کانال تلگرام ایران جیب
مدیران خودرو 777
مدیران خودرو 777
لست سکند تور مسافرتیلست سکند تور مسافرتی

نرم افزار حسابداری پارمیسنرم افزار حسابداری پارمیس

صادرکنندگان فرش دستباف می توانند خودرو وارد کنند


کد خبر : ۹۹۳۴۸یکشنبه، ۳۰ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۶:۰۴:۳۰۳۴۱۷ بازدید

فرحناز رافع امروز در نشست خبری بیست و نهمین نمایشگاه فرش دستباف ایران گفت: رفع تعهد ارزی مشکلاتی را برای صادرکنندگان فرش دستباف ...
صادرکنندگان فرش دستباف می توانند خودرو وارد کنندصادرکنندگان فرش دستباف می توانند خودرو وارد کنند

فرحناز رافع امروز در نشست خبری بیست و نهمین نمایشگاه فرش دستباف ایران گفت: رفع تعهد ارزی مشکلاتی را برای صادرکنندگان فرش دستباف به وجود آورده است که با تلاش‌های صورت‌گرفته زمان بازگشت ارز حاصل از صادرات فرش دستباف یک سال شد و اکنون تلاش می‌کنیم که رفع تعهد ارزی صادرکنندگان فرش به 36 ماه افزایش یابد.

رئیس مرکز ملی فرش دستباف ایران با بیان اینکه صادرات فرش دستباف کاهش نیافته است، گفت: اما به دلیل مشکلات رفع تعهد ارزی متاسفانه برخی از صادر‌کنندگان کم اظهاری می‌کنند، زیرا در واقع صادرات فرش و زمان بازگشت ارز حاصل از صادرات آن به زمان طولانی تری نسبت به صادرات سایر کالاها نیاز دارد.

وی بیان داشت: صادرات فرش دستباف به لحاظ وزنی تغییر نکرده، اما به لحاظ ارزشی آمار صادرات  کاهش نشان می‌دهد و همان طور که اشاره شد بخشی از این مسأله ناشی از مشکلات رفع تعهد ارزی و کم اظهاری صادرکنندگان در گمرک است.‌

وی بیان داشت: در دولت سیزدهم تلاش می‌شود تا مشکل صادرکنندگان فرش رفع شود و به این منظور  رئیس سازمان توسعه تجارت مأمور شده است تا پیگیری‌های لازم برای 36 ماهه شدن رفع تعهد ارزی صادرکنندگان فرش دستباف را انجام دهد.

وی با بیان اینکه هر صادرکننده فرش دستباف که ۷۰ میلیون دلار صادرات داشته باشد، می‌تواند به ازای آن واردات خودرو داشته باشد، گفت: این موضوع در آئین‌نامه واردات خودرو نیز قید شده است.

وی با اشاره به صادرات پیدا و پنهان فرش دستباف گفت: بخشی از صادرات فرش به صورت رسمی انجام می‌شود و بخشی دیگر به دلیل مشکلات ناشی از تحریم‌ها و رفع تعهد ارزی به صورت پنهانی صادر می شود.

وی اظهار داشت: همین موضوع باعث شده که آمار صادرات فرش دستباف دقیق نباشد ضمن اینکه بعضاً بخشی از فرش‌های صادراتی ما با عنوان فرش سایر کشورها در بازارهای جهانی عرضه می‌شود.

رافع درباره برنامه‌های صادراتی فرش دستباف اظهار داشت: در حوزه اوراسیا و شرق آسیا کارهای جدیدی آغاز شده است، ضمن اینکه برای توسعه صادرات در کشورهایی مانند ارمنستان یونان روسیه و کشورهای عربی نمایشگاه برپا خواهیم کرد و با هماهنگی‌هایی که با وزارت تجارت قطر انجام شده قرار است در دوره برگزاری بازی‌های جام جهانی نمایشگاهی در این کشور برگزار شود.‌

وی با بیان اینکه ترکیه، چین و کشورهایی مانند مصر نمی توانند بازار فرش ایران را بگیرند، گفت: کیفیت فرش ایرانی بگونه‌ای است که این کشورها به هیچ عنوان نمی‌توانند در بازارهای جهانی جایگزین فرش ایران شوند، فرش دستباف مصر اصلا کیفیت ندارد و در مقابل فرش‌دستباف ایرانی، فرش‌های مصری به لحاظ کیفیت مانند موکت است. 

رافع بیان داشت: با توجه به کیفیت قابل توجه فرش‌های ایرانی، فرش دستباف ایران بعد از 100 سال حتی زیباتر می‌شود و این در حالی است که عمر فرش‌های دستباف کشورهایی مانند مصر نهایتا 10 سال است و اصلا از کیفیت فرش دستباف ایرانی برخوردار نیست. 

وی بیان داشت: براساس برخی از آمارهای جهانی ایران رتبه سوم صادرات فرش را دارد اما در واقع اینگونه نیست زیرا همانطور که اشاره شد به دلیل تحریم‌ها و تعهدات ارزی با کم اظهاری صادرکنندگان مواجه هستیم. 

رئیس مرکز ملی فرش دستباف ایران بیان داشت:  دو مشکل قانونی در کسب و کار مربوط به فرش‌های مرجوعی و عبور موقت وجود دارد که پیگیر رفع آن هستیم. 

* فرش طلا به پوتین هدیه ندادیم

وی با اشاره به اینکه از مجموعه فرش‌های نفیس در سالن 35  نمایشگاه فرش دستباف رونمایی می‌شود، گفت: فرشی که گفته شد از طلا بافته شده و به پوتین رئیس جمهور روسیه هدیه داده شد در نمایشگاه فرش به نمایش گذاشته می‌شود.

رافع بیان داشت: این فرش از ابریشم بافته شده است و از طلا نیست اما به واسطه کیفیت و ظرافت این فرش بسیار نفیس است و زیبایی قابل وصفی دارد بطوری که تصور می‌شود از طلا بافته شده است بنابراین این مساله قدرت و هنر فرش ایرانی را نشان می‌دهد بطوری که می‌توان گفت واقعا فرش ایرانی طلاست. 

وی اظهار داشت: هنوز هیچ کس قادر به رقابت با فرش ایرانی نیست و مدیریت دانش آن در دنیا در دست ایران است. 



اخبار مرتبط

دیدگاه ها

افزودن دیدگاه


  • نظرات غیر مرتبط با موضوع خبر منتشر نمی شوند.
  • نظرات حاوی توهین و افترا منتشر نمی‌شوند.
  • لطفاً نظرات خود را به صورت فارسی بنویسید.
نام:
پست الکترونیک:
متن:

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار هفته

پربحث ترین ها

سایر خبرها