رئیس اتحادیه دستگاههای مخابراتی با بیان اینکه قطعی سامانه همتا بازار تلفن همراه را در سرگردانی قرار داده است، عنوان کرد که قطعی پیامکهای سامانه همتا به ضرر خریداران موبایل تمام میشود. اخیرا پیامکهای اطلاعرسانی سامانه همتا به خریداران گوشی دچار قطعی و اختلال گسترده شده و همین قضیه خطرات مالی و قضایی متعددی را برای مالکان گوشی تلفن همراه به وجود آورده است.
این در حالی است که اپراتورهای پاسخگوی مرکز تماس سامانه همتا نیز این مشکل را تایید و اذعان کردهاند که این مشکل عمدتا از سمت سیمکارت همراه اول به وجود آمده است. گویا اختلافات مالی همراه اول با وزارت صمت و وزارت ارتباطات منشأ به وجود آمدن چنین مشکلی بوده که باید هر چه سریعتر مقامات مسوول نسبت به حل آن اقدام لازم را انجام دهند. طرح رجیستری تلفنهمراه درآمدهای گمرکی انبوهی را از بابت قطع ورود قاچاق به کشور، نصیب دولت کرده که لازم است این درآمدها برای بهبود ارائه خدمات به مردم مصرف شود.
مهدی محبی، رئیس اتحادیه دستگاههای مخابراتی در این باره گفت: گویا اختلافات مالی بین سامانه همتا و برخی اپراتورهای تلفنهمراه پیش آمده و همین قضیه موجب متضرر شدن خریداران موبایل و کسبه شده است. خریداران تلفنهمراه ممکن است در نقل و انتقالات خود سرگردان شوند و بهطور غیرارادی گوشی قاچاق را به جای گوشی با اصالت خریداری کنند.
محبی با بیان اینکه وزارت صمت و وزارت ارتباطات دو مسوول اصلی حل مشکل پیش آمده هستند، گفت: این دو وزارتخانه باید با اپراتورهای تلفن همراه وارد رایزنی شوند تا بتوانند این مشکل را مرتفع کنند. وی با بیان اینکه به علت قطعی سامانه همتا بسیاری از هموطنانمان در خرید گوشی خود دچار مشکل شدهاند، گفت: به زودی حجم این مشکلات پیش آمده مشخص خواهد شد و معلوم میشود در این آشفته بازار به وجود آمده، چه حجمی از گوشیهای قاچاق وارد بازار شده است.
وی با بیان اینکه هنگام واردات گوشی تلفن همراه حقوق ورودی گمرکی بابت ارسال پیامک همتا از واردکننده اخذ میشود، گفت: مردم نباید ضرر کمکاری و اختلافات مالی ارگانهای دولتی را متحمل شوند. رئیس اتحادیه دستگاههای مخابراتی در پایان خاطرنشان کرد: این اتحادیه مسوولیتی بابت ثبت رجیستری گوشی ندارد و نمیتواند نامهنگاری و پیگیری از مراجع ذیصلاح انجام دهد.