نقدی بر گزارش فرماندار خاش به مردم از اتفاقات روز جمعه

یکشنبه، ۱۵ آبان ۱۴۰۱ - ۰۸:۳۱:۲۶
کدخبر:۱۰۱۸۰۴

روز گذشته، شهرستان خاش، جمعه پرتنش و خونینی را پشت سر گذاشت. فرماندار خاش ماجرا را این گونه روایت می کند: “تعدادی عوامل اغتشاشگر ظهر امروز پس از اقامه نماز جمعه با حضور بین نمازگزاران و سردادن شعارهای هنجارشکن تلاش کردند جمعیت را تحریک کنند و در ادامه به سمت فرمانداری هجوم آورده و با شلیک گلوله سعی بر ورود داشتند.

براساس اعلام شاهدان عینی در این میان تعدادی افراد مشکوک سمت مردم تیراندازی کردند که موجب کشته و مجروح شدن تعدادی از آنها شد. این افراد که از تصرف فرمانداری ناکام ماندند در ادامه به خیابان‌ها هجوم برده و به آتش زدن چندین بانک‌ و عابر بانک و چندین مغازه و فروشگاه و کیوسک پلیس اقدام کردند. اغتشاشگران تعداد زیادی از تابلوهای میادین و خیابان‌ها را از جا درآورده و ماشین‌های مردم محلی را به آتش کشیدند. طبق آمار اعلام شده این اغتشاشگران ۱۲ دستگاه اتومبیل را به آتش کشیدند.”

باید از این فرماندار پرسید که این چه طرز گزارش دادن به مردم است؟ می پذیریم که تحریک نمازگزاران و شلیک به سمت مردم، معترضین، اغتشاشگران یا هر نامی که شما بر آنها می نهید، کار همان افراد مشکوک بوده است؛ در این صورت باید بپرسیم پس شما و سیستم امنیتی تان آنجا چه کار می کنید که به قول خودتان یک تعداد آدم مشکوک یک روز در زاهدان و روزی دیگر در خاش مردم را به گلوله می بندند؟ این ها کیستند؟ مشکوک یعنی چه؟ سِمت شان مشکوک است؟ کارشان مشکوک است یا اسم شان؟!

تازه بعد از این که مردم را به گلوله بستند، راه شان را گرفتند و رفتند؟ واقعاً نتوانستید آنها را شناسایی و دستگیر کنید؟! اصلاً این ها کیستند که قابل شناسایی هم نیستند؟! نمی شود که در روز روشن تعدادی از مردم در وسط شهر کشته و مجروح شوند و بعد آقای فرماندار بگوید مشکوک ها زدند و کشتند و تمام! پس مسوولیت شما چه می شود این وسط؟!

از این گذشته، چطور آمار دقیق خودروهای آتش گرفته را اعلام می کنید و می گویید ۱۲ خوردو را آتش زدند ولی نمی گویید چند انسان کشته و مجروح شدند و صرفا، مانند آمار دادن درباره تابلوهای تخریب شده، می گویید تعدادی از مردم کشته و مجروح شدند؟ این چه طرز آمار دادن است؟ مگر نمی گویید افراد مشکوک این جنایت را رقم زدند؟ پس چرا نباید تعداد قربانیان را بگویید؟

همین اطلاع رسانی های عجیب و غریب و ابتر و ناقص شما و امثال شماست که باعث می شود رسانه های آن ور آبی، هر عددی که دل شان خواست به جای “تعدادی” شما بگذارند و افکار عمومی را آن گونه که خود می خواهند هدایت کنند؛ بعدش هم گلایه می کنید که مرجعیت رسانه ای به خارج کشور منتقل شده است!همین کلی گویی ها و کلیشه محوری هاست که روز به روز اعتماد مردم را کمتر و خشم شان را بیشتر می کند و بر دامنه ناآرامی ها می افزاید.

منبع: عصر ایران