرانس خبری پادشاه عمان و پیام آمریکا به ایران را دست به دست می‌کردند. با سفر سلطان عمان دوباره گمانه‌زنی‌ها درمورد برجام هم شروع شد. اگر واقعا سلطان عمان پیام آمریکا به ایرانو آورده باشه و با این پیام، دو طرف به مذاکرات برگردن شاهد نوسان شدید کاهشی خواهیم بود. این دسته میگن دلار با خبرهای برجامی ظرفیت ریزش تا 49 هزار و 500 تومنو داره. نرخ دلار هرات در چارت یک نکته‌ای دارد، وقتی به چارت نگاه کنید بین حوالی 44 هزار تا 49 هزار تومان تقریبا کندل‌ها گنده‌ هستند. کاهشی‌های بازار با استناد به این نکته می‌گویند در این دامنه نرخ دلار چارت‌سازی درستی نکرده و احتیاج به ماندن نرخ در این دامنه هست.

اما افزایشی‌های بازار معتقدند  اگر سفر سلطان عمان درمورد برجام نباشد و حتی اگه باشد و نتیجه خاصی نداشته باشد خواهیم دید که نوسان افزایشی چگونه بازار را دربرمی‌گیرد. این دسته معتقدند اولین سد افزایش در صورت این اتفاق‌ها 53 هزار و 500 تا 54 هزار خواهد بود.

در بازار یکشنبه شاهد سر به سر شدن تتر، دلار هرات و دلار تهران بودیم. قیمت تتر حتی قبل از کاهش هرات اتفاق افتاد و معامله‌گران می‌گویند تتر حمایت مهمی را از دست داده است.

تکنیکال‌کاران هم در این بازار می‌گویند چیزی  که از شواهد و قراین و اخبار و  وضعیت چارت می‌شود استنتاج کرد این است که سیگنال‌های خرید نمی‌توانند بر سیگنال‌های فروش ارجحیت داشته باشند، چون قدرت بازار ممکن است به نفع فروشنده‌ها تمام شود. بر اساس این گزاره ترس در بازار زیاد است و نرخ‌ها در دامنه حساسی قرار گرفته‌اند.

تحلیلگران طلای آبشده هم معتقدند اگر فاند قوی بیاید نرخ به راحتی 10 میلیون و 700 و 500 هزار تومان را از دست می‌دهد و به سمت 10 میلیون و 300 هزار تومان می‌رویم. با نگاه مثبت‌تر، این گروه می‌گویند اگر کلوز هفتگی در حوالی 10 میلیون و 300 هزار تومان باشد چراغ 9 میلیون و 300 هزار تومان در چارت روشن خواهد شد. البته در این حال و اوضاع بازار، دوباره شاهد رویت افراطی‌ها بودیم. این گروه این‌بار صحبت از دلار 30 هزار تومانی می‌کردند که بیشتر مثل شوخی بود.

در بازار سکه هم حمایت اولیه 29 میلیون و 850 هزار و بعدی 28 میلیون و 650 هزار تومان است که نرخ می‌تواند نسبت به آن‌ها واکنش نشان بدهد. گروه بدبین هم توصیه می‌کردند مراقب باشید باوجود خبر سفر سلطان عمان، نوسانگیر زیر نرخ نزند.

در بازار می‌گفتند جو فروش فردایی خیلی زیاد است و به اصطلاح خودشان می‌گفتند فردایی‌ها آتش به اختیار شدند. با این جو تمام‌فروش و سیگنال اینکه سلیمانیه وارد 50 هزار تومان شده دلار هرات در پشت خط 51 هزار و 400 تومان را فعلا از دست داده است./اکوایران