در هفته ای که گذشت در مجموع هزار و 659 میلیارد تومان پول حقیقی از بورس خارج شد و میانگین روزانه خروج پول حقیقی 331 میلیارد تومان بود که نسبت به هفته گذشته افزایش 45 درصدی داشته است.
تمامی فاکتورهای عملکردی بورس تهران در هفته اول آبان ماه منفی بوده است. به نظر میرسد فعلا چشم انداز بورس تهران روشن نیست و باید منتظر ماند و دید تا دولت و سازمان بورس چه زمانی را برای حمایت از بازار سهام انتخاب میکنند.
در پایان هفته گذشته شاخص کل برای دومین هفته متوالی نزول کرد و نسبت به تمامی هفتههای گذشته در سال جاری افت بیشتری داشت.
احسان خاندوزی وزیر اقتصاد در یک نشست خبری به خبرنگاران اعلام کرد، دوران قیمتگذاری دستوری به پایان رسیده است.
همچنین رئیس سازمان بورس هم شایعه استعفای خود به دلیل اوضاع بد بورس را تکذیب کرد و اعلام کرده است که تا آخرین لحظه مسئولیت خویش پای کار خواهم ایستاد.
عشقی در مورد ورود خودرو تارا و 207 به بورس کالا اعلام کرد که این دو محصول در بورس پذیرفته شدند و حتما در کوتاهترین زمان و زمان مناسب در بورس کالا عرضه خواهند شد.
همچنین محصول دیگر شرکت ایران خود به نام هایما برای دومین بار در بورس کالا پذیرفته شد و در 8 آبان ماه روی تابلو عرضه میشود.
اما موضوعی که برای بازار در هفته دوم آبان ماه مهم است کوتاه آمدن فروشندگان از فروش سهام خود و ورود حمایتی خریداران در محدوه حمایتی شاخص کل از نظر تکنیکال است.
* سهام ۱۵ میلیون ریالی برای متولدان ۱۴۰۱
هیأت وزیران در نشست روز چهارشنبه خود به ریاست آیت الله سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور به منظور تأمین نظر هیأت بررسی و تطبیق مصوبات دولت با قوانین، آیین نامه اجرایی ماده (۱۱) قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت و بند (ر) تبصره (۲) ماده واحده قانون بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور را اصلاح کرد.
به موجب این اصلاحیه، مبلغ اختصاص یافته برای متولدان سال ۱۴۰۱ برای خرید واحدهای صندوق سرمایهگذاری قابل معامله در بورس، به ازای هر نوزاد ۱۵ میلیون ریال و تا سقف ۱۵ هزار میلیارد ریال است.
پیش از این دولت در مصوبه خود مقرر کرده بود، به متولدان سال ۱۴۰۰، یک میلیون تومان و متولدان سال ۱۴۰۱، یک و نیم میلیون تومان سهام تعلق گیرد.
* بازار سهام خوش قیمت است
مجتبی دانشی، کارشناس بازار سرمایه در گفتوگو با فارس، گفت: شرکتها در بازار سهام از نظر ارزش و عملکرد ماهانه معقول هستند و این امر منجر به ارزشمند شدن بازار سرمایه برای سرمایهگذاری شده است. بازار سرمایه در مقایسه با دیگر بازارهای مالی برای سرمایهگذاری مزیتهایی را دارد، اما ریسکهایی که این روزها بازار سهام را تهدید میکند، به سیستم خارج از بازار سرمایه ارتباط پیدا میکند.
وی ادامه داد: در شرایط فعلی سرمایهگذاران بازار سهام را خوش قیمت میدانند، مسکن افزایش ۳ برابری به خود دیده در صورتی که سهام ریزش ۷۵ درصدی را تجربه میکند.
این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: روند فعلی بورس تا زمان از بین رفتن ابهامات و شفاف شدن شرایط کلان اقتصاد کشور ادامه دارد. زمانی که ریسک بر بازار سرمایه حاکم است، نباید انتظار افزایش معاملات و ورود پول به بازار سرمایه داشته باشیم. بنابراین تا زمانی که ریسک ها به سطح معقولی نرسد تا فعالان بتوانند جریان نقدینگی هوشمند را وارد بازار سهام کنند که به تبع آن جریان نقدینگی خرد هم وارد بازار شود، نمیتوان روند صعودی را برای بازار سهام پیش بینی کرد.
* بالاترین افت شاخص کل در سال 1401
روند شاخص کل بورس در تمامی روزهای هفته اخیر نزولی بود. در اولین روز کاری هفته شاخص افت هزار و 206 واحدی را پشت سر گذاشت و روز یکشنبه 12 هزار و 163 واحد پائین آمد و وارد کانال 1.2 میلیون واحدی شد. روز دوشنبه نیز شاخص 19 هزار و 61 واحد سقوط کرد و روز سه شنبه شاخص به نزول ادامه داد و 10 هزار و 676 واحد کاهش یافت. در روز چهارشنبه نیز نرخ نزول شاخص بیشتر شد و 25 هزار و 993 واحد سقوط کرد.
شاخص کل در پایان هفته اول آبان ماه به رقم یک میلیون و 241 هزار و 67 واحدی رسید و نسبت به آخرین روز معاملاتی هفته قبل 69 هزار و 99 واحد پائین تر ایستاد تا بازدهی هفته شاخص بورس منفی 5.3 درصد شد. این افت شاخص بزرگترین ریزش هفتگی شاخص کل در سال جاری است.
* رفتار مشابه شاخص کل هموزن
شاخص کل هموزن بورس در هفته ابتدایی آبان ماه نیز با افت همراه بود. این شاخص در روز شنبه با رشد 400 واحدی همراه شد و روز یکشنبه کاهش هزار و 299 واحدی و در روز دوشنبه کاهش چهار هزار و 459 واحدی را تجربه کرد.
روز سه شنبه این شاخص نزول سه هزار و 570 واحدی داشت و در نهایت در روز چهارشنبه افت هشت هزار و 307 واحدی و بیشترین افت در این هفته را برای سهامداران به ارمغان آورد.
شاخص کل هم وزن در پایان هفته نسبت به هفته پیشین 17 هزار و 235 واحد پائینتر ایستاد و بازدهی منفی 4.55 درصدی را ثبت کرد. شاخص کل هموزن در سطح 361 هزار و 360 واحد قرار گرفته است.
* رشد ارزش معاملات خرد در بازار سهام
در هفته اول آبان ماه میانگین ارزش معاملات کل هفته 43 هزار و 910 میلیارد تومان بود که نسبت به رقم 39 هزار و 846 میلیاردی هفته پیشین، رشد 10 درصدی داشته است.
در این هفته، میانگین ارزش معاملات خرد بورس 2 هزار و 412 میلیارد تومان بود که نسبت به رقم هزار و 917 میلیاردی هفته پیشین، افزایش 26 درصدی داشته است.
* رشد میانگین هفتگی ارزش صفهای خرید
میانگین ارزش صفهای فروش در هفته اخیر 61 میلیارد تومان بود که از میانگین هفته پیشین 52 میلیارد تومان بیشتر بود و رشد 577 درصدی داشته است. بالاترین رقم هفته 131 میلیارد تومان بود که در روز چهارشنبه ثبت شد و پایینترین رقم به روز شنبه برمیگردد که ارزش صفهای فروش پایانی 24 میلیارد تومان بود.
میانگین ارزش صفهای خرید در هفته اخیر 88 میلیارد تومان بود که از میانگین هفته گذشته 27 میلیارد تومان بیشتر بود. در این هفته، میانگین ارزش صفهای خرید 44 درصد افزایش یافته است. بالاترین رقم هفته 230 میلیارد تومان بود و در روز یکشنبه ثبت شد و پایینترین رقم به روز چهارشنبه برمیگردد که 18 میلیارد تومان بود.
* تداوم خروج سرمایه حقیقی
در هفته اخیر شاهد خروج پول حقیقی در تمامی روزهای معاملاتی بودیم و خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار منفی بود.
در مجموع کل هفته هزار و 659 میلیارد تومان پول حقیقی از بورس خارج شد و میانگین روزانه خروج پول حقیقی 331 میلیارد تومان بود که نسبت به هفته گذشته افزایش 45 درصدی داشته است. در پایان هفته گذشته رکورد 19 روز خروج پول حقیقی متوالی ثبت شد.