پکن امروز سهشنبه 3 ژانویه به وضع مقررات تازه از سوی برخی کشورها برای پذیرش مسافرانی از مبدا چین به شدت انتقاد کرد و هشدار داد در صورت لزوم اقدامی متقابل را در پیش خواهد گرفت.
این هشدار پس از آن داده شد که دهها کشور در پی اوجگیری موارد ابتلا به بیماری کووید در چین ارائه آزمایش منفی کرونا از سوی مسافران خروجی از این کشور را الزامی کردند.
رویکرد مراکش اما در این میان سختگیرانهتر بوده است؛ این کشور ورود کلیه مسافران از مبدا چین به خاک خود را بدون در نظر گرفتن ملیت آنها ممنوع اعلام کرده است.
مائو نینگ، سخنگوی وزارت امور خارجه روز سهشنبه در این خصوص گفت: «برخی کشورها محدودیتهایی تنها برای ورود مسافران چینی وضع کردهاند. این تصمیم بدون مبنای علمی اتخاذ شده برخی از اقدامات از این دست غیرقابل قبول است.»
چین از سال ۲۰۲۰ به این سو در پی اجرای سیاست «کووید صفر» تا حد زیادی مرزهای خود را به روی اتباع خارجی بسته نگه داشته است.
به گزارش فرانسپرس، این کشور تقریباً سه سال است که ویزای گردشگری صادر نکرده و مسافران را در بدو ورود قرنطینه اجباری می کند.
مقامات چین اما به تازگی در پی اعتراضهای گسترده و فشارهای اجتماعی اعلام کردند که برخی محدودیتهای در نظرگرفته شده در راستای سیاست «کووید صفر» را از هشتم ژانویه لغو می کنند.
بنا به این تصمیم، محدودیت قرنطینه اجباری در بدو ورود به چین بردشته خواهد شد اما ارائه نتیجه منفی آزمایش غربالگری با اعتبار کمتر از ۴۸ ساعت قبل از رسیدن به قلمرو چین همچنان به قوت خود باقی خواهد ماند.
این اقدام با موج تازه از سرگیری تدریجی سفرهای خارجی شهروندان چینی ها پس از سه سال محدودیت و مقررات سختگیرانه همزمان شده است.
رسانههای دولتی چین در حالی افزایش قابل توجه موارد ابتلا به بیماری کووید-۱۹ را در کشورشان کم اهمیت جلوه میدهند که کارشناسان بهداشت این کشور قرار است روز سه شنبه در نشستی با نمایندگان سازمان جهانی بهداشت اطلاعات دقیقی در خصوص سیر تکاملی زیر سویههای ویروس عامل این بیماری را ارائه کنند.
به گزارش رویترز از آنجا که گسترش و انتشار این زیرسویههای عامل بیماری به خوبی در چین کنترل و مهار نشده روز به روز بر شمار تلفات ناشی از آن افزوده میشود.
بر پایه این گزارش کارشناسان بهداشت جهانی بیم آن را دارند که همهگیری بیماری در چین امسال در این کشور دست کم یک میلیون کشته به جا بگذارد.
چین سه مورد جدید مرگ ناشی از کووید را برای روز دوشنبه گزارش داد که تعداد رسمی قربانیان از زمان شروع همهگیری تاکنون را به عدد ۵۲۵۳ رساند.