مشوق‌های جدید برای قراردادهای اجاره بیش از 2 سال

سه شنبه، ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۲ - ۰۷:۲۵:۱۷
کدخبر:۱۰۷۵۳۶

دولت لایحه حمایت از مستأجران و ساماندهی بازار مسکن را به مجلس ارسال کرده و این لایحه با قید دو فوریت در دستور کار مجلس قرار گرفته است. در لایحه ارائه شده دولت به مجلس برای مالکانی که قراردادهای اجاره بیش از دو سال امضا کنند و مبلغ رهن خانه را در بانک قرار بدهند معافیت‌های مالیاتی و افزایش نرخ سود پیشنهاد شده است.

بازار مسکن و اجاره در یک دهه گذشته بویژه از سال 97 شاهد جهش‌های قیمتی پی در پی بوده است.

بر اساس گزارش تحلیلی که مرکز آمار ارائه کرده شاخص بهای مسکن از سال 95 تا 1400 حدود 4.5 برابر شده است و در این مدت سهم هزینه مسکن در هزینه خانوار شهری 45 درصد و خانوار روستایی 30 درصد بوده است.نرخ تورم مسکن بر اساس آمار گزارش مسکن از 2.1 درصد در اسفند 1401 با افزایش یک دهم درصدی به 2.2 درصد در فروردین امسال رسیده است. برای ساماندهی بازار مسکن و اجاره بها برنامه‌ها مختلفی در دست اجرا است که تشدید نظارت بر بازار و بنگاه‌های معاملات ملکی، عرضه واحدهای بیشتر به بازار با اجرای قانون اخذ مالیات از مالکان واحدهای خالی، بخشی از این برنامه‌ها است که در کنار لایحه ساماندهی بازار اجاره برای ایجاد آرامش در فصل جابه‌جایی در نظر گرفته شده است.

از نیمه اردیبهشت ساماندهی بازار اجاره با رویکردهای شناسایی خانه‌های خالی و همچنین شناسایی بنگاه‌های فاقد مجوز در دستور کار قرار گرفت. مقرر شده تا مالکان خانه‌های خالی حداکثر تا پایان ماه نسبت به ارائه واحدهای مسکونی خود به بازار اجاره اقدام کنند. همچنین بنگاه‌های مشاور املاک فاقد مجوز نیز باید در اسرع وقت نسبت به اخذ مجوز اقدام کرده و در این راه تیم دولت را همراهی کنند. سید جواد سادات، مشاور وزیر راه و شهرسازی در خصوص بسته تنظیم شده ساماندهی بازار اجاره توضیحاتی ارائه کرده است. به گفته مشاور وزیر راه و شهرسازی بخشی از بسته تدوین شده برای ساماندهی بازار اجاره شامل گشت‌هایی است که از طریق اتحادیه اصناف و مشاوران املاک با پشتیبانی وزارت راه و شهرسازی اجرا شده است.

لایحه مالیات بر معاملات مکرر در هیأت دولت آماده و به مجلس ارائه شده که نیاز است نمایندگان در خصوص این لایحه نیز همکاری لازم را با دولت داشته باشند.مشاور وزیر راه و شهرسازی همچنین اقدام فوری را برای ساماندهی بازار مسکن شامل شناسایی خانه‌های خالی و عرضه آن به بازار مسکن و همچنین ساماندهی بنگاه‌های مشاور املاک فاقد مجوز عنوان کرد.

سادات افزود: از ۵۷۰ هزار خانه خالی که اطلاعات آنها در دسترس بود برای نزدیک به ۳۰۰ هزار خانه خالی برگه تشخیص صادر شده است. این دسته از مالکان به عنوان بدهکاران مالیاتی هستند که در فرایند اخذ مالیات قرار می‌گیرند.  مشاور وزیر راه و شهرسازی با اعلام تشکیل جلساتی با استانداری و وزارت کشور از تصمیم‌گیری برای استفاده از ظرفیت شهرداری برای ساماندهی مشاوران املاک بدون مجوز خبر داد. در خصوص برنامه اجرایی نظارت بر بازار مسکن، سرپرست شرکت عمران شهر جدید پردیس از شناسایی ۲۶۰۰ بنگاه معاملات املاک فاقد مجوز و ۵۰ هزار واحد خالی در شهر پردیس خبر داد. سرپرست شرکت عمران شهرهای جدید ادامه داد: همچنین تاکنون ۵۰ هزار خانه خالی در شهر جدید پردیس شناسایی شده است که پیش‌بینی می‌شود این رقم افزایش یابد.